Search
Generic filters

: Moonrise Kingdom

Blu-ray-anmeldelse

Wes Anderson (The Royal Tenenbaums) er utvivlsomt en af de mest spændende og nyskabende filmskabere i USA de sidste femten år, og igen lykkes det ham på imponerende vis at levere en film, som fungerer på alle planer.

Karakter
Komedie
Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom udspiller sig i 1965 på den fiktive ø New Penzance uden for kysten af det nordøstlige USA. Sam og Suzy er to 12-årige, som forelsker sig og indgår en hemmelig pagt om at løbe hjemmefra sammen. Deres handling udløser en massiv eftersøgning anført af den lokale sherif (Bruce Willis), Sams spejderleder, Ward (Edward Norton), og Suzys forældre, Walt (Bill Murray) og Laura (Frances McDormand). Midt i det hele trækker det op til en gedigen storm, og det rolige lokalsamfund bliver vendt op og ned.

Anderson har igen brugt sit karakteristiske filmsprog og sin kreativitet til at lave en enestående film, som blander humor, alvor og følelser på en helt speciel måde. Det lykkes ham at beskrive medmenneskelighed og dysfunktionalitet uden at være prætentiøs eller respektløs og med et skævt blik og en underfundighed, som hører til sjældenhederne. Manuskriptet er fantastisk, og castingen er som sædvanlig imponerende med en rolleliste, som de fleste bare kan drømme om. Moonrise Kingdom er en visuel triumf og en opvisning i fortælleglæde, som bl.a. blev belønnet med en nominering til Guldpalmerne under årets filmfestival i Cannes. Fem stærke stjerner!

Man kan trygt investere i et eksemplar på Blu-ray. Ekstramaterialet er ikke alverden, men billedet er strålende, og lyden superb!

Fakta

 • Release: 15. januar 2013
 • Instruktion: Wes Anderson
 • Medvirkende: Edward Norton, Bill Murray, Bruce Willis, Tilda Swinton, Frances McDormand, Harvey Keitel
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:33 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.