annonce

Mildred Pierce

Blu-ray anmeldelse

Tv-serier fra HBO har været ensbetydende med en regn af priser og massevis af opmærksomhed fra både kritikere og publikum. Ingen undtagelse, da den anerkendte instruktør Todd Haynes producerede en egen version af den legendariske roman Mildred Pierce af James M. Cain fra 1941.

annonce

Fortællingen foregår i Los Angeles under depressionen i 1930’erne og handler om Mildred, som har fået nok af utroskab fra mandens side, og som ønsker at frigøre sig fra både ham og samfundets begrænsninger. Hun lader sig skille og bliver boende alene med sine to døtre, Veda og Ray. Med trange tider må Mildred glemme al stolthed og tage et job som servitrice, hvilket hun skjuler for børnene, specielt Veda, som kræver uendelig meget fra hende, og som dømmer hende for alt, hvad hun gør.

Efterhånden viser Mildred sig som en dygtig og ressourcestærk kvinde, som kan begå sig i verden med egen restaurant, og hun møder også den charmerende og excentriske Monty (Guy Pearce), som hun indleder et forhold til. Men Mildreds liv bliver en vanskelig kamp, specielt imod den ambitiøse og til tider meget ondskabsfulde Veda.

Todd Haynes’ filmatisering skulle egentlig have været en spillefilm, men efter et dybt dyk i romanen endte han med en miniserie i fem dele på næsten seks timer i alt. Resultatet er blevet meget vellykket, med en grundig skildring af både karakterer og konflikter i et dvælende tempo med tilsvarende nydelig æstetik. Mildred Pierce er ekstremt godt teknisk gennemført med fantastisk billede og produktionsdesign fra øverste hylde, og den blev faktisk nomineret til hele 21 Emmy-priser! En række af disse nomineringer gik på skuespillerpræstationer, og dem er der mange gode af. Kate Winslet, Guy Pearce og Evan Rachel Wood imponerer stort i deres roller! Totalt set et særdeles godt drama, som belønnes med fem stjerner.

Et køb af Mildred Pierce på Blu-ray kan trygt anbefales. Meget godt ekstramateriale med analyser, interviews og interessante kommentarspor. Det solide tekniske arbejde er blevet retfærdiggjort med et næsten perfekt lydbillede.

  • Release: 21. marts 2012
  • Instruktion: Todd Haynes
  • Medvirkende: Kate Winslet, Guy Pearce, Evan Rachel Wood, Melissa Leo, Brían F. O’Byrne, James LeGros
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 5:42 t.

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.