Search
Generic filters

: Mildred Pierce

Blu-ray anmeldelse

Tv-serier fra HBO har været ensbetydende med en regn af priser og massevis af opmærksomhed fra både kritikere og publikum. Ingen undtagelse, da den anerkendte instruktør Todd Haynes producerede en egen version af den legendariske roman Mildred Pierce af James M. Cain fra 1941.

Karakter
Drama
Mildred Pierce

Fortællingen foregår i Los Angeles under depressionen i 1930’erne og handler om Mildred, som har fået nok af utroskab fra mandens side, og som ønsker at frigøre sig fra både ham og samfundets begrænsninger. Hun lader sig skille og bliver boende alene med sine to døtre, Veda og Ray. Med trange tider må Mildred glemme al stolthed og tage et job som servitrice, hvilket hun skjuler for børnene, specielt Veda, som kræver uendelig meget fra hende, og som dømmer hende for alt, hvad hun gør.

Efterhånden viser Mildred sig som en dygtig og ressourcestærk kvinde, som kan begå sig i verden med egen restaurant, og hun møder også den charmerende og excentriske Monty (Guy Pearce), som hun indleder et forhold til. Men Mildreds liv bliver en vanskelig kamp, specielt imod den ambitiøse og til tider meget ondskabsfulde Veda.

Todd Haynes’ filmatisering skulle egentlig have været en spillefilm, men efter et dybt dyk i romanen endte han med en miniserie i fem dele på næsten seks timer i alt. Resultatet er blevet meget vellykket, med en grundig skildring af både karakterer og konflikter i et dvælende tempo med tilsvarende nydelig æstetik. Mildred Pierce er ekstremt godt teknisk gennemført med fantastisk billede og produktionsdesign fra øverste hylde, og den blev faktisk nomineret til hele 21 Emmy-priser! En række af disse nomineringer gik på skuespillerpræstationer, og dem er der mange gode af. Kate Winslet, Guy Pearce og Evan Rachel Wood imponerer stort i deres roller! Totalt set et særdeles godt drama, som belønnes med fem stjerner.

Et køb af Mildred Pierce på Blu-ray kan trygt anbefales. Meget godt ekstramateriale med analyser, interviews og interessante kommentarspor. Det solide tekniske arbejde er blevet retfærdiggjort med et næsten perfekt lydbillede.

Fakta

 • Release: 21. marts 2012
 • Instruktion: Todd Haynes
 • Medvirkende: Kate Winslet, Guy Pearce, Evan Rachel Wood, Melissa Leo, Brían F. O’Byrne, James LeGros
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2011
 • Tid: 5:42 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.