Search
Generic filters

: Mig før dig

Forudsigeligt romantisk klister

En af tidens store romansucceser er blevet en meget forudsigelig og konstrueret tåreperser.

Drama
Mig før dig

For fire år siden udgav den britiske forfatter Jojo Moyes romanen Me Before You. Bogen blev en øjeblikkelig succes, og filmrettighederne blev hurtigt solgt. I instruktørstolen finder vi debutanten Thea Sharrock, og selveste Emilia “Mother of Dragons” Clarke (Game of Thrones) beklæder hovedrollen som den smånaive, kejtede og noget så bedårende Lou.

Lou vokser op i en anstændig arbejderfamilie i en lille by i England, hvor hele familien kæmper for at få enderne til at mødes. Efter at hun mister sit job på en kaffebar, ser fremtiden usikker ud, men via arbejdsformidlingen får hun tilbudt et job som personlig assistent for en ung, meget velhavende mand, der er lam fra livet og ned.

Will (Claflin) levede før ulykken en sorgløs playboy-tilværelse med hurtige biler, heftige ferier og en uudtømmelig bankkonto. I sit nye rullestolsliv sidder han bitter og selvretfærdig tilbage og ønsker mest af alt at tage sit eget liv – og Lou ser det som sin mission at få ham til at skifte mening.

Clarke er god som den livsbekræftende og lidt outrerede Lou, men nogle gange tenderer det koketteri. Claflin er udmærket som den bitre lamme mand, der har mistet livsgnisten. Problemet med filmen er, at det hele er så forudsigeligt, poleret og kunstigt. Fra start til slut byder den ikke på én eneste overraskelse, dramaturgisk top eller modstand. Den følger formlen for sørgelige tudefilm som taget ud af mesteren Nicholas Sparks’ drejebog.

ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU
<
>
Mig før dig

Desværre formår Mig før dig aldrig at engagere os nævneværdigt – og det er vel netop hensigten med den slags film! Tre triste stjerner. Nej, hvis tematikken er noget, der fanger dig, så se hellere den lange bedre franske filmperle De urørlige fra 2011.

Billedkvaliteten er god, men lidt svingende, idet enkelte scener har problemer med farvemætningen samt billedstøj. Lydsporet (dts-MA 5.1) byder på et relativt kedeligt miks med kraftig fokus på dialogsporet. Det eneste bonusmateriale, vi får, er nogle udeladte scener, trailere og en kort minidokumentar om adaptionen fra bog til film.

annonce

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 20. oktober 2016
 • Instruktion: Thea Sharrock
 • Originaltitel: Me Before You
 • Med: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Matthew Lewis, Charles Dance, Stephen Peacocke
 • Genre: Drama
 • Land: UK
 • År: 2016
 • Tid: 01:50 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  "Black Panther" på actionmættet narkojagt i New Yorks gader.
  Anden sæson om -drengen-der-drømte-om-at-blive-præsident- er ikke lige så frisk og stilsikker som den første.
  Et meget vellykket samarbejde mellem den amerikanske krimikonge Harlan Coben og polsk TV-produktion.
  Charlize Theron har tidligere vist, at hun kan kick ass, bare synd, at ingen har givet hende et bedre manuskript.
  Her er juli måneds releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.
  Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyldest til verdens mindst inspirerende sangkonkurrence.
  HBO blæser nyt liv i legendarisk detektiv i herlig film noir-stil.
  Endnu en solid norsk katastrofefilm ser lys for enden af tunnelen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.