Search
Generic filters

: Mig før dig

Forudsigeligt romantisk klister

En af tidens store romansucceser er blevet en meget forudsigelig og konstrueret tåreperser.

Karakter
Drama
Mig før dig

For fire år siden udgav den britiske forfatter Jojo Moyes romanen Me Before You. Bogen blev en øjeblikkelig succes, og filmrettighederne blev hurtigt solgt. I instruktørstolen finder vi debutanten Thea Sharrock, og selveste Emilia “Mother of Dragons” Clarke (Game of Thrones) beklæder hovedrollen som den smånaive, kejtede og noget så bedårende Lou.

Lou vokser op i en anstændig arbejderfamilie i en lille by i England, hvor hele familien kæmper for at få enderne til at mødes. Efter at hun mister sit job på en kaffebar, ser fremtiden usikker ud, men via arbejdsformidlingen får hun tilbudt et job som personlig assistent for en ung, meget velhavende mand, der er lam fra livet og ned.

Will (Claflin) levede før ulykken en sorgløs playboy-tilværelse med hurtige biler, heftige ferier og en uudtømmelig bankkonto. I sit nye rullestolsliv sidder han bitter og selvretfærdig tilbage og ønsker mest af alt at tage sit eget liv – og Lou ser det som sin mission at få ham til at skifte mening.

Clarke er god som den livsbekræftende og lidt outrerede Lou, men nogle gange tenderer det koketteri. Claflin er udmærket som den bitre lamme mand, der har mistet livsgnisten. Problemet med filmen er, at det hele er så forudsigeligt, poleret og kunstigt. Fra start til slut byder den ikke på én eneste overraskelse, dramaturgisk top eller modstand. Den følger formlen for sørgelige tudefilm som taget ud af mesteren Nicholas Sparks’ drejebog.

ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU ME BEFORE YOU
<
>
Mig før dig

Desværre formår Mig før dig aldrig at engagere os nævneværdigt – og det er vel netop hensigten med den slags film! Tre triste stjerner. Nej, hvis tematikken er noget, der fanger dig, så se hellere den lange bedre franske filmperle De urørlige fra 2011.

Billedkvaliteten er god, men lidt svingende, idet enkelte scener har problemer med farvemætningen samt billedstøj. Lydsporet (dts-MA 5.1) byder på et relativt kedeligt miks med kraftig fokus på dialogsporet. Det eneste bonusmateriale, vi får, er nogle udeladte scener, trailere og en kort minidokumentar om adaptionen fra bog til film.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 20. oktober 2016
 • Instruktion: Thea Sharrock
 • Originaltitel: Me Before You
 • Med: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Matthew Lewis, Charles Dance, Stephen Peacocke
 • Genre: Drama
 • Land: UK
 • År: 2016
 • Tid: 01:50 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.