TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Mare of Easttown

Klassisk krimi med svigtende formkurve

Lilleby i Pennsylvania rystes af bortførelser og mord på teenagepiger, mens Kate Winslet er tabt i mørket.

forfatter
Publiceret 10/05/2021 - 15:58
Karakter
Krimi
Mare of Easttown

Lige uden for den amerikanske millionby Philadelphia ligger den lille by Easttown – men det er nærmest som at komme til en anden verden og en anden tid.

Den lidt nedslidte by er så lille, at alle er på fornavn med alle, og de fleste på en eller anden måde er beslægtet med hinanden. Men midt i lillebyidyllen raser mistro, had og fortvivlelse.

For et år siden forsvandt et af byens unge håb, den 17-årige Katie Bailey, tilsyneladende ud i den blå luft, og hendes kræftramte mor og store dele af byens indbyggere beskylder den lokale politiefterforsker Mare Sheehan (Winslet) for inkompetence og uduelighed. Et år er gået, og byens politistyrke er på bar bund – men så dukker liget af endnu en ung pige op …

https://youtu.be/miQqyfO66uw

Serien er skabt og skrevet af Brad Ingelsby (The Way Back), der hensætter os til en nærmest klassisk britisk krimiatmosfære i en landsby, hvor alle stikker næsen i andres sager, man mødes på pubben lørdag aften, og mistroen til folk udefra er stor.

Læs også Ølhunden glammer I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.

Ud over hadefulde ytringer om sit politiarbejde har Mare hænderne fulde derhjemme. Hendes søn var psykisk syg og narkoman og begik selvmord, hvorefter manden forlod hende, men han bor nu i nabohuset og skal giftes igen. Svigerdatteren vandrer ind og ud af rehab og kræver nu forældremyndigheden over barnebarnet, mens moren, som hun ikke helt er på linje med, er flyttet ind, og datteren udforsker sin spirende seksualitet.

Ind på banen kommer en politidetektiv udefra, Colin Zabel (Peters), som Mare viser sin fulde foragt og manglende samarbejdsevner fra første stund. Mærkeligt nok lader den unge politimand sig charmere af den brovtende, lettere alkoholiserede og smådeprimerede Mare.

Hendes privatliv bliver ikke lettere, da den nyankomne forfatter Richard Ryan (Pearce) også viser amourøs interesse for byens tidligere basketball-legende (Mare scorede et episk mål for 25 år siden).

Kate Winslet og Guy Pearce i Mare of Easttown. (Foto: HBO)

Det er persongalleriet med deres skavanker, medmenneskelighed og hverdagsagtige, let genkendelige problemer, der hæver Mare of Easttown over den jævne krimiserie. Og ikke mindst superbt skuespil af Kate Winslet, der leverer et stærkt Emmy-kandidatur med sin fortolkning af den komplekse og svært plagede politikvinde.

Desværre har Ingelsby ladet sig rive lidt for meget med, da han har udtænkte de mange sære personer. Det er ofte for lidt subtilt, der smøres for tykt på, og indimellem kammer det over i karikatur. Charmerende, jovist, og ofte med lun humor, men af og til føler vi, at vi er havnet i Twin Peaks-land med mærkelige personer i en stereotyp handling.

Hvis man havde drukket lige så mange Rolling Rock som Mare, er det også tvivlsomt, om man kunne stå på benene om morgenen.

Mare of Easttown_7 Mare of Easttown_6 Mare of Easttown_8 Mare of Easttown_5 Mare of Easttown_2 Mare of Easttown_4 Mare of Easttown_3
<
>
(Foto: HBO)

Vores hovedankepunkt er dog, at krimielementet ikke holder mål. Jagten på den/dem, der har dræbt og bortført de unge piger, bliver aldrig rigtig spændende eller medrivende. Politimetoderne er for tilfældige og letkøbte, og vi sidder aldrig og bider negle i jagten på morderen. Og hvorfor i alverden skal den eksterne efterforsker (der bor hjemme hos sin mor!) være langt mindre erfaren og kyndig end dem, han er sat til at bistå?

Strukturen i de første tre episoder er langt mere solid end i de efterfølgende og forvitrer i et antiklimaks i episode 5.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Mare of Easttown er alt i alt en robust miniserie, der imponerer mere som drama end som thriller, med en estimabel produktion og exceptionelt skuespil fra Winslet, ligesom Guy Pearce, Julianne Nicholson og Angourie Rice leverer stærke, mindeværdige biroller. Fire solide stjerner (anmeldelsen er baseret på de første fem ud af syv episoder).

Episode 4 har premiere i dag, den 10. maj, på HBO Nordic.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • HBO
 • Release: 19. april 2021
 • Instruktion: Craig Zobel
 • Med: Kate Winslet, Evan Peters, Guy Pearce, Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, David Denman, Neal Huff, Cailee Spaeny, John Douglas Thompson
 • Genre: Krimi
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 6:43 timer
IMDB Rating
Mare of Easttown Crime, Drama, Mystery | April 18, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend