Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Locke

Locke

Et stærkt reduceret antal skuespillere og locations kan forenkle processen med at formidle en filmfortælling betragteligt. Locke tager begrænsningerne til ekstremer og får et udmærket resultat ud af det, men ikke uden problemer.

Publiceret 10/10/2014 - 12:08
Locke
Lorentz Celo

http://www.youtube.com/watch?v=xdaofZfgV_Q

Tom Hardy (Bronson, Lawless) spiller hovedrollen som Ivan Locke, en dedikeret og hårdtarbejdende familiefar. Aftenen før han står over for sin absolut største karrieremæssige udfordring, bliver han tvunget til at køre fra sit hjem i Wales til London for at ordne noget rod fra hans fortid. Turen byder på en række telefonsamtaler, der langsomt, men sikkert truer hans job, hans familie og hele hans liv.

Den Oscar-nominerede instruktør og manuskriptforfatter Steven Knight (Hummingbird, Dirty Pretty Things) står for både manuskript og instruktion i denne modige produktion. Samtlige 90 minutter af filmen består af Tom Hardy, der kører alene på motorvejen, mens han taler i telefon det meste af tiden. Historien er simpel, men spændende nok til at holde vores interesse fanget. Hardy viser sig endnu en gang som en dygtig skuespiller og gør en stor indsats som den bundsolide familiemand med akutte problemer.

Locke fungerer som en slags ekstremt kammerspil, men det bliver desværre lidt kedeligt indimellem og selvfølgelig ikke voldsomt spændende visuelt. Under alle omstændigheder er det originalt, fascinerende og bestemt godkendt inden for rammerne. Fire stjerner.

Locke er ikke specielt opsigtsvækkende på Blu-ray. Lyd og billede holder en god standard, selv om det begrænses af, at alt er filmet i en mørk bil om aftenen, og dialogen næsten udelukkende består af telefonsamtaler. Der er heller ikke noget ekstramateriale.

Karakter
Locke

Fakta:

  • Release: 10. september 2014
  • Instruktør: Steven Knight
  • Medvirkende: Tom Hardy samt Ruth Wilson, Olivia Colman, Andrew Scott, Ben Daniels, Tom Holland (stemmer)
  • Genre: Drama
  • Land: UK
  • År: 2013
  • Tid: 01:25 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top