: Alien + Gravity = Life

Life

Sci-fi-gyser læner sig tungt op ad klassikerne Alien og Gravity.
Karakter
Sci-fi
Alien + Gravity = Life
Annonce
Annonce
forfatter

Mange kilometer over Jorden, om bord på den internationale rumstation ISS, befinder der sig astronauter fra hele verden. NASA har en sonde på vej dertil med nye jordprøver fra overfladen af Mars, og i materialet gør astronauterne en fantastisk opdagelse.

Hvor længe har menneskeheden ikke ledt efter liv på andre planeter og stillet sig selv det spørgsmål, om vi er alene eller ej? I Life får de svaret – på den hårde måde!

Miranda (svenske Rebecca Ferguson) er ansvarlig for sikkerheden om bord, mens David (Gyllenhaal) er rumstationens læge. Begge får forbandet travlt, da den lille, søde amøbe, de finder i jordprøven fra Mars, vokser sig til et stort, blodtørst monster og slipper løs. Åbenbart en form for liv, der er ekstremt svært at få has på. Sikkerhedsbarriererne falder som dominobrikker, og spørgsmålet går fra, om de kan redde besætningen, til om alt liv på Jorden er i fare.

Ligeledes svenske Daniel Espinosa (Safe House) har instrueret en spændende sci-fi-gyser, men nyskabende er den ikke ligefrem. Da det ikke længere så lille og søde monster slipper løs, har han og manuskriptforfatterne stjålet hæmningsløst fra bl.a. Alien. Selv om monsteret denne gang har en mere blæksprutteagtig form, har det klare paralleller til Ridley Scotts klassiske xenomorph. Det sprænger sig endda ud af kroppen på folk.

Hovedplottet om en ukendt, ukontrollérbar livsform, der slipper løs, og en besætning spærret inde i ude verdensrummet, er som hentet ud af drejebogen til Alien. Derudover har man også forsøgt at kopiere de heftige rumscener fra Gravity. Der er ikke noget galt i at lade sig inspirere, men Life formår aldrig rigtig at overraske. Jovist er den indimellem sitrende spændende, men både plottet, personerne og deres handlinger er meget forudsigelige. Og så er det hele gjort meget bedre før. Tre stjerner.

Annonce

4K-udgivelsen af Life byder på et virkelig heftigt surround-spor (DTS-MA 7.1). Imponerende detaljerigt, elegant mikset og med masser af både punch og finesse. Billedkvaliteten er også rigtig god, men er svær at skelne fra den almindelige Blu-ray-udgivelse. Bonusmaterialet består af nogle udeladte scener samt fire korte features.

picture1
<
>
(Foto: Universal/Sony)
Fakta

4K UHD Blu-ray
Release: 7. august 2017
Instruktion: Daniel Espinosa
Med: Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dykhovichnaya, Ariyon Bakare
Genre: Science fiction
Land: USA
År: 2017
Tid: 1:44 timer

IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.