Search
Generic filters

: Alien + Gravity = Life

Life

Sci-fi-gyser læner sig tungt op ad klassikerne Alien og Gravity.

Karakter
Sci-fi
Alien + Gravity = Life

Mange kilometer over Jorden, om bord på den internationale rumstation ISS, befinder der sig astronauter fra hele verden. NASA har en sonde på vej dertil med nye jordprøver fra overfladen af Mars, og i materialet gør astronauterne en fantastisk opdagelse.

Hvor længe har menneskeheden ikke ledt efter liv på andre planeter og stillet sig selv det spørgsmål, om vi er alene eller ej? I Life får de svaret – på den hårde måde!

Miranda (svenske Rebecca Ferguson) er ansvarlig for sikkerheden om bord, mens David (Gyllenhaal) er rumstationens læge. Begge får forbandet travlt, da den lille, søde amøbe, de finder i jordprøven fra Mars, vokser sig til et stort, blodtørst monster og slipper løs. Åbenbart en form for liv, der er ekstremt svært at få has på. Sikkerhedsbarriererne falder som dominobrikker, og spørgsmålet går fra, om de kan redde besætningen, til om alt liv på Jorden er i fare.

Ligeledes svenske Daniel Espinosa (Safe House) har instrueret en spændende sci-fi-gyser, men nyskabende er den ikke ligefrem. Da det ikke længere så lille og søde monster slipper løs, har han og manuskriptforfatterne stjålet hæmningsløst fra bl.a. Alien. Selv om monsteret denne gang har en mere blæksprutteagtig form, har det klare paralleller til Ridley Scotts klassiske xenomorph. Det sprænger sig endda ud af kroppen på folk.

Hovedplottet om en ukendt, ukontrollérbar livsform, der slipper løs, og en besætning spærret inde i ude verdensrummet, er som hentet ud af drejebogen til Alien. Derudover har man også forsøgt at kopiere de heftige rumscener fra Gravity. Der er ikke noget galt i at lade sig inspirere, men Life formår aldrig rigtig at overraske. Jovist er den indimellem sitrende spændende, men både plottet, personerne og deres handlinger er meget forudsigelige. Og så er det hele gjort meget bedre før. Tre stjerner.

4K-udgivelsen af Life byder på et virkelig heftigt surround-spor (DTS-MA 7.1). Imponerende detaljerigt, elegant mikset og med masser af både punch og finesse. Billedkvaliteten er også rigtig god, men er svær at skelne fra den almindelige Blu-ray-udgivelse. Bonusmaterialet består af nogle udeladte scener samt fire korte features.

picture1
<
>
(Foto: Universal/Sony)

Fakta

4K UHD Blu-ray
Release: 7. august 2017
Instruktion: Daniel Espinosa
Med: Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dykhovichnaya, Ariyon Bakare
Genre: Science fiction
Land: USA
År: 2017
Tid: 1:44 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.