: Lawrence of Arabia

Blu-ray-anmeldelse

Der er få film, som betegnelsen episk drama passer bedre på, end Lawrence of Arabia! Nu kan du endelig nyde den, sådan som den var tænkt at fremstå!
Karakter
Drama
Lawrence of Arabia
Annonce
Annonce
forfatter

Den sande historie om T.E. Lawrence (Peter O’Toole), en fanatisk britisk officer, som under første verdenskrig magter at samle det arabiske folk til sejr i krig mod osmannerne, fremstår i renoveret HD-version mere lækker end nogensinde, og Sherif Alis (Omar Sharif i sit livs glansrolle) kloge råd hjælper med at slå osmannerne tilbage. Under processen bliver den bemærkelsesværdigt sære Lawrence endnu mere fanatisk, fornægtende og desillusioneret over sit eget hjemland, end han var, før han ankom til Cairo.

Sine tre og en halv time til trods er det en vanvittigt gribende historie, som holder dig i ånde filmen igennem, et billede, som med den overvældende natur tager pusten fra dig, og udsøgt skuespil af O’Toole og birollerne. Med første verdenskrig som bagtæppe kommer vi med på Lawrences personlige rejse og transformation; stærkt urovækkende. Slå “episk film” op i en ordbog, og du bør få Lawrence of Arabia frem – en film, som har defineret storslåede dramaer siden. Seks strålende stjerner.

Både lyd- (dts-HD 5.1) og billedkvaliteten har til denne udgave fået en optimal renovering! Det golde og storslåede ørkenlandskab, som vi får mængder af, er her så skarpt og vitalt, at vi kan mærke sandkornene mellem tænderne. Lydsporet, som i høj grad består af musik, er klokkerent og i nydelig surround. Det bobler også over med bonusmateriale; i første række en times bag-om-filmen samt et interview i retrospekt med O’Toole, og derudover får vi løbende information under filmens gang, interview med producent Sam Spiegel, kig på premiereren samt en række minidokumentarer.

Fakta
  • Release: 14. november 2012
  • Instruktion: Mabrouk El Mechri
  • Medvirkende: Peter O’Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, Omar Sharif, José Ferrer
  • Genre: Drama
  • Land: UK
  • År: 1962
  • Tid: 3:36 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.