TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Lawrence of Arabia

Blu-ray-anmeldelse

Der er få film, som betegnelsen episk drama passer bedre på, end Lawrence of Arabia! Nu kan du endelig nyde den, sådan som den var tænkt at fremstå!

forfatter
Publiceret 09/12/2012 - 00:00
Karakter
Drama
Lawrence of Arabia

Den sande historie om T.E. Lawrence (Peter O’Toole), en fanatisk britisk officer, som under første verdenskrig magter at samle det arabiske folk til sejr i krig mod osmannerne, fremstår i renoveret HD-version mere lækker end nogensinde, og Sherif Alis (Omar Sharif i sit livs glansrolle) kloge råd hjælper med at slå osmannerne tilbage. Under processen bliver den bemærkelsesværdigt sære Lawrence endnu mere fanatisk, fornægtende og desillusioneret over sit eget hjemland, end han var, før han ankom til Cairo.

Sine tre og en halv time til trods er det en vanvittigt gribende historie, som holder dig i ånde filmen igennem, et billede, som med den overvældende natur tager pusten fra dig, og udsøgt skuespil af O’Toole og birollerne. Med første verdenskrig som bagtæppe kommer vi med på Lawrences personlige rejse og transformation; stærkt urovækkende. Slå “episk film” op i en ordbog, og du bør få Lawrence of Arabia frem – en film, som har defineret storslåede dramaer siden. Seks strålende stjerner.

Både lyd- (dts-HD 5.1) og billedkvaliteten har til denne udgave fået en optimal renovering! Det golde og storslåede ørkenlandskab, som vi får mængder af, er her så skarpt og vitalt, at vi kan mærke sandkornene mellem tænderne. Lydsporet, som i høj grad består af musik, er klokkerent og i nydelig surround. Det bobler også over med bonusmateriale; i første række en times bag-om-filmen samt et interview i retrospekt med O’Toole, og derudover får vi løbende information under filmens gang, interview med producent Sam Spiegel, kig på premiereren samt en række minidokumentarer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 14. november 2012
 • Instruktion: Mabrouk El Mechri
 • Medvirkende: Peter O’Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, Omar Sharif, José Ferrer
 • Genre: Drama
 • Land: UK
 • År: 1962
 • Tid: 3:36 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend