Search
Generic filters

: Lawrence of Arabia

Blu-ray-anmeldelse

Der er få film, som betegnelsen episk drama passer bedre på, end Lawrence of Arabia! Nu kan du endelig nyde den, sådan som den var tænkt at fremstå!

Karakter
Drama
Lawrence of Arabia

Den sande historie om T.E. Lawrence (Peter O’Toole), en fanatisk britisk officer, som under første verdenskrig magter at samle det arabiske folk til sejr i krig mod osmannerne, fremstår i renoveret HD-version mere lækker end nogensinde, og Sherif Alis (Omar Sharif i sit livs glansrolle) kloge råd hjælper med at slå osmannerne tilbage. Under processen bliver den bemærkelsesværdigt sære Lawrence endnu mere fanatisk, fornægtende og desillusioneret over sit eget hjemland, end han var, før han ankom til Cairo.

Sine tre og en halv time til trods er det en vanvittigt gribende historie, som holder dig i ånde filmen igennem, et billede, som med den overvældende natur tager pusten fra dig, og udsøgt skuespil af O’Toole og birollerne. Med første verdenskrig som bagtæppe kommer vi med på Lawrences personlige rejse og transformation; stærkt urovækkende. Slå “episk film” op i en ordbog, og du bør få Lawrence of Arabia frem – en film, som har defineret storslåede dramaer siden. Seks strålende stjerner.

Både lyd- (dts-HD 5.1) og billedkvaliteten har til denne udgave fået en optimal renovering! Det golde og storslåede ørkenlandskab, som vi får mængder af, er her så skarpt og vitalt, at vi kan mærke sandkornene mellem tænderne. Lydsporet, som i høj grad består af musik, er klokkerent og i nydelig surround. Det bobler også over med bonusmateriale; i første række en times bag-om-filmen samt et interview i retrospekt med O’Toole, og derudover får vi løbende information under filmens gang, interview med producent Sam Spiegel, kig på premiereren samt en række minidokumentarer.

Fakta

 • Release: 14. november 2012
 • Instruktion: Mabrouk El Mechri
 • Medvirkende: Peter O’Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, Omar Sharif, José Ferrer
 • Genre: Drama
 • Land: UK
 • År: 1962
 • Tid: 3:36 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.