: Enormt underholdende

Kong: Skull Island

Aldrig har vi set King Kong i en større og mere spektakulær udgave – og godt underholdt bliver vi også.
Karakter
Action
Enormt underholdende
Annonce
Annonce
forfatter

Få aber har fået større opmærksomhed på det store lærred end kæmpeaben King Kong – hele otte spillefilm er det blevet til, den første allerede i 1933. Den mest kendte kom i 1976 med Jeff Bridges og Jessica Lange i hovedrollerne, hvor filmen når sit klimaks, idet King Kong knuser helikoptere, som var de legetøj, på toppen af World Trade Center. Peter Jackson (Ringenes Herre) genintroducerede os til aben i den fantastiske King Kong fra 2005.

Nu er det igen blevet tid til at opleve monsteraben hjemme i stuen, og Jordan Vogt-Roberts’ version skuffer bestemt ikke.

Filmen foregår ved slutningen af Vietnamkrigen, hvor vi følger en ekspedition, der skal kortlægge en nyopdaget ø i Stillehavet. Bill Randa (Goodman) hyrer ekssoldaten James Conrad (Hiddleston) til at lede dem gennem det ukendte terræn. De får støtte af militæret, under ledelse af den gale oberstløjtnant Packard (Jackson). Opdagelsesrejsen skal selvfølgelig foreviges, og Mason Weaver (Brie Larson, Room) hyres som fotograf. Den eneste, der har en idé om, hvad der venter dem, er Randa …

Ved at henlægge filmen til 1973 og samtidig hægte den sammen med Vietnamkrigen får vi en lækker blanding af eventyrfilm og heftig krigsfilm, det hele akkompagneret af tidsrigtig “krigsmusik” fra Creedence Clearwater Revival. Settingen er fantastisk, og aldrig har Kong set mere ægte og skræmmende ud – eller større! Det er længe siden, vi sidst blev blevet imponeret af special effects, men Kong: Skull Island skiller sig i den grad ud fra mængden.

Skuespillerne gør et solidt stykke arbejde, men desværre bruges der for lidt tid på personernes historie og udvikling. Med undtagelse af Weaver forbliver de overfladiske, stereotype figurer, som vi ikke bekymrer os nævneværdigt om. Kong: Skull Island er en mere letbenet actionfilm end Peter Jacksons mere “seriøse” King Kong – hvilket den heller ikke lægger skjul på.

Annonce

De mange krigsscener har tydeligvis hentet inspiration fra Dommedag nu og glider sømløst sammen med de imponerende monsterscener, hvor vores venner må tackle alt fra kæmpeedderkopper over vandrende træstammer til dinosaurfirben. I en af filmens vildeste scener kæmper Hiddleston mod flyvende dinosaurer med et samuraisværd – vanvittig overdrevet, men for pokker, hvor er det underholdende! Fire klare stjerner til dette heftige, overdrevne popcorn-eventyr.

Lydsporet (Dolby Atmos) på 4K-udgivelsen blæser os næsten bagud af sofaen! Et vanvittig godt miks, der samtidig er ekstremt detaljeret og med en enorm dybde. Disken giver også os rigtig god billedkvalitet, men ikke helt, hvad vi forventer af skarphed fra en 4K-udgivelse. Bonusmaterialet består af kommentarspor og udeladte scener samt trailer og en række korte features. Filmen fås også i en særlig 3D-udgave.

picture1
<
>
(Foto: Fox Paramount)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta

Release: 27. juli 2017
Instruktion: Jordan Vogt-Roberts
Med: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly, John Goodman, Corey Hawkins
Genre: Action
Land: USA
År: 2016
Tid: 1:58 timer

IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.