Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Enormt underholdende

Kong: Skull Island

Aldrig har vi set King Kong i en større og mere spektakulær udgave – og godt underholdt bliver vi også.

Skrevet af / 14/08/2017 - 11:21
Enormt underholdende
Tor Aavatsmark

Få aber har fået større opmærksomhed på det store lærred end kæmpeaben King Kong – hele otte spillefilm er det blevet til, den første allerede i 1933. Den mest kendte kom i 1976 med Jeff Bridges og Jessica Lange i hovedrollerne, hvor filmen når sit klimaks, idet King Kong knuser helikoptere, som var de legetøj, på toppen af World Trade Center. Peter Jackson (Ringenes Herre) genintroducerede os til aben i den fantastiske King Kong fra 2005.

Nu er det igen blevet tid til at opleve monsteraben hjemme i stuen, og Jordan Vogt-Roberts’ version skuffer bestemt ikke.

Filmen foregår ved slutningen af Vietnamkrigen, hvor vi følger en ekspedition, der skal kortlægge en nyopdaget ø i Stillehavet. Bill Randa (Goodman) hyrer ekssoldaten James Conrad (Hiddleston) til at lede dem gennem det ukendte terræn. De får støtte af militæret, under ledelse af den gale oberstløjtnant Packard (Jackson). Opdagelsesrejsen skal selvfølgelig foreviges, og Mason Weaver (Brie Larson, Room) hyres som fotograf. Den eneste, der har en idé om, hvad der venter dem, er Randa …

Ved at henlægge filmen til 1973 og samtidig hægte den sammen med Vietnamkrigen får vi en lækker blanding af eventyrfilm og heftig krigsfilm, det hele akkompagneret af tidsrigtig “krigsmusik” fra Creedence Clearwater Revival. Settingen er fantastisk, og aldrig har Kong set mere ægte og skræmmende ud – eller større! Det er længe siden, vi sidst blev blevet imponeret af special effects, men Kong: Skull Island skiller sig i den grad ud fra mængden.

Skuespillerne gør et solidt stykke arbejde, men desværre bruges der for lidt tid på personernes historie og udvikling. Med undtagelse af Weaver forbliver de overfladiske, stereotype figurer, som vi ikke bekymrer os nævneværdigt om. Kong: Skull Island er en mere letbenet actionfilm end Peter Jacksons mere “seriøse” King Kong – hvilket den heller ikke lægger skjul på.

De mange krigsscener har tydeligvis hentet inspiration fra Dommedag nu og glider sømløst sammen med de imponerende monsterscener, hvor vores venner må tackle alt fra kæmpeedderkopper over vandrende træstammer til dinosaurfirben. I en af filmens vildeste scener kæmper Hiddleston mod flyvende dinosaurer med et samuraisværd – vanvittig overdrevet, men for pokker, hvor er det underholdende! Fire klare stjerner til dette heftige, overdrevne popcorn-eventyr.

Lydsporet (Dolby Atmos) på 4K-udgivelsen blæser os næsten bagud af sofaen! Et vanvittig godt miks, der samtidig er ekstremt detaljeret og med en enorm dybde. Disken giver også os rigtig god billedkvalitet, men ikke helt, hvad vi forventer af skarphed fra en 4K-udgivelse. Bonusmaterialet består af kommentarspor og udeladte scener samt trailer og en række korte features. Filmen fås også i en særlig 3D-udgave.

picture1
<
>
(Foto: Fox Paramount)
Karakter
Enormt underholdende

Fakta:

Release: 27. juli 2017
Instruktion: Jordan Vogt-Roberts
Med: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly, John Goodman, Corey Hawkins
Genre: Action
Land: USA
År: 2016
Tid: 1:58 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top