: Kill the Messenger

Blu-ray anmeldelse

Penge fra narkosalg (sanktioneret af den amerikanske stat) bruges til at finansiere skjult krigsførelse uden for folkets og Kongressens rækkevidde – og den journalist, der råber vagt i gevær, bliver jaget vildt.
Karakter
Thriller
Kill the Messenger
Annonce
Annonce
forfatter

Da narkotika fra Sydamerika begyndte at strømme ind på det amerikanske marked i 1980’erne, og Kongressen samtidig nedlagde forbud mod USA’s indblanding i borgerkrigslignende tilstande i regionen, fandt CIA en kreativ måde at finansiere en fordækt krig i Nicaragua på. De indgik en hemmelig alliance med lokale narkobaroner, gav dem beskyttelse og lod dem sælge deres gift på gaderne i USA.

Til gengæld fik de penge – penge, der gik til våben til oprørerne og til amerikanske elitesoldater, der opererede i marken (skjult for den amerikanske offentlighed) i Nicaragua.

Den amerikanske provinsjournalist Gary Webb (Renner) fik nys om skandalen og offentliggjorde en artikelserie om “The Dark Alliance” i en lokal avis i 1996. CIA gik straks til modangreb og sværtede Webb, hans karriere og hans privatliv til. Kill the Messenger fortæller om hans umulige kamp for at blive troet.

Vi får en fascinerende historie serveret med en glimrende Jeremy Renner i hovedrollen som den ordinære, joviale amerikaner, der kæmper for retfærdighed og for pressens ret (og pligt!) til at gå staten efter i sømmene.

Annonce
Kill the Messenger_5 Kill the Messenger_4 Kill the Messenger_3 Kill the Messenger_2
<
>

Desværre er filmen lidt for ujævn og dramaturgien for haltende til, at det lykkes den at holde spændingen oppe. Der er ellers masser af interessant materiale, som en mere erfaren instruktør nok kunne have udnyttet bedre. Men for mange dødpunkter og brudte sidespor. Fire stjerner.

Lydsporet (dts-MA 5.1) holder meget høj kvalitet, mens billedet indimellem lider under lidt for meget billedstøj. Kommentarspor, udeladte scener og tre minidokumentarer er, hvad vi får i bonus.

Fakta
  • Release: 14. september 2015
  • Instruktion: Michael Cuesta
  • Med: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Michael Sheen, Paz Vega
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 01:52 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.