Search
Generic filters

: Kill the Messenger

Blu-ray anmeldelse

Penge fra narkosalg (sanktioneret af den amerikanske stat) bruges til at finansiere skjult krigsførelse uden for folkets og Kongressens rækkevidde – og den journalist, der råber vagt i gevær, bliver jaget vildt.

Karakter
Thriller
Kill the Messenger

Da narkotika fra Sydamerika begyndte at strømme ind på det amerikanske marked i 1980’erne, og Kongressen samtidig nedlagde forbud mod USA’s indblanding i borgerkrigslignende tilstande i regionen, fandt CIA en kreativ måde at finansiere en fordækt krig i Nicaragua på. De indgik en hemmelig alliance med lokale narkobaroner, gav dem beskyttelse og lod dem sælge deres gift på gaderne i USA.

Til gengæld fik de penge – penge, der gik til våben til oprørerne og til amerikanske elitesoldater, der opererede i marken (skjult for den amerikanske offentlighed) i Nicaragua.

Den amerikanske provinsjournalist Gary Webb (Renner) fik nys om skandalen og offentliggjorde en artikelserie om “The Dark Alliance” i en lokal avis i 1996. CIA gik straks til modangreb og sværtede Webb, hans karriere og hans privatliv til. Kill the Messenger fortæller om hans umulige kamp for at blive troet.

Vi får en fascinerende historie serveret med en glimrende Jeremy Renner i hovedrollen som den ordinære, joviale amerikaner, der kæmper for retfærdighed og for pressens ret (og pligt!) til at gå staten efter i sømmene.

Kill the Messenger_5 Kill the Messenger_4 Kill the Messenger_3 Kill the Messenger_2
<
>

Desværre er filmen lidt for ujævn og dramaturgien for haltende til, at det lykkes den at holde spændingen oppe. Der er ellers masser af interessant materiale, som en mere erfaren instruktør nok kunne have udnyttet bedre. Men for mange dødpunkter og brudte sidespor. Fire stjerner.

Lydsporet (dts-MA 5.1) holder meget høj kvalitet, mens billedet indimellem lider under lidt for meget billedstøj. Kommentarspor, udeladte scener og tre minidokumentarer er, hvad vi får i bonus.

Fakta

 • Release: 14. september 2015
 • Instruktion: Michael Cuesta
 • Med: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Michael Sheen, Paz Vega
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 01:52 timer

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.