TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kill the Messenger

Blu-ray anmeldelse

Penge fra narkosalg (sanktioneret af den amerikanske stat) bruges til at finansiere skjult krigsførelse uden for folkets og Kongressens rækkevidde – og den journalist, der råber vagt i gevær, bliver jaget vildt.

forfatter
Publiceret 26/09/2015 - 08:50
Karakter
Thriller
Kill the Messenger

Da narkotika fra Sydamerika begyndte at strømme ind på det amerikanske marked i 1980’erne, og Kongressen samtidig nedlagde forbud mod USA’s indblanding i borgerkrigslignende tilstande i regionen, fandt CIA en kreativ måde at finansiere en fordækt krig i Nicaragua på. De indgik en hemmelig alliance med lokale narkobaroner, gav dem beskyttelse og lod dem sælge deres gift på gaderne i USA.

Til gengæld fik de penge – penge, der gik til våben til oprørerne og til amerikanske elitesoldater, der opererede i marken (skjult for den amerikanske offentlighed) i Nicaragua.

Den amerikanske provinsjournalist Gary Webb (Renner) fik nys om skandalen og offentliggjorde en artikelserie om “The Dark Alliance” i en lokal avis i 1996. CIA gik straks til modangreb og sværtede Webb, hans karriere og hans privatliv til. Kill the Messenger fortæller om hans umulige kamp for at blive troet.

Vi får en fascinerende historie serveret med en glimrende Jeremy Renner i hovedrollen som den ordinære, joviale amerikaner, der kæmper for retfærdighed og for pressens ret (og pligt!) til at gå staten efter i sømmene.

Kill the Messenger_5 Kill the Messenger_4 Kill the Messenger_3 Kill the Messenger_2
<
>

Desværre er filmen lidt for ujævn og dramaturgien for haltende til, at det lykkes den at holde spændingen oppe. Der er ellers masser af interessant materiale, som en mere erfaren instruktør nok kunne have udnyttet bedre. Men for mange dødpunkter og brudte sidespor. Fire stjerner.

Lydsporet (dts-MA 5.1) holder meget høj kvalitet, mens billedet indimellem lider under lidt for meget billedstøj. Kommentarspor, udeladte scener og tre minidokumentarer er, hvad vi får i bonus.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 14. september 2015
 • Instruktion: Michael Cuesta
 • Med: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Michael Sheen, Paz Vega
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 01:52 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend