TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Jupiter Ascending 3D

Blu-ray anmeldelse

Endnu en katastrofelanding af en film fra de to Wachowski-søskende.

forfatter
Publiceret 05/07/2015 - 12:56
Karakter
Sci-fi
Jupiter Ascending 3D

Hvis du – af ukendte årsager – gerne vil se Channing Tatum som latterlig “faun”, der lirer den ene håbløse og pinlige replik af efter den anden, og hvis du er stor fan af handlingsløs action med “spektakulære” (dvs. trættende) scener og en historie, der er henvendt til børnehavebørn – ja, i så fald, men kun i så fald, skal du se the Wachowskis’ (The Matrix) seneste filmkikser!

Her bliver vi vidne til en sæbeopera med store effekter samt kostumer, der ligner en blanding af Babylon 5, Star Trek og Narnia-filmene. Men desværre har de to Wachowski-søskende (tidligere Wachowski-brødre) – der sammen står for både manuskript og instruktion – helt glemt at finde på en god, engagerende historie til deres oppustede rumopera. Det hele ligner et koldt og uinteressant videospil med en papirtynd historie spundet omkring jagten på evigt liv og ungdommelig skønhed.

JUPITER ASCENDING

Vi vrider os nærmest i stolen af smerte, når vi ser, at Mila Kunis kan gå fra Black Swan til at lire replikker af, som hun gør i Jupiter Ascending. Noget af det mest tragiske er dog, hvor latterligt hjælpeløs og ynkelig “Universets Dronning” (Kunis) fremstilles. Uden “faunen på den hvide hest” er hun fuldstændig handlingslammet og ude af stand til at styre noget som helst.

Hen mod slutningen af filmen kommer the Wachowskis endda med en patetisk kvasi-kritik af det samfund, vi lever i; vi skal skam være glade og taknemmelige for, hvordan vi har det. Man er lige ved at brække sig! Det er muligt, at det går rent ind hos de allermest infantile, men til alle andre: Styr langt udenom! To dværgstjerner.

JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING
<
>

Kan nogen ikke snart sætte en stopper for den omfattende produktion af kiksere fra de to Wachowski-søskende? Hvis du er ude efter en god og sjov science fiction-film, så se hellere den virile og originale Guardians of the Galaxy!

Det omfattende lydspor (Dolby Atmos) leverer topkvalitet på såvel dialoger som galaktiske eksplosioner. Billedkvaliteten i 3D er rigtig god, men mangler lidt skarphed og skuffer dybdemæssigt. Bonusmaterialet består af syv korte minidokumentarer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 15. juni 2015
 • Instruktion: Andy & Lana Wachowski
 • Med: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Christina Cole
 • Genre: Science fiction
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 02:07 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend