: Jupiter Ascending 3D

Blu-ray anmeldelse

Endnu en katastrofelanding af en film fra de to Wachowski-søskende.
Karakter
Sci-fi
Jupiter Ascending 3D
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du – af ukendte årsager – gerne vil se Channing Tatum som latterlig “faun”, der lirer den ene håbløse og pinlige replik af efter den anden, og hvis du er stor fan af handlingsløs action med “spektakulære” (dvs. trættende) scener og en historie, der er henvendt til børnehavebørn – ja, i så fald, men kun i så fald, skal du se the Wachowskis’ (The Matrix) seneste filmkikser!

Her bliver vi vidne til en sæbeopera med store effekter samt kostumer, der ligner en blanding af Babylon 5, Star Trek og Narnia-filmene. Men desværre har de to Wachowski-søskende (tidligere Wachowski-brødre) – der sammen står for både manuskript og instruktion – helt glemt at finde på en god, engagerende historie til deres oppustede rumopera. Det hele ligner et koldt og uinteressant videospil med en papirtynd historie spundet omkring jagten på evigt liv og ungdommelig skønhed.

JUPITER ASCENDING

Vi vrider os nærmest i stolen af smerte, når vi ser, at Mila Kunis kan gå fra Black Swan til at lire replikker af, som hun gør i Jupiter Ascending. Noget af det mest tragiske er dog, hvor latterligt hjælpeløs og ynkelig “Universets Dronning” (Kunis) fremstilles. Uden “faunen på den hvide hest” er hun fuldstændig handlingslammet og ude af stand til at styre noget som helst.

Annonce

Hen mod slutningen af filmen kommer the Wachowskis endda med en patetisk kvasi-kritik af det samfund, vi lever i; vi skal skam være glade og taknemmelige for, hvordan vi har det. Man er lige ved at brække sig! Det er muligt, at det går rent ind hos de allermest infantile, men til alle andre: Styr langt udenom! To dværgstjerner.

JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING
<
>

Kan nogen ikke snart sætte en stopper for den omfattende produktion af kiksere fra de to Wachowski-søskende? Hvis du er ude efter en god og sjov science fiction-film, så se hellere den virile og originale Guardians of the Galaxy!

Det omfattende lydspor (Dolby Atmos) leverer topkvalitet på såvel dialoger som galaktiske eksplosioner. Billedkvaliteten i 3D er rigtig god, men mangler lidt skarphed og skuffer dybdemæssigt. Bonusmaterialet består af syv korte minidokumentarer.

Fakta
  • Release: 15. juni 2015
  • Instruktion: Andy & Lana Wachowski
  • Med: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Christina Cole
  • Genre: Science fiction
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 02:07 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.