Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Anmeldelse: John Wick

Stilsikker, men hjernedød action

Keanu Reeves' stunt-double debuterer som instruktør med selvsamme Reeves i hovedrollen. Det færdige produkt er ikke just føde for intellektet, snarere en letfordøjelig snack med højt testosteronindhold.

Publiceret 19/03/2015 - 00:01
John Wick
Lorentz Celo

John Wick (Reeves) er en tidligere lejemorder, som har trukket sig tilbage, efter at han er blevet enkemand. Han lever et stilfærdigt liv med en hundehvalp, som var en sidste gave fra den afdøde hustru. Ufrivilligt han kommer på kant med en gruppe gangstere, der dræber hunden, stjæler hans yndlingsbil og mishandler ham på det groveste. Det giver John Wick mere end rigelig motivation for et comeback som professionel dræber.

 

 

Chad Stahelski har arbejdet som stuntman i Hollywood i omkring 25 år og har bl.a. været stunt-double for Keanu Reeves i både Point Break og The Matrix. Han har brugt sin erfaring til at debutere som filminstruktør, og resultatet er slet ikke værst.

John Wick er en gennemført stiliseret actionfilm, der både er underholdende og visuelt tilfredsstillende. Et klassisk hævndrama med en simpel historie, der går lige til sagen og ikke prøver at være mere end hjernedød action. Når det er sagt, så ville filmen dog have haft gavn af et par omgange mere i skrivestuen, og flere af personerne er meget endimensionelle, ligesom skuespillet er svingende.

Alt i alt er John Wick dog seværdig underholdning, selv om den er ufatteligt tanketom og unuanceret. Fire stjerner.

Udgivelsen på Blu-ray er god. Både lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvalitet er glimrende, og desuden er der en hel time med forskelligt ekstramateriale samt et fint kommentarspor.

$REMWQO3 $R3TPJXK $RB629AS $RWOCVGB $R8Q0C30
<
>

 

 

Karakter
John Wick

Fakta:

  • Release: 11. februar 2015
  • Instruktion: Chad Stahelski
  • Originaltitel: –
  • Med: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Ian McShane, Dean Winters
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:41 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top