TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse John Wick

Stilsikker, men hjernedød action

Keanu Reeves' stunt-double debuterer som instruktør med selvsamme Reeves i hovedrollen. Det færdige produkt er ikke just føde for intellektet, snarere en letfordøjelig snack med højt testosteronindhold.

forfatter
Publiceret 19/03/2015 - 00:01
Karakter
Action
John Wick

John Wick (Reeves) er en tidligere lejemorder, som har trukket sig tilbage, efter at han er blevet enkemand. Han lever et stilfærdigt liv med en hundehvalp, som var en sidste gave fra den afdøde hustru. Ufrivilligt han kommer på kant med en gruppe gangstere, der dræber hunden, stjæler hans yndlingsbil og mishandler ham på det groveste. Det giver John Wick mere end rigelig motivation for et comeback som professionel dræber.

 

 

Chad Stahelski har arbejdet som stuntman i Hollywood i omkring 25 år og har bl.a. været stunt-double for Keanu Reeves i både Point Break og The Matrix. Han har brugt sin erfaring til at debutere som filminstruktør, og resultatet er slet ikke værst.

John Wick er en gennemført stiliseret actionfilm, der både er underholdende og visuelt tilfredsstillende. Et klassisk hævndrama med en simpel historie, der går lige til sagen og ikke prøver at være mere end hjernedød action. Når det er sagt, så ville filmen dog have haft gavn af et par omgange mere i skrivestuen, og flere af personerne er meget endimensionelle, ligesom skuespillet er svingende.

Alt i alt er John Wick dog seværdig underholdning, selv om den er ufatteligt tanketom og unuanceret. Fire stjerner.

Udgivelsen på Blu-ray er god. Både lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvalitet er glimrende, og desuden er der en hel time med forskelligt ekstramateriale samt et fint kommentarspor.

$REMWQO3 $R3TPJXK $RB629AS $RWOCVGB $R8Q0C30
<
>

 

 

Fakta
  • Release: 11. februar 2015
  • Instruktion: Chad Stahelski
  • Originaltitel: –
  • Med: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Ian McShane, Dean Winters
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:41 timer
IMDB Rating

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend