Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Ice Age: Den vildeste rejse

Vildt dårligt

Den femte film om Ice Age-banden er en hån mod såvel serien som det unge publikum, den prøver at udplyndre!

Skrevet af / 10/01/2017 - 14:45
Ice Age: Den vildeste rejse
Tor Aavatsmark

For 14 år siden kom den første Ice Age-film, og det så ud til, at DreamWorks måske kunne udfordre Disney/Pixars animations-overherredømme. Serien har aldrig matchet Disney/Pixar på deres eminente animationskvalitet, men den bød på karakterer, som vi kunne holde af, og som vi lod os charmere og underholde af – hvilket man bestemt ikke kan sige om den femte film.

Historien er papirtynd med et plot om, at alt liv på Jorden er i fare for at blive udslettet, idet en enorm asteroide nærmer sig faretruende. Så hvad gør vores venner? Jo, de drager mod “ground zero” for at finde en måde at stoppe asteroiden på.

Indrømmet, det har aldrig været geniale plots og sammenhængende, troværdige historier, der har tiltrukket os ved Ice Age-filmene, men figurerne og den lune slapstick-humor. Men det eneste, vi får serveret i denne film, er en totalt støjende og anmassende handling, pinlige one-liners og ikke så meget som en antydning af originalitet eller interessant og medrivende dialog. Heller ikke de (alt for) mange scener med Scrat i verdensrummet er sjove.

Der er ingen dramaturgisk udvikling her, kun trættende, plat og hjernedød humor på niveau med det mest enerverende, som Cartoon Network og Nickelodeon har at byde på – med andre ord: Ren tortur for både børn og voksne. Selv de yngste vil gennemskue dette affaldsprodukt af en film. Styr langt uden om dette makværk, der også på det tekniske plan holder en kvalitet, som kun er direct-to-video film værdig. Én ynkelig stjerne.

ICE AGE 5 ICE AGE 5 ICE AGE 5 ICE AGE 5 ICE AGE 5
<
>
Ice Age: Den vildeste rejse

Lydsporet er dog strålende, og billedkvaliteten i 4K UHD skuffer heller ikke, omend det hele virker lidt overeksponeret og for lyst. Okay ekstramateriale. Filmen findes også i en 3D-version på almindelig Blu-ray.

Karakter
Ice Age: Den vildeste rejse

Fakta:

  • 4K UHD Blu-ray
  • Release: 17. november 2016
  • Instruktion: Mike Thurmeier
  • Originaltitel: Ice Age: Collision Course
  • Stemmer: Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Stephanie Beatriz, Queen Latifah, Jennifer Lopez, Adam Devine
  • Genre: Animation/familie
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 01:34 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top