TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hypnotisøren

Blu-ray anmeldelse

Efter den gedigne bogsucces med Hypnotisøren af synonymet Lars Kepler og med den erfarne og meriterede Lasse Hallström i instruktørstolen forventede svenskerne sig en ny succes a la Millennium-trilogien. Det blev dog ikke nogen biografsucces, men derimod en usædvanlig søgt og kedelig thriller.

forfatter
Publiceret 11/04/2013 - 09:53
Karakter
Thriller
Hypnotisøren

Den erfarne – og passende klichéagtige – kriminalbetjent Joona Linna (Zilliacus) kaldes ind, da en hel familie brutalt stikkes ned i Stockholm. Faderen finder de i motionscenteret, mens mor, datter og søn findes ilde tilredt i hjemmet. Sønnen overlever, men ligger i koma. Uden klare spor vender Joona sig mod ukonventionelle løsninger og tilkalder lægen og hypnotisøren Erik Bark, en fordrukken Persbrandt, for at løse sagen.

Historien skriger af at være overkonstrueret, usandsynlig og meget lidt troværdig. Vi har ikke læst bogen, men kan ikke tro, at plottet er lige så trist, som filmen fremstiller det. Her har Hallström kastet al dramaturgisk fremdrift over bord og forsøger at dække over det svage plot fuld af huller med et personligt drama i Barks familieliv. Desværre forværrer det grebet om historien yderligere, idet filmen mister meget af sin spænding. Løsningen er så latterlig, at vi ikke ved, om vi skal le eller græde!

Som om det ikke var nok, at filmen i sig selv skuffer stort, så har man produceret en Blu-ray med bemærkelsesværdigt elendig billedkvalitet! I mørke scener forsvinder al kontrast, og billedet “gror” fuldstændig sammen. Lydsporet er okay, men heller ikke mere. En helt fin bag-om-filmen og udeladte scener bidrager til at belyse filmen – uden at vi bliver klogere på, hvordan det kunne gå så galt.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 22. marts 2013
 • Instruktion: Lasse Hallström
 • Medvirkende: Mikael Persbrandt, Lena Olin, Thomas Zilliacus, Helena af Sandberg, Jonathan Bökman, Anna Azcarte
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2012
 • Tid: 2:01 t
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend