Search
Generic filters

: Hypnotisøren

Blu-ray anmeldelse

Efter den gedigne bogsucces med Hypnotisøren af synonymet Lars Kepler og med den erfarne og meriterede Lasse Hallström i instruktørstolen forventede svenskerne sig en ny succes a la Millennium-trilogien. Det blev dog ikke nogen biografsucces, men derimod en usædvanlig søgt og kedelig thriller.

Karakter
Thriller
Hypnotisøren

Den erfarne – og passende klichéagtige – kriminalbetjent Joona Linna (Zilliacus) kaldes ind, da en hel familie brutalt stikkes ned i Stockholm. Faderen finder de i motionscenteret, mens mor, datter og søn findes ilde tilredt i hjemmet. Sønnen overlever, men ligger i koma. Uden klare spor vender Joona sig mod ukonventionelle løsninger og tilkalder lægen og hypnotisøren Erik Bark, en fordrukken Persbrandt, for at løse sagen.

Historien skriger af at være overkonstrueret, usandsynlig og meget lidt troværdig. Vi har ikke læst bogen, men kan ikke tro, at plottet er lige så trist, som filmen fremstiller det. Her har Hallström kastet al dramaturgisk fremdrift over bord og forsøger at dække over det svage plot fuld af huller med et personligt drama i Barks familieliv. Desværre forværrer det grebet om historien yderligere, idet filmen mister meget af sin spænding. Løsningen er så latterlig, at vi ikke ved, om vi skal le eller græde!

Som om det ikke var nok, at filmen i sig selv skuffer stort, så har man produceret en Blu-ray med bemærkelsesværdigt elendig billedkvalitet! I mørke scener forsvinder al kontrast, og billedet “gror” fuldstændig sammen. Lydsporet er okay, men heller ikke mere. En helt fin bag-om-filmen og udeladte scener bidrager til at belyse filmen – uden at vi bliver klogere på, hvordan det kunne gå så galt.

Fakta

 • Release: 22. marts 2013
 • Instruktion: Lasse Hallström
 • Medvirkende: Mikael Persbrandt, Lena Olin, Thomas Zilliacus, Helena af Sandberg, Jonathan Bökman, Anna Azcarte
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2012
 • Tid: 2:01 t

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.