TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hil Cæsar!

Blu-ray anmeldelse

Brødrene Coen giver os en fascinerende, men ufærdig hommage til Hollywoods guldalder.

forfatter
Publiceret 24/08/2016 - 10:05
Karakter
Komedie
Hil Cæsar!

De særegne brødre Joel og Ethan Coen har et imponerende CV. Med film som Barton Fink, Fargo, The Big Lebowski, No Country for Old Men og Burn After Reading har de sat deres umiskendelige præg på filmhistorien. Med deres kompromisløshed og særlige flair for at fange en god historie på deres helt egen måde har de skabt stor filmkunst.

Også Hil Cæsar! er en god film, men vi fornemmer, at brødrene denne gang har ladet deres forfængelighed og ønske om at være “kunstneriske” få overtaget på bekostning af underholdningsværdien.

Filmen er én lang hyldest til Hollywoods guldalder, dengang de store filmselskaber regerede, og stjernerne var bundet til de enkelte studier. Samtidig giver den – selvfølgelig – et kritisk og humoristisk skævt blik på tidsepoken.

Den barske og effektive “fikser” Eddie Mannix (Brolin) er en arketypisk, karikeret Hollywood studie-mand. Han behandler for stort set sine primadonnaskuespillere, som det passer ham, og kører hen over både dem, instruktørerne og manuskriptforfattere. Vi får bl.a. også serveret en fornøjelig scene med en gruppe religiøse ledere, der diskuterer, hvem Jesus var, og hvordan man kan fremstille ham på det hvide lærred. Ren filmkunst!

Hil Cæsar! er spækket med gode enkeltscener, men som sammenhængende filmfortælling svigter dramaturgien. Fokus er på de store studiers guldalder med Mannix som den røde tråd. Ud af denne periode kom bl.a. store mængder af “sandalfilm”, svulstige musicals og letbenede komedier. Og det er i denne kerne, Coen-brødrenes hjerte og engagement ligger. Alt andet er nødvendig staffage for at kunne genskabe scener fra Hollywoods guldalder.

Hovedplottet – i det omfang der er sådan et – er bortførelsen af en af studiets stjerneskuespillere, Baird Whitlock (Clooney), som bliver kidnappet af en gruppe kommunistiske manuskriptforfattere, der vil have en større del af kagen. Clooney glider elegant ind i rollen som Hollywood-frikadelle, men hans historie vækker aldrig den store begejstring.

Filmen har i det hele taget mange gode skuespillere at byde på, men det er kvinderne, der er løbet med de saftigste roller. Ikke mindst rammer Scarlett Johansson plet som svømmeprinsessen DeeAnna Moran – en gudinde på det hvide lærred, men rapkæftet som en havnearbejder, når kameraerne er slukket. Også Tilda Swinton imponerer i en dobbeltrolle som konkurrerende sladderblads-tvillinger.

Hail, Caesar!_7 Hail, Caesar!_6 Hail, Caesar!_5 Hail, Caesar! Hail Caesar!
<
>
Hil Cæsar!

Alt i alt en flot, varm og morsom homage (nærmest med en række film i filmen), der desværre halter lidt usikkert af sted og indimellem opleves som langtrukken og noget usammenhængende. Fire filmstjerner.

Billedkvaliteten matcher glimrende den periode, der fremstilles, med varme farvetoner og skarpe detaljer. Lydsporet (dts-MA 5.1) byder på klar tale og mange detaljer, men mangler lidt punch. Bonusmaterialet består kun af fire minidokumentarer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 18. juli 2016
 • Instruktion: Joel & Ethan Coen
 • Originaltitel: Hail, Caesar!
 • Med: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Scarlett Johansson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 01:46 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend