Search
Generic filters

: Grandma

Blu-ray anmeldelse

Oscar-nominerede Lily Tomlin folder sig ud i den uafhængige filmproduktion Grandma. Man undres over, at det er 28 år siden, hun sidst har haft en hovedrolle.

Karakter
Drama
Grandma

18-årige Sage (Garner) er i desperat pengenød for at kunne afslutte en uønsket graviditet på en privat klinik. Af frygt for sin strenge mor (Harden) prøver hun i stedet lykken hos sin excentriske mormor, Ellie (Tomlin).

Ellie er lesbisk og var engang en kendt digter, men har problemer med økonomien og med sit forhold til den meget yngre Olivia (Greer). Hun er dog indstillet på at hjælpe sit barnebarn, og sammen tager de ud på en lille rejse i hendes gamle Dodge for at skaffe pengene.

Selv om Lily Tomlin ikke har gjort sig voldsomt bemærket som skuespiller i mange år, har hun bestemt været aktiv. Men hun har ikke haft en hovedrolle i en spillefilm i næsten 30 år, og det er en skam. Tomlin, som blev belønnet med en Golden Globe-nominering for rollen, gør det fremragende i Grandma, der er instrueret af Paul Weitz (About a Boy, 2002).

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Filmen tager vigtige temaer op på tværs af generationerne, som formidles på fin vis. Selv om den indimellem kan blive en smule anstrengt og tager nogle genveje, er det en velfungerende og charmerende lille film. Fire stjerner.

Grandma_4 Grandma_2 Grandma_5
<
>
(Foto: Producent)

Præsentationen af Grandma på Blu-ray er god. Et flot billede med et tilhørende stærk lydspor og en passende dosis ekstramateriale.

Fakta

 • Release: 18. marts 2016
 • Instruktion: Paul Weitz
 • Med: Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer, Laverne Cox, Sam Elliott
 • Genre: Drama/komedie
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 01:19 timer

IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Disney fortæller den “sande” historie om det utrolige serumløb i Alaska for næsten hundrede år siden.
  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.