Grandma

Blu-ray anmeldelse

Oscar-nominerede Lily Tomlin folder sig ud i den uafhængige filmproduktion Grandma. Man undres over, at det er 28 år siden, hun sidst har haft en hovedrolle.
Karakter
Drama
Grandma
forfatter

18-årige Sage (Garner) er i desperat pengenød for at kunne afslutte en uønsket graviditet på en privat klinik. Af frygt for sin strenge mor (Harden) prøver hun i stedet lykken hos sin excentriske mormor, Ellie (Tomlin).

Ellie er lesbisk og var engang en kendt digter, men har problemer med økonomien og med sit forhold til den meget yngre Olivia (Greer). Hun er dog indstillet på at hjælpe sit barnebarn, og sammen tager de ud på en lille rejse i hendes gamle Dodge for at skaffe pengene.

Selv om Lily Tomlin ikke har gjort sig voldsomt bemærket som skuespiller i mange år, har hun bestemt været aktiv. Men hun har ikke haft en hovedrolle i en spillefilm i næsten 30 år, og det er en skam. Tomlin, som blev belønnet med en Golden Globe-nominering for rollen, gør det fremragende i Grandma, der er instrueret af Paul Weitz (About a Boy, 2002).

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Filmen tager vigtige temaer op på tværs af generationerne, som formidles på fin vis. Selv om den indimellem kan blive en smule anstrengt og tager nogle genveje, er det en velfungerende og charmerende lille film. Fire stjerner.

Grandma_4 Grandma_2 Grandma_5
<
>
(Foto: Producent)

Præsentationen af Grandma på Blu-ray er god. Et flot billede med et tilhørende stærk lydspor og en passende dosis ekstramateriale.

Fakta
  • Release: 18. marts 2016
  • Instruktion: Paul Weitz
  • Med: Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer, Laverne Cox, Sam Elliott
  • Genre: Drama/komedie
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 01:19 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Læs også:


Gruppetest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi
Nyhed: OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon
Anmeldelse: Jolt
Nyhed: Bose QC 45 afsløret ved en fejl
TEST: Dyson Pure Cool
Anmeldelse: Bosch, 7. sæson