Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition

Blu-ray

Efter nedslagtningen under “Det Røde Bryllup” i tredje sæson står meget åbent og uafklaret, da fjerde sæson af den storslåede Game of Thrones begynder. Og sæsonen lever op til de store forventninger.

Skrevet af / 13/03/2015 - 00:01
Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition
Tor Aavatsmark

Det store bryllup mellem den ufordragelige kong Joffrey og Margaery Tyrell nærmer sig. Alliancen mellem husene Lannister og Tyrell er en nødvendig realpolitisk alliance, som begge familier indgår, mens de holder sig for næsen. Efter sidste sæson er de fleste af fjenderne nedkæmpet, men huset Lannister kan langtfra føle sig trygge eller sikre på den endelige sejr.

 

 

Stark-døtrene er splittet og brænder efter hævn, og Sansa er ulykkeligt gift med dværgeprinsen Tyrion (den glimrende Peter Dinklage), som havner i problemer til langt over den korte hals. Som en ny hovedperson træder den liderlige prins Oberyn (Pascal) ind i manegen – en mand, der ikke er bange for at træde familien Lannister over tæerne og får lov til at brillere i en legendarisk scene sidst i sæsonen.

På sidelinjen står Daenerys Targaryen (Clarke). Hendes drager har vokset sig store, og det samme har hendes enorme hær af frigivne slaver – og med en voksende hær og ditto selvtillid kan hun nå, så langt hun vil, eller …? Samtidig planlægger Tormund Giantsbane (Hivju) og hans hær af vildmænd og underlige allierede det store, afgørende angreb på Muren.

Seriens budget er øget en del, hvilket ikke mindst ses på den mere udstrakte brug af storslåede special effects, og spændingsniveauet skrues endnu mere op, efterhånden som vi kommer tættere på klimaks. Forfatteren og serieskaberne fortsætter med at overraske os med plot-twists og uventede begivenheder; skuespillet holder stadig særdeles høj klasse; og det rige sprog byder på mange herligt sarkastiske og bidende dialoger, som ikke mindst Tyrion står for.

Alt dette, sammen med en stram instruktion og en yderst vel-timet dramaturgisk udvikling, sikrer dette store epos fem solide stjerner.

Som sædvanlig leverer HBO topkvalitet på den tekniske front. Billedet er knivskarpt, detaljerne fremstår forbilledlig klart, selv i de mange mørke scener, og farverne er naturtro. Det bombastiske lydspor (dts-MA 5.1) får det til at ryste godt, men balanceret i subwooferen, mens talesporet aldrig drukner i de mange actionscener.

Bonusmaterialet er omfattende i denne udgave med bl.a. hele 11 kommentarspor, en fremragende In-Episode Guide, der uddyber den komplekse historie og hjælper os med at forstå begivenhederne, udeladte scener, bloopers, sjove og informative interviews plus en række minidokumentarer, hvor ikke mindst den 37 minutter lange feature om slaget ved Muren er interessant og vellavet. Fjerde sæson udgives også i en samleboks sammen med første til tredje sæson.

 

GOT4_15 GOT4_16 GOT4_17 GOT4_18 GOT4_19 GOT4_20 GOT4_21 GOT4_22 GOT4_24 GOT4_25 GOT4_26 GOT4_27 GOT4_1 GOT4_2 GOT4_3 GOT4_4 GOT4_5 GOT4_6 GOT4_7 GOT4_8 GOT4_9 GOT4_10 GOT4_11 GOT4_12 GOT4_13 GOT4_14
<
>

 

Karakter
Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition

Fakta:

  • Release: 16. februar 2015
  • Instruktion: Alex Graves m.fl.
  • Originaltitel: -
  • Med: Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Kristofer Hivju
  • Genre: Fantasy
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 09:05 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top