TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition

Blu-ray

Efter nedslagtningen under “Det Røde Bryllup” i tredje sæson står meget åbent og uafklaret, da fjerde sæson af den storslåede Game of Thrones begynder. Og sæsonen lever op til de store forventninger.

forfatter
Publiceret 13/03/2015 - 00:01
Karakter
Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition

Det store bryllup mellem den ufordragelige kong Joffrey og Margaery Tyrell nærmer sig. Alliancen mellem husene Lannister og Tyrell er en nødvendig realpolitisk alliance, som begge familier indgår, mens de holder sig for næsen. Efter sidste sæson er de fleste af fjenderne nedkæmpet, men huset Lannister kan langtfra føle sig trygge eller sikre på den endelige sejr.

 

 

Stark-døtrene er splittet og brænder efter hævn, og Sansa er ulykkeligt gift med dværgeprinsen Tyrion (den glimrende Peter Dinklage), som havner i problemer til langt over den korte hals. Som en ny hovedperson træder den liderlige prins Oberyn (Pascal) ind i manegen – en mand, der ikke er bange for at træde familien Lannister over tæerne og får lov til at brillere i en legendarisk scene sidst i sæsonen.

På sidelinjen står Daenerys Targaryen (Clarke). Hendes drager har vokset sig store, og det samme har hendes enorme hær af frigivne slaver – og med en voksende hær og ditto selvtillid kan hun nå, så langt hun vil, eller …? Samtidig planlægger Tormund Giantsbane (Hivju) og hans hær af vildmænd og underlige allierede det store, afgørende angreb på Muren.

Seriens budget er øget en del, hvilket ikke mindst ses på den mere udstrakte brug af storslåede special effects, og spændingsniveauet skrues endnu mere op, efterhånden som vi kommer tættere på klimaks. Forfatteren og serieskaberne fortsætter med at overraske os med plot-twists og uventede begivenheder; skuespillet holder stadig særdeles høj klasse; og det rige sprog byder på mange herligt sarkastiske og bidende dialoger, som ikke mindst Tyrion står for.

Alt dette, sammen med en stram instruktion og en yderst vel-timet dramaturgisk udvikling, sikrer dette store epos fem solide stjerner.

Som sædvanlig leverer HBO topkvalitet på den tekniske front. Billedet er knivskarpt, detaljerne fremstår forbilledlig klart, selv i de mange mørke scener, og farverne er naturtro. Det bombastiske lydspor (dts-MA 5.1) får det til at ryste godt, men balanceret i subwooferen, mens talesporet aldrig drukner i de mange actionscener.

Bonusmaterialet er omfattende i denne udgave med bl.a. hele 11 kommentarspor, en fremragende In-Episode Guide, der uddyber den komplekse historie og hjælper os med at forstå begivenhederne, udeladte scener, bloopers, sjove og informative interviews plus en række minidokumentarer, hvor ikke mindst den 37 minutter lange feature om slaget ved Muren er interessant og vellavet. Fjerde sæson udgives også i en samleboks sammen med første til tredje sæson.

 

GOT4_15 GOT4_16 GOT4_17 GOT4_18 GOT4_19 GOT4_20 GOT4_21 GOT4_22 GOT4_24 GOT4_25 GOT4_26 GOT4_27 GOT4_1 GOT4_2 GOT4_3 GOT4_4 GOT4_5 GOT4_6 GOT4_7 GOT4_8 GOT4_9 GOT4_10 GOT4_11 GOT4_12 GOT4_13 GOT4_14
<
>

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 16. februar 2015
 • Instruktion: Alex Graves m.fl.
 • Originaltitel: -
 • Med: Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Kristofer Hivju
 • Genre: Fantasy
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 09:05 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend