: Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition

Blu-ray

Efter nedslagtningen under “Det Røde Bryllup” i tredje sæson står meget åbent og uafklaret, da fjerde sæson af den storslåede Game of Thrones begynder. Og sæsonen lever op til de store forventninger.
Karakter
Game of Thrones, 4. sæson, Limited Edition
Annonce
Annonce
forfatter

Det store bryllup mellem den ufordragelige kong Joffrey og Margaery Tyrell nærmer sig. Alliancen mellem husene Lannister og Tyrell er en nødvendig realpolitisk alliance, som begge familier indgår, mens de holder sig for næsen. Efter sidste sæson er de fleste af fjenderne nedkæmpet, men huset Lannister kan langtfra føle sig trygge eller sikre på den endelige sejr.

 

 

Stark-døtrene er splittet og brænder efter hævn, og Sansa er ulykkeligt gift med dværgeprinsen Tyrion (den glimrende Peter Dinklage), som havner i problemer til langt over den korte hals. Som en ny hovedperson træder den liderlige prins Oberyn (Pascal) ind i manegen – en mand, der ikke er bange for at træde familien Lannister over tæerne og får lov til at brillere i en legendarisk scene sidst i sæsonen.

Annonce

På sidelinjen står Daenerys Targaryen (Clarke). Hendes drager har vokset sig store, og det samme har hendes enorme hær af frigivne slaver – og med en voksende hær og ditto selvtillid kan hun nå, så langt hun vil, eller …? Samtidig planlægger Tormund Giantsbane (Hivju) og hans hær af vildmænd og underlige allierede det store, afgørende angreb på Muren.

Seriens budget er øget en del, hvilket ikke mindst ses på den mere udstrakte brug af storslåede special effects, og spændingsniveauet skrues endnu mere op, efterhånden som vi kommer tættere på klimaks. Forfatteren og serieskaberne fortsætter med at overraske os med plot-twists og uventede begivenheder; skuespillet holder stadig særdeles høj klasse; og det rige sprog byder på mange herligt sarkastiske og bidende dialoger, som ikke mindst Tyrion står for.

Alt dette, sammen med en stram instruktion og en yderst vel-timet dramaturgisk udvikling, sikrer dette store epos fem solide stjerner.

Som sædvanlig leverer HBO topkvalitet på den tekniske front. Billedet er knivskarpt, detaljerne fremstår forbilledlig klart, selv i de mange mørke scener, og farverne er naturtro. Det bombastiske lydspor (dts-MA 5.1) får det til at ryste godt, men balanceret i subwooferen, mens talesporet aldrig drukner i de mange actionscener.

Bonusmaterialet er omfattende i denne udgave med bl.a. hele 11 kommentarspor, en fremragende In-Episode Guide, der uddyber den komplekse historie og hjælper os med at forstå begivenhederne, udeladte scener, bloopers, sjove og informative interviews plus en række minidokumentarer, hvor ikke mindst den 37 minutter lange feature om slaget ved Muren er interessant og vellavet. Fjerde sæson udgives også i en samleboks sammen med første til tredje sæson.

Annonce

 

GOT4_15 GOT4_16 GOT4_17 GOT4_18 GOT4_19 GOT4_20 GOT4_21 GOT4_22 GOT4_24 GOT4_25 GOT4_26 GOT4_27 GOT4_1 GOT4_2 GOT4_3 GOT4_4 GOT4_5 GOT4_6 GOT4_7 GOT4_8 GOT4_9 GOT4_10 GOT4_11 GOT4_12 GOT4_13 GOT4_14
<
>

 

Fakta
  • Release: 16. februar 2015
  • Instruktion: Alex Graves m.fl.
  • Originaltitel: -
  • Med: Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Kristofer Hivju
  • Genre: Fantasy
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 09:05 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.