Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Fubar, sæson 1

Plat, plump og pinlig

Netflix forsøger at genoplive Schwarzeneggers karriere – men fejler.

Skrevet af / 25/05/2023 - 09:01
Fubar, sæson 1
Tor Aavatsmark

Det er kun nogle uger siden, vi skamløst roste en ny Netflix-serie. Ganske vist påpegede vi, at ikke alt hvad der glitrer er guld hos streaminggiganten, men The Diplomat var en smart, underholdende, spændende og velspillet dramathriller. Ikke mindst var manuskriptet lige i skabet! 

Nu har Ted Sarandos & Co. kastet bunker af dollars efter den forhenværende actionstjerne Arnold Schwarzenegger i håb om at sole sig i hans fordums glans. Men serien er mere fejlskud end stjerneskud! 

Læs også Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.

I efteråret kom SkyShowtime med actionkomedien Tulsa King, hvor den aldrende actionhelt Sylvester Stallone spiller mafiabossen, som gør comeback i manegen på ukendt territorium. Så absolut ingen klassiker, men Taylor Sheridan skrev et ret morsomt manuskript, som ironiserede let over tidens tand og samtidig tog karakteren alvorligt. Med Fubar gør man ingen af delene. 

 

I Fubar møder vi den geriatriske CIA-agent Luke Brunner (Schwarzenegger), som nærmer sig pensionsalderen. Arnold skal forestille at være 65 år gammel i serien, men “The Governator” nærmer sig i virkeligheden 76 – og det fremgår tydeligt. 

Brunner er blandt byrådets mest aktive feltagenter og har i mange år arbejdet undercover mod narko- og våbenkarteller. Hans nærmeste familie ved selvfølgelig intet om hans egentlige job; hans skalkeskjul er salg af træningsmaskiner. Åh, hvilken ironi! 

Hans egenrådige datter, Emma (Monica Barbaro), er den glødende idealist, som arbejder på at redde verden og rejser kloden rundt til idealistiske projekter med vandingssystemer og landbrug – tror alle … 

Det ‘elegante’ twist i Fubar er, at både far og datter arbejder undercover for CIA, men ikke ved noget om hinandens job. I jagten på narko- og våbenbaronen Boro (Gabriel Luna) mødes de tilfældigvis på jobbet. Lad forviklingerne begynde! 

Fubar, sæson 1 (Foto: Netflix)

Serien markedsføres som action, men selve essensen er slapstick humor fra ende til anden. 

Manuskriptet flyder over af lavpandet og infantil sex-‘humor’; som desværre er langt mere pinlig end morsom. Eksemplificeret af Schwarzeneggers gentagne forsøg på at påpege, at ekskonens nye mand gør ham til «cuckold»; hvorpå hans CIA-partner, Barry (Milan Carter), gang på gang påpeger, at han bruger ordet forkert og beder ham google det. 

Hans (tilsyneladende) prægtige datter viser sig at være en mandhaftig, bandende og vulgær badass, der slås som en mand og smider om sig med replikker som: «How does that ass smell like?». Komikken centrerer sig om, hvor pinligt det er for en far at måtte se sin datter i undertøj og have sex med CIA-mistænkte. 

Fubar, sæson 1 (Foto: Netflix)

Selvfølgelig opstår der straks gnidninger, da CIA tvinger far og datter til en sidste operation sammen – åbenbart er Brunners de eneste, som kan fælde Boro. Ingen af dem stoler på den anden, som det nu viser sig at har løjet over for modparten hele livet. 

Ind på banen kommer en CIA-psykiater, som skal udrede og forbedre far-datter-forholdet. Den kunstige og påtagede komik bliver ikke bedre af, at psykiateren skal give ‘parterapi’. 

Fubar, sæson 1 (Foto: Netflix)

Komedien ‘toppes’ af de to CIA-sidekicks Aldon (Travis Van Winkle) og Roo (Fortune Feimster). Begge er latterligt stereotype; han som glat og overfladisk playboy, hun som tyk, vulgær lesbisk. Replikkerne (skrevet af Nick Santora) kan højst få en femårig til at trække på smilebåndet. 

Bedre bliver det ikke af, at Schwarzenegger skal spille på det følelsesmæssige register. I mødet med sin eks og svigerdatter falder actionheltens begrænsede skuespillerfærdigheder fuldstændig igennem. Han fremstår stiv, staccato og kunstigt prætentiøs. 

Fubar, sesong 1_1 (13) Fubar, sesong 1_1 (10) Fubar, sesong 1_1 (3) Fubar, sesong 1_1 (11) Fubar, sesong 1_1 (2) Fubar, sesong 1_1 (7) Fubar, sesong 1_1 (8) Fubar, sesong 1_1 (4) Fubar, sesong 1_1 (16)
<
>
Fubar, sæson 1 (Foto: Netflix)

Nei, Fubar skal du holde dig langt (!) fra. Humoren er nærmestDum & Dummereniveau, men uden finesse og subtilitet. Bare plat, vulgær og pinligt dårlig. 

Karaktererne er endimensionelle, og spændingsniveauet fuldstændig i bund. Man tager sig faktisk i at overveje, om serien er alvorligt ment, eller om den er en (mislykket) metaparodi på genren. 

Fubar, sæson 1 (Foto: Netflix)

Schwarzenegger her de senere år holdt liv i karrieren ved hjælp af tanketomme actionfilm som The Expendables– og Terminator-franchisen. Tag imod et velment råd fra os, Arnie, hold dig til actionfilm – og styr for alt i verden uden om komediegenren. 

Fubar præmieres med 1 (velfortjent) stjerne. Serien har global Netflix-premiere den 25. maj. 

Fubar, sæson 1 (Foto: Netflix)
Karakter
Fubar, sæson 1

Fakta:

 • Netflix 
 • Release: 25. mai 2023 
 • Instruktion: Phil Abraham 
 • Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Monica Barbaro, Gabriel Luna, Travis Van Winkle, Fortune Feimster, Milan Carter, Barbare Eve Harris, Devon Bostick, Jay Baruchel, Fabiana Udenio, Adam Pally 
 • Genre: Actionkomedie 
 • Land: USA 
 • År: 2023 
 • Tid: 7:20 t. 
 • Karakter: 1 
 • IMDb 

3 kommentarer til “Fubar, sæson 1”

 1. Fuldstændig spot on anmeldelse. Arnold og hans ‘datter’ er vist de eneste, der har taget skuespil timer. Alle andre er taget ind fra gaden i Hollywood. Chokerende dårlig serie. Det er ganske enkelt utroligt, at han ville lægge navn til dette her.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top