Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen

Blu-ray anmeldelse

Disney/Pixar fortsætter deres film bygget over amerikanernes fascination af biler og fly – og de taler. Flot, men bestemt ikke imponerende.

Skrevet af / 17/01/2015 - 19:42
Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen
Tor Aavatsmark

Med Pixars megasucces Biler (2006) var en efterfølger uundgåelig – en efterfølger, der var som en udslidt Lada i forhold til originalen. Et frisk pust kom med Disneys spin-off Flyvemaskiner (2013), som igen gav os charmerende og morsomme figurer. Endnu en succes giver endnu en efterfølger, og selv om den ikke er lige så god som etteren, så leverer Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen varen.

Efter at have fået opfyldt sin drøm om at blive racerflyver, hvor den første film kulminerede med verdensmesterskabet, kæmper Dusty Markhopper nu med at skaffe reservedele til sit aldrende karrosseri. Uden en ny gearkasse må han opgive karrieren, og samtidig trues den lokale lufthavn af lukning på grund af manglende brandsikkerhed. Så Dusty går i hård træning for at blive brand- og redningsflyver!

Toeren kører videre med personerne og historien fra den første film, og der bydes ikke på meget nyt, men Disneys legesyge folk forstår at komme på sjove twists og tilpasninger, der (helt naturligt) kan forklare, hvordan fly og biler kan leve og fungere ligesom mennesker.

Det mest imponerende er dog animationen, der er usandsynligt god og livagtig! Ikke mindst skovbrandene er fantastisk lavet og skaber en række seje actionscener, der vil imponere både store og små. Et af højdepunkterne er, da AC/DC’s “Thunderstruck” står ud af højttalerne, mens flyene slukker en ildebrand! På en god dag strækker vi os til fire stjerner.

Som sædvanlig leverer Disney lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvalitet i den absolutte top. Ekstramaterialet består kun af nogle korte minidokumentarer og udeladte scener.

Karakter
Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen

Fakta:

  • Release: 3. december 2014
  • Instruktion: Roberts Gannaway
  • Stemmer: Dane Cook, Ed Harris, Julie Bowen, Curtis Armstrong, John Michael Higgins, Teri Hatcher, Stacy Keach
  • Genre: Børn
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:23 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top