Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Familien Bélier

Blu-ray anmeldelse

Franske feelgood-film slår ofte an i resten af Europa. Således også Familien Bélier, men denne gang er der lidt sand i maskineriet.

Skrevet af / 21/09/2015 - 12:16
Familien Bélier
Tor Aavatsmark

På en gård i et fransk landdistrikt lever den sære familien Bélier, hvor både mor, far og søn er døvstumme, mens datteren Paula (Emera) er funktionsfrisk og fungerer som tolk for hele familien – i alle tænkelige og utænkelige situationer.

Den tæt sammensvejsede familie oplever nærmest en livskrise, da datteren beslutter sig for at søge ind på en elitær sangskole i Paris, efter at en musiklærer opdager hendes gyldne sangstemme og opmuntrer hende.

https://www.youtube.com/watch?v=BFk3XRafhbw

Imens er hun, som teenagere er flest – sukker opgivende over håbløse forældre og døjer med forholdet til det modsatte køn – akkompagneret af en familie, der er så sær, at Al Bundy & co. nærmest virker normale. Og heri ligger filmens største problem: Familien er simpelthen for karikeret og outreret. Det er også en udfordring, at flere af scenerne kun foregår på tegnsprog, hvilket gør, at fremdriften halter.

Når det er sagt, så er det dog også en charmerende lille film, hvor den virkelige stjerne er Louane Emera (som også er professionel sangerinde), der synger så smukt, at nakkehårene rejser sig, og – sammen med musiklæreren – leverer det mest overbevisende skuespil. Tre sangstjerner til franske følelser og malerisk landsbyliv.

Familien Bélier_6 Familien Bélier_5 Familien Bélier_4 Familien Bélier_3 Familien Bélier_2
<
>

På Blu-ray er billedkvaliteten skuffende og giver filmen et billigt videokamerapræg, og lydsporet har en skinger, opskruet diskant, der mangler fylde. Intet bonusmateriale.

Karakter
Familien Bélier

Fakta:

  • Release: 21. september 2015
  • Instruktion: Eric Lartigau
  • Originaltitel: La famille Bélier
  • Med: Louane Emera, Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Roxane Duran, Mar Sodupe
  • Genre: Komedie
  • Land: Frankrig
  • År: 2014
  • Tid: 01:46 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top