Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Extremely Loud & Incredibly Close

Blu-ray-anmeldelse

I kølvandet på terrorangrebet den 11. september 2001 har der været en række film, der forsøger at give svar på tragedien. Extremely Loud & Incredibly Close er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers roman, der omhandler traumer, som 9/11 påførte de pårørende – personificeret af en særdeles irriterende og gammelklog niårig.

Publiceret 05/10/2012 - 00:00
Extremely Loud & Incredibly Close
Lorentz Celo

Oskar (Horn) mistede sin far (Hanks) i angrebet på World Trade Center i New York, og han sidder tilbage med sin mor (Bullock) og en række ejendele som minde. Blandt dem finder han en nøgle i en kuvert, som er mærket “Black”. Med en enorm energi og entusiasme starter Oskar jagten på en lås, som passer til, og svarene på hemmeligheden og meningen bag. Efterhånden får han også hjælp af bedstemorens mærkelige logerende (von Sydow), som ikke taler, men kommunikerer ved at skrive i en notesbog.

Filmen er instrueret af den anerkendte Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours), og manuskriptet er af Eric Roth (Forrest Gump). Resultatet er desværre blevet en blandet affære af en film, som lejlighedsvis er sentimental, banal og trættende. Hele fortællingen skal bæres af den unge og uerfarne Thomas Horn, og det fungerer ikke godt nok. Horn er imponerende i sin debut, men særdeles irriterende og påtaget hysterisk i over to timer, hvilket mærkbart ødelægger helhedsindtrykket. Tre stjerner.

Ekstremely Loud & Incredibly Close blev nomineret til en Oscar for Bedste film og bliver udgivet på Blu-ray som en storfilm. Massevis af interviews og bag-om-filmen i god kvalitet, og med et næsten perfekt billede med matchende lydspor.

Karakter
Extremely Loud & Incredibly Close

Fakta:

  • Release: 22. august 2012
  • Instruktion: Stephen Daldry
  • Medvirkende: Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, Max von Sydow, Viola Davis, John Goodman
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Tid: 2:09 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top