Search
Generic filters

: Extremely Loud & Incredibly Close

Blu-ray-anmeldelse

I kølvandet på terrorangrebet den 11. september 2001 har der været en række film, der forsøger at give svar på tragedien. Extremely Loud & Incredibly Close er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers roman, der omhandler traumer, som 9/11 påførte de pårørende – personificeret af en særdeles irriterende og gammelklog niårig.

Karakter
Drama
Extremely Loud & Incredibly Close

Oskar (Horn) mistede sin far (Hanks) i angrebet på World Trade Center i New York, og han sidder tilbage med sin mor (Bullock) og en række ejendele som minde. Blandt dem finder han en nøgle i en kuvert, som er mærket “Black”. Med en enorm energi og entusiasme starter Oskar jagten på en lås, som passer til, og svarene på hemmeligheden og meningen bag. Efterhånden får han også hjælp af bedstemorens mærkelige logerende (von Sydow), som ikke taler, men kommunikerer ved at skrive i en notesbog.

Filmen er instrueret af den anerkendte Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours), og manuskriptet er af Eric Roth (Forrest Gump). Resultatet er desværre blevet en blandet affære af en film, som lejlighedsvis er sentimental, banal og trættende. Hele fortællingen skal bæres af den unge og uerfarne Thomas Horn, og det fungerer ikke godt nok. Horn er imponerende i sin debut, men særdeles irriterende og påtaget hysterisk i over to timer, hvilket mærkbart ødelægger helhedsindtrykket. Tre stjerner.

Ekstremely Loud & Incredibly Close blev nomineret til en Oscar for Bedste film og bliver udgivet på Blu-ray som en storfilm. Massevis af interviews og bag-om-filmen i god kvalitet, og med et næsten perfekt billede med matchende lydspor.

Fakta

 • Release: 22. august 2012
 • Instruktion: Stephen Daldry
 • Medvirkende: Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, Max von Sydow, Viola Davis, John Goodman
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2011
 • Tid: 2:09 timer

IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.