annonce

Escape Plan

Blu-ray anmeldelse

Den svenske Hollywood-instruktør Michael Håfström styrer løjerne, når de aldrende actionhelte Stallone (67) og Schwarzenegger (66) planlægger at flygte fra fængslet i middelgod underholdning.

Action
Escape Plan
annonce

Ray Breslin (Stallone) er specialist i at sikre fængsler og påtager sig hemmelige missioner med at kontrollere forskellige institutioner ved selv at bryde ud af dem. På sit sidste job bliver han offer for et komplot og havner bag tremmer i et af verdens mest sikre fængsler – som han selv har designet. Hans eneste håb for at slippe ud er at samarbejde med den erfarne og hårdkogte medfange Emil Rottmeyer (Schwarzenegger). Flugten bliver alt andet end let. Især pga. den sadistiske fængselsinspektør Hobbes (Caviezel), der gør deres liv til et helvede.

Mikael Håfström har bl.a. instrueret den vidunderlige svenske film Ondskab i 2003, The Rite i 2011 og har de senere år lavet flere produktioner i USA uden at imponere nævneværdigt. Det gør han heller ikke med Escape Plan. Filmen starter meget lovende med et godt præmis og nogle interessante vendinger, men flader efterhånden ud i klicheer og uopklarede detaljer. Det virker lidt, som om forfatteren havde meget travlt i sidste fase af historien, og filmen ikke er særlig tilfredsstillende. Arnold og Sly har aldrig været gode skuespillere, men de fungerer fint sammen og bliver hjulpet af en dygtig Jim Caviezel. Okay underholdning på en søndag, men ikke spor mindeværdig. Tre stjerner.

Blu-ray-udgivelsen sætter sig heller ikke nogen dybe spor. Det audiovisuelle er rigtig godt og som forventet af en film i denne genre, men der er intet ekstramateriale.

  • Release: 1. marts 2014
  • Instruktør: Mikael Håfström
  • Medvirkende: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Vinnie Jones
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 01:55 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Cavill er en omvandrende katastrofe!

Lidt over en måned efter sin release er The Witcher blevet en af Netflix’ største succeser – vi forstår ærlig talt ikke hvorfor.

Thor knuser jættekranier

Netflix’ første norske serie giver os et originalt og moderne twist på den nordiske mytologi.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

Johansson og Driver imponerer

Scarlett Johansson og Adam Driver giver alt i en oprivende skilsmissefilm, som kun amerikanerne kan gøre det.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.