Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Enemy

Enemy

Jake Gyllenhaal giver en prøve på sin alsidighed som skuespiller i denne psykologiske thriller, der leger med menneskets sind og identitet. Filmen sætter desværre også vores tålmodighed som publikum på prøve.

Publiceret 08/10/2014 - 09:56
Enemy
Lorentz Celo

Adam (Gyllenhaal) er en livstræt historielærer, der lever et ensomt liv i sin næsten tomme lejlighed. Spænding i tilværelsen har han ikke meget af ud over flygtige møder med en elskerinde, der kommer og går, som hun vil. Men hans liv ændrer sig radikalt, da han ser sin egen dobbeltgænger på film. Adam begynder at forfølge skuespilleren privat og bliver viklet ind i et avanceret spil med store konsekvenser.

Enemy er instrueret af den fransk-canadiske filmskaber Dennis Villeneuve (Prisoners) og har både et spændende anslag og en interessant præmis. Desuden er Jake Gyllenhaal dygtig nok til at gestalt flere roller samtidig. Men filmen er alt for prætentiøs med en påtaget og irriterende dysterhed, der ofte ikke er belæg for. Især filmmusikken bruges til at give et indtryk af uro, som ikke føles ægte.

Enemy er præget af overdrevet brug af virkemidler og billig symbolik, der undergraver det narrative og sender filmen ned i middelmådighedens mørke. Den stiller mange spørgsmål, men giver få svar. Tre stjerner.

På Blu-ray står Enemy stærkt, både hvad lyd- og billedkvalitet angår, men det er skuffende, at der ikke er noget ekstramateriale, som kunne have kastet lidt lys over historien.

Karakter
Enemy

Fakta:

  • Release: 20. august 2014
  • Instruktør: Dennis Villeneuve
  • Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Sarah Gadon, Mélanie Laurent, Isabella Rossellini, Joshua Peace, Tim Post
  • Genre: Thriller
  • Land: Canada
  • År: 2013
  • Tid: 01:30 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top