TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Anmeldelse Echoes

For smart til sit eget bedste

Michelle Monaghan spiller mod Michelle Monaghan – i en serie om tvillinger med et noget manisk forhold.

forfatter
Publiceret 30/08/2022 - 15:35
Karakter
Thriller
Echoes

Fra skaberne af 13 Reasons Why!” er lokkemidlet fra Netflix til at få os ind at se Michelle Monaghan spille mod sig selv (!) i den nye thriller Echoes 

Men desværre er Echoes hverken så nyskabende, spændende eller original som den dramaserie, den refererer til. Ikke engang en Michelle Monaghan i vanlig topform kan redde dette indviklede, fortænkte kaos. 

I miniserien stifter vi bekendtskab med de enæggede tvillingesøstre Gina og Leni Monaghan, som er vokset op i den idylliske sydstatslandsby Mount Echo. På trods af at Gina fandt lykken i LA’s dekadente liv, mens Leni blev boende i den fredelige hjemby sammen med den hunky cowboy Jack, har de holdt en ekstremt tæt kontakt gennem deres liv, med daglige videoopkald. Men så, ud af det blå, forsvinder Leni. Gina tager sporenstregs det første fly fra Los Angeles for at finde sin søster og tvillingesjæl – men hvad gemmer sig egentlig bag det uforklarlige forsvindingsmysterium? 

Echoes 1 2 Echoes 1 5 Echoes 1 6 Echoes 1 8 Echoes 1 17 Echoes 1 16 Echoes 1 15 Echoes 1 23 Echoes 1 14 Echoes 1 10 Echoes 1 11 Echoes 1 12 Echoes 1 13 Echoes 1 9 Echoes 1 3 Echoes 1 7 Echoes 1 4
<
>
Echoes (Foto: Netflix)

Seriens skaber og manuskriptforfatter, Vanessa Gazy, har taget et særdeles fascinerende plot om to uudgrundelige søstre med tætte bånd, som har holdt deres kort tæt til kroppen og beskyttet hinanden hele livet, blandet det med traditionel city vs. country, og krydret det hele med mørke hemmeligheder og skjulte familiekonflikter fra fortiden. Men undervejs, i et forsøg på at være så kompleks og ‘original’ som muligt, har hun mistet målet af syne. 

Karaktererne og seerne bliver viklet ind i et stadig mere langt ude, konstrueret og lidt utroligt plot – hvor det virker vigtigere at overraske end at bevare en anelse troværdighed. 

Echoes 1 18 Echoes 1 19 Echoes 1 20 Echoes 1 21 Echoes 1 22 Echoes 1 23 Echoes 1 24 Echoes 1 25
<
>
Echoes (Foto: Netflix)

Persongalleriet er gennemgående stereotypt, karikeret og gennemskueligt. Et sted i serien siger den farverige og noget højtråbende sherif Floss (Karen Robinson): “Hvad anser du mig egentlig for? En sort, enfoldig bondeknold af en landsbysherif?!” Og ja, det er faktisk præcis sådan, manuskriptforfatterne har valgt at portrættere hende. Lidt godmodig, nem at narre, med tunnelsyn og en som elsker at snage i folks privatliv. 

Nye drejninger og uventede stridigheder kastes mod os hurtigere, end vi kan sige “y’all“, og forsvindingsmysteriet, der burde afdækkes så elegant som at pille et modent løg, fremstår kun mere og mere utroværdigt. Her skulle man bestemt have taget et par runder mere med manuskriptet, inden optagelserne startede. 

Læs også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på, at prequel-serien til Game of Thrones vil løfte streaming-tjenesten til gamle højder. Det tror vi, den vil!
House of the Dragon sesong 1 1 1

Michelle Monaghan skuffer dog ikke, hun skildrer med et drilsk og forførende smil de konstante forvandlinger mellem søstrenes to personligheder med bravour. Det er bare ærgerligt, at hun ikke har fået et mere potent og intelligent manuskript at arbejde med. For i bunden af dette koncept ligger et virkelig fængslende plot. 3 svage stjerner.  

Anmeldelsen er baseret på alle syv afsnit af serien, som kan streames fra Netflix nu. 

Echoes 1 26
Echoes (Foto: Netflix)
Læs også Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Steamboat Willie Disney
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Fakta
 • Netflix
 • Release: 19. august 2022
 • Instruktion: Kat Candler
 • Medvirkende: Michelle Monaghan, Matt Bomer, Michael O’Neill, Jonathan Tucker, Karen Robinson, Ali Stroker, Madison Abbott, Victoria Abbott, Daniel Sunjata
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Tid: 5:22 t.
 • Karakter: 3
IMDB Rating
Echoes | August 19, 2022 (United States) Summary:
Countries: Australia, United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Flere hurtige penge fra Sverige! Vi har længe glædet os til 2. sæson af Snabba Cash, som har premiere på Netflix i dag!
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.
Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.
Følg Lyd & Billede