Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Duellen

Blu-ray anmeldelse

Steven Spielbergs spillefilmsdebut i 1971 viser tydeligt, hvilket potentiale der var i den unge, ambitiøse instruktør.

Publiceret 22/06/2015 - 10:21
Duellen
Tor Aavatsmark

Spielbergs første spillefilm (baseret på en historie af Richard Matheson) er oprindelig produceret til tv og tager os med til Californiens ørken, hvor en helt almindelig omrejsende sælger (Dennis “McCloud” Weaver) trues på livet af en afsindig lastbilchauffør. Hvorfor? Tilsyneladende bare fordi han har provokeret ham ved at overhale ham.

Den halvanden time lange film bæres ene og alene af Weaver og hans desperate kamp for at slippe væk, mens historien udvikler sig stadig mere trykkende og paranoidt. Det er en tæt og intens film med små pusterum, hvor de to chauffører nærmest udlever en klassisk western-duel – med biler som våben – og hvor lastbilchaufføren (hvis ansigt man aldrig ser) er det store, uforudsigelige spændingsmoment.

Duel_5

Spielberg havde allerede i 1971 en distinkt og bevist visuel stil, valgte spændende og udfordrende kameravinkler og klippede scenerne sammen for at opnå et drivende tempo. Omend ikke helt realistisk, så fortjener dette velkomne gensyn med hans debutfilm fire solide stjerner.

Filmens alder taget i betragtning er den restaurerede billedkvalitet virkelig imponerende. Der er lidt støj, men farverne er naturlige, og skarpheden god. Lydsporet er remastered i surround, og selv om det ikke byder på så mange detaljer, gør det absolut et solidt indtryk med klar dialog. Bonusmaterialet er interviews med Spielberg og manuskriptforfatteren samt stillbilleder.

Duel_6 Duel_4 Duel_3 Duel_2
<
>

PS: Samtidig med relanceringen af Duellen udgives følgende Spielberg-film også på Blu-ray: Sugarland Express, 1941 og Always.

Karakter
Duellen

Fakta:

  • Release: 25. maj 2015
  • Instruktion: Steven Spielberg
  • Originaltitel: Duel
  • Med: Dennis Weaver, Carey Loftin, Jacqueline Scott, Eddie Firestone, Lou Frizzell, Lucille Benson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 1971
  • Tid: 01:30 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top