Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Drengen med det tikkende hjerte

Blu-ray anmeldelse

Fejende flot animation ledsager en usædvanligt original – og gribende – historie.

Publiceret 19/11/2014 - 17:20
Drengen med det tikkende hjerte
Tor Aavatsmark

Den franske filmperle Jack et la mécanique du coeur fik mærkeligt nok ikke biografpremiere i Skandinavien, men er nu heldigvis udkommet på Blu-ray.

Med tydelig inspiration fra Roald Dahl og Tim Burton følger vi drengen Jack, fra han bliver født på verdens koldeste dag i Edinburgh. Da hans mor nedkommer, er det så koldt, at hans hjerte er frosset til is. Det løser den (mildt sagt) excentriske jordemor ved at skære hjertet ud af den nyfødte og erstatte det med et kukur. Så er tonen slået an.

Jordemoderen bliver hans plejemor og behandler ham som det skøreste porcelæn, lukket inde i huset. Han må ikke blive ophidset eller bange og mindst af alt forelsket. Da han endelig skal til at opdage verden uden for hjemmets trygge mure, falder han straks for en ung pige – som han mister. Skolegangen bliver én lang mobbekampagne. Men på rejse rundt i Europa bliver Jack vidne til alle de teknologiske landvindinger, der former fremtiden, og møder sin udvalgte igen.

Med sine herlige figurer og mange påfund er Drengen med det tikkende hjerte et overflødighedshorn af kreativitet, entusiasme og kærlighed til filmmediet; se bare det utrolige tog, han kører med! Filmen er ukonventionel, ikke bange for at chokere og tryllebandt os fuldstændig. Seks soleklare stjerner.

Billedkvaliteten er generelt rigtig god, men mangler lidt smæld i farverne. Lydsporet er derimod en katastrofe af rang: Det er ikke muligt at vælge originalsproget! En grim ridse i lakken for distributionsselskabet Scanbox. Intet bonusmateriale.

Karakter
Drengen med det tikkende hjerte

Fakta:

  • Release: 1. oktober 2014
  • Instruktion: Stéphane Berla
  • Stemmer: Mathias Malzieu, Olivia Ruiz, Grand Corps Malade, Jean Rochefort, Rossy de Palma, Babet
  • Genre: Animation/drama
  • Land: Frankrig
  • År: 2013
  • Tid: 01:32 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top