Search
Generic filters

: Dracula Untold

Blu-ray anmeldelse

Universal Pictures’ ambitiøse reboot af gamle monstre giver os et gensyn med en af kulturhistoriens mest portrætterede skikkelser. Desværre er det hele en pompøs opvisning i klichéfyldte, højtråbende banaliteter.

Karakter
Action
Dracula Untold

Irske Gary Shores debutfilm fortæller historien om Vlad (Evans), der hersker over Transsylvanien i slutningen 1400-tallet sammen med sin kone Mirena (Gadon). Deres liv ændres brat, da de trues af en krig med tyrkerne, hvilket fører til, at Vlad indgår en pagt med en dæmon for at få overmenneskelige kræfter i kampen mod ondskaben.

Dracula Untold er et tidligt led i processen med at blæse nyt liv i de gamle film om klassiske monstre som the Mummy, Frankenstein, the Wolf Man og Dracula. Sidstnævnte har været et yndet emne på det hvide lærred siden 1930’erne, men er sjældent blevet respekteret så lidt som i denne produktion.

 

 

Filmen er teknisk velgennemført med gode special effects, men svigter, når det gælder det essentielle indhold. Dracula Untold er spækket med banal symbolik og virker desperat sjæleløs og opskriftagtig. Lydeffekter og billige virkemidler anvendes hyppigt i kampen om opmærksomhed, og det bliver hurtigt både anstrengende og ligegyldigt. Luke Evans gør en udmærket figur, men ellers er skuespillet ganske ringe. To stjerner.

Hvis man kan lide den slags film, kan et køb på Blu-ray anbefales. Både lyd (dts-MA 5.1) og billede er imponerende og næsten til topkarakter. Desuden har udgivelsen en solid dosis ekstramateriale af forskellig slags.

 

Dracula-Untold_6 Dracula-Untold_5 Dracula-Untold_4 Dracula-Untold_3 Dracula-Untold_2
<
>

Fakta

 • Release: 2. marts 2015
 • Instruktion: Gary Shore
 • Originaltitel: -
 • Med: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper, Charles Dance, Zach McGowan, Paul Kaye
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:32 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.