Search
Generic filters

: Den 5. bølge

4K UHD Blu-ray

Hvor mange gange skal vi se rumvæsner invadere Jorden og forsøge at udslette menneskeheden? Det kan sagtens være et spændende koncept, men Den 5. bølge virker kunstig og konstrueret.

Karakter
Action
Den 5. bølge

Chloë Grace Moretz fik et brag af et gennembrud som den ultra-seje Hit-Girl i den ultra-sjove Kick-Ass (2010). Denne gang spiller hun en helt almindelig naboens datter, der går i high school i Ohio, hænger ud med vennerne, flirter og har et ubekymret hjemmeliv med mor, far og bror. Indtil gigantiske rumskibe begynder at svæve over hustagene. Derefter følger de fire “bølger”.

Efter strømsvigt, tsunamier, fuglepest og invasion består titlens femte bølge i, at de unge skal nedkæmpe samtlige aliens. Giver det mening? Nej, desværre ikke. Ærgerligt, for filmen har ellers en spændende præmis og begynder rigtig godt, idet vi møder Cassie (Moretz) i et post-apokalyptisk landskab, hvor hun står ansigt til ansigt med en anden desperat, bevæbnet person. Men derefter kører det mest – ujævnt – på rutinen.

Hendes mission er at redde sin lillebror, som er interneret af militæret og trænes op til at blive alien-dræber. På vejen møder hun en hjælpende (?) hånd i form af bondeknolden Evan (Roe), som mærkeligt nok bor i et fuldstændig ubeskadiget hus. Der opstår en lille romantisk forbindelse mellem dem, som både er dårligt begrundet og fuldstændig mangler kemi og følelsesmæssig dybde.

Den 5. bølge
Den 5. bølge

Og følelsesmæssig dybde er en gennemgående mangelvare filmen igennem. Her er det meste af Jordens befolkning udslettet, familiemedlemmer dræbt, og storbyer styrtet i grus, men ikke desto mindre er Den 5. bølge fuldstændig blottet for nerve, dramatik og spænding. Hvilket ikke er Moretz’ skyld, for hun gør en mere end godkendt indsats. Plottet derimod er for letkøbt og overfladisk, personerne er dårligt udviklet, og historien forudsigelig.

Muligvis underholdende for 11-årige, men alle andre vil få mere ud af at sætte Independence Day, War of the Worlds eller The Road på igen! To stjerner.

1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave the-5th-wave_7 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave
<
>
Den 5. bølge

Filmen udsendes i 4K UHD, som giver rigtig god billedkvalitet, men med lidt for lidt punch samt manglende detaljer i enkelte mørke scener. Lydsporet (Dolby Atmos) er derimod fortræffeligt og tackler såvel enorme eksplosioner som lavmælt dialog med glans. Bonusmaterialet er omfattende og godt, og byder bl.a. på kommentarspor, udeladte scener, bloopers og en række minidokumentarer.

Fakta

 • Release: 16. september 2016
 • Instruktion: J Blakeson
 • Originaltitel: The 5th Wave
 • Med: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Siff, Alex Roe, Maria Bello, Liev Schreiber
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 01:52 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.