: Den 5. bølge

4K UHD Blu-ray

Hvor mange gange skal vi se rumvæsner invadere Jorden og forsøge at udslette menneskeheden? Det kan sagtens være et spændende koncept, men Den 5. bølge virker kunstig og konstrueret.
Karakter
Action
Den 5. bølge
Annonce
Annonce
forfatter

Chloë Grace Moretz fik et brag af et gennembrud som den ultra-seje Hit-Girl i den ultra-sjove Kick-Ass (2010). Denne gang spiller hun en helt almindelig naboens datter, der går i high school i Ohio, hænger ud med vennerne, flirter og har et ubekymret hjemmeliv med mor, far og bror. Indtil gigantiske rumskibe begynder at svæve over hustagene. Derefter følger de fire “bølger”.

Efter strømsvigt, tsunamier, fuglepest og invasion består titlens femte bølge i, at de unge skal nedkæmpe samtlige aliens. Giver det mening? Nej, desværre ikke. Ærgerligt, for filmen har ellers en spændende præmis og begynder rigtig godt, idet vi møder Cassie (Moretz) i et post-apokalyptisk landskab, hvor hun står ansigt til ansigt med en anden desperat, bevæbnet person. Men derefter kører det mest – ujævnt – på rutinen.

Hendes mission er at redde sin lillebror, som er interneret af militæret og trænes op til at blive alien-dræber. På vejen møder hun en hjælpende (?) hånd i form af bondeknolden Evan (Roe), som mærkeligt nok bor i et fuldstændig ubeskadiget hus. Der opstår en lille romantisk forbindelse mellem dem, som både er dårligt begrundet og fuldstændig mangler kemi og følelsesmæssig dybde.

Den 5. bølge
Den 5. bølge

Og følelsesmæssig dybde er en gennemgående mangelvare filmen igennem. Her er det meste af Jordens befolkning udslettet, familiemedlemmer dræbt, og storbyer styrtet i grus, men ikke desto mindre er Den 5. bølge fuldstændig blottet for nerve, dramatik og spænding. Hvilket ikke er Moretz’ skyld, for hun gør en mere end godkendt indsats. Plottet derimod er for letkøbt og overfladisk, personerne er dårligt udviklet, og historien forudsigelig.

Annonce

Muligvis underholdende for 11-årige, men alle andre vil få mere ud af at sætte Independence Day, War of the Worlds eller The Road på igen! To stjerner.

1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave the-5th-wave_7 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave 1181315 - The 5th Wave
<
>
Den 5. bølge

Filmen udsendes i 4K UHD, som giver rigtig god billedkvalitet, men med lidt for lidt punch samt manglende detaljer i enkelte mørke scener. Lydsporet (Dolby Atmos) er derimod fortræffeligt og tackler såvel enorme eksplosioner som lavmælt dialog med glans. Bonusmaterialet er omfattende og godt, og byder bl.a. på kommentarspor, udeladte scener, bloopers og en række minidokumentarer.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 16. september 2016
  • Instruktion: J Blakeson
  • Originaltitel: The 5th Wave
  • Med: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Siff, Alex Roe, Maria Bello, Liev Schreiber
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 01:52 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.