Search
Generic filters

: Coriolanus

Blu-ray anmeldelse

Beograd som Rom koger, når urokkelig soldat er kompromisløs over for både fjender og familie.

Karakter
DramaThriller
Coriolanus

Ralph Fiennes tager fuld kontrol som både debuterende instruktør og hovedrolleindehaver, når klassisk Shakespeare hentet fra Romerriget skal filmatiseres i Beograd og det moderne Europa, med referencer til konflikter fra Balkan-krigene, Mellemøsten og Nordafrika.

Coriolanus er en klassisk fortælling om magtkamp og handler om den store officer Caius Martius Coriolanus (Fiennes), som med sin urokkelige tro på sig selv og afsky for et sultent folk skaber masseoptøjer og politisk uro i Rom. Han bliver efterhånden presset så hårdt af oppositionen og sin egen familie, at han tilbyder sine tjenester til sin største fjende, Tullus Aufidius (Butler). Sammen skal de nu overtage Rom, men Coriolanus’ svig mod egne principper får store konsekvenser.

Man kan kun beundre det enormt krævende arbejde, som Ralph Fiennes har lagt i projektet. Han har selv, allerede for femten år siden, haft rollen som Coriolanus på teaterscenen og har længe arbejdet med ideen om at overføre stykket til film. Manuskriptet er skrevet af John Logan (Gladiator, The Aviator), og Fiennes har instrueret. Alt inden for produktionen er godt gennemført fra det tekniske til skuespillet, men der er et lille problem: Det her er film og ikke teater. Skuespillerne taler Shakespeare-engelsk og spiller og udtrykker sig, som om de stod på scenen. Det er trættende at følge og ganske ødelæggende for fortællingen og helhedsindtrykket. Alligevel er det solidt håndværk, som belønnes med fire stjerner.

Beklageligvis er der ikke noget ekstramateriale. Enormt skuffende; en sådan type produktion kræver belysning. Teknisk set er det upåklageligt: Både billede og lyden i dts-HD imponerer!

Fakta

 • Release: 5. juni 2012
 • Instruktion: Ralph Fiennes
 • Medvirkende: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Ashraf Barhom, Brian Cox, Vanessa Redgrave, James Nesbitt
 • Genre: Drama
 • Land: UK
 • År: 2011
 • Tid: 2:03 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.