Anmeldelse: Cold Pursuit

Iskold, kulsort humorfest

Liam Neesons søn bliver slået ihjel. Det lader farmand ikke forbigå i tavshed …
Karakter
Krimi
Cold Pursuit
Annonce
Annonce
forfatter

Cold Pursuit er nok desværre bedst kendt for kontroversen efter Liam Neesons berygtede interview om hans forhold til hævn. Efter dette floppede filmen i biograferne i USA – en skam, for den er en fest for yndere af kulsort humor.

Filmen er et remake af instruktøren Hans Petter Molands egen norske film Kraftidioten (2014) – med manuskript af danske Kim Fupz Aakeson – og ligner originalen meget med samme plot, Coen-lignende personer, sorte humor og iskolde miljø, men er flyttet fra de norske fjelde til Rocky Mountains i USA – uden at miste sit skandinaviske særpræg.

I en lille bjergby uden for Salt Lake City hædres snerydderchaufføren Nels Coxman (Neeson) med udmærkelsen æresborger, men alt er ikke rosenrødt i den lille familie. Hans søn prøver at snyde den lokale narkomafia og må derfor bøde med livet – hvilket sender faren ud på et utrætteligt og særdeles blodigt hævntogt.

Det blæser koldt på fjeldet, og sådan er det også med de hårdføre indbyggere. Neeson er iskold og er fuldstændig blottet for empati og følelser, idet han dræber den ene narkohaj og håndlanger efter den anden. Indimellem bestialsk, men også så outreret og humoristisk fortalt, at vi villigt lade os underholde af denne moderne “lone rider”.

Annonce

Filmfotograf Philip Øgaard giver os flotte billeder af det smukke, brutale landskab, mens skuespillerne overvejende leverer solide rollefortolkninger af denne outrerede bande misfits og tabere. Laura Dern er derimod skamløst lidt til stede. Hen imod slutningen bliver manuskriptet lidt for smart, men den morbide humor holder til fire solide stjerner.

Billedkvaliteten er kun delvis godkendt med for meget støj og grums i mørke scener, men surround-sporet (Dolby Atmos) er solidt. På bonusfronten får vi nogle udeladte scener, interviews samt en okay bag-om-filmen.

Fakta
  • Blu-ray
  • Release: 25. juli 2019 DK
  • Instruktion: Hans Petter Moland
  • Med: Liam Neeson, Emmy Rossum, Tom Bateman, Laura Dern, Micheál Richardson, Michael Eklund
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Tid: 1:59 timer
  • Karakter: 4
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.