BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Anmeldelse : Cold Pursuit

Iskold, kulsort humorfest

Liam Neesons søn bliver slået ihjel. Det lader farmand ikke forbigå i tavshed …

Karakter
Krimi
Cold Pursuit

Cold Pursuit er nok desværre bedst kendt for kontroversen efter Liam Neesons berygtede interview om hans forhold til hævn. Efter dette floppede filmen i biograferne i USA – en skam, for den er en fest for yndere af kulsort humor.

Filmen er et remake af instruktøren Hans Petter Molands egen norske film Kraftidioten (2014) – med manuskript af danske Kim Fupz Aakeson – og ligner originalen meget med samme plot, Coen-lignende personer, sorte humor og iskolde miljø, men er flyttet fra de norske fjelde til Rocky Mountains i USA – uden at miste sit skandinaviske særpræg.

I en lille bjergby uden for Salt Lake City hædres snerydderchaufføren Nels Coxman (Neeson) med udmærkelsen æresborger, men alt er ikke rosenrødt i den lille familie. Hans søn prøver at snyde den lokale narkomafia og må derfor bøde med livet – hvilket sender faren ud på et utrætteligt og særdeles blodigt hævntogt.

Det blæser koldt på fjeldet, og sådan er det også med de hårdføre indbyggere. Neeson er iskold og er fuldstændig blottet for empati og følelser, idet han dræber den ene narkohaj og håndlanger efter den anden. Indimellem bestialsk, men også så outreret og humoristisk fortalt, at vi villigt lade os underholde af denne moderne “lone rider”.

Filmfotograf Philip Øgaard giver os flotte billeder af det smukke, brutale landskab, mens skuespillerne overvejende leverer solide rollefortolkninger af denne outrerede bande misfits og tabere. Laura Dern er derimod skamløst lidt til stede. Hen imod slutningen bliver manuskriptet lidt for smart, men den morbide humor holder til fire solide stjerner.

Billedkvaliteten er kun delvis godkendt med for meget støj og grums i mørke scener, men surround-sporet (Dolby Atmos) er solidt. På bonusfronten får vi nogle udeladte scener, interviews samt en okay bag-om-filmen.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 25. juli 2019 DK
 • Instruktion: Hans Petter Moland
 • Med: Liam Neeson, Emmy Rossum, Tom Bateman, Laura Dern, Micheál Richardson, Michael Eklund
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2018
 • Tid: 1:59 timer
 • Karakter: 4

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den ellers superbe Trump-imitators nye Netflix-show er en ordentlig maveplasker.
  Apple og Tom Hanks byder på en flad spændingskurve i tandløst 2. verdenskrigs-drama.
  Disney genskaber det amerikanske rumeventyrs barnestadie.
  Kate Mara begår barnerov i rodet og usammenhængende HBO-serie.
  Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.
  Netflix har produceret en visuelt flot film med smukke skuespillere, men særlig skræmmende er dette remake af thriller-klassikeren ikke.
  Herligt charmerende samtidsdrama med genkendelige konflikter og udfordringer.
  The Boss tager fansene med bag kulisserne til indspilningen af sit nye album.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.