Search
Generic filters

: Cloud Atlas

Blu-ray anmeldelse

“En episk rejse gennem tid og rum” fortæller coveret. At vi skal rejse i tid og rum, kan vi gå med til, men episk er det ikke, snarere det rene volapyk!

Karakter
Sci-fi
Cloud Atlas

Wachowski-brødrene (som nu er blevet bror og søster!) har tidligere givet os bl.a. Matrix-filmene, så parallelle universer og tvetydig og svævende filosofi er bestemt ikke ukendt land for de to. Til Cloud Atlas har de fået Tom Tykwer med på instruktørholdet, og de har også skrevet det forvirrende manuskript på basis af en roman af David Mitchell.

Den røde tråd filmen igennem er, at enkeltpersoners handlinger får uanede konsekvenser gennem tid og rum, samt at historien har en egen evne til at gentage sig selv. For at belyse denne – mildt sagt – omfattende tematik kommer vi med på en rejse gennem seks forskellige tidsperioder (fra 1849 til 2321) på vidt forskellige steder, hvor det er de samme (reinkarnerede?) personer, der går igen.

Hvis meningen med filmen er at forvirre seerne mest muligt ved at fortælle korte brudstykker fra forskellige steder og tidsaldre uden nogen åbenbar sammenhæng, så lykkes Cloud Atlas til fulde. Episodefilm kan fungere udmærket, såsom Short Cuts og Magnolia, men her bliver historien proppet med quasi-filosofi og usammenhængende plapren. Desuden er filmen alt for lang. Nej, til næste film må de to Wachowski-søskende reducere indtaget af centralnervesystem-stimulerende midler. Filmen er en visuel nydelse, men vi tror kun, den kan fungere og give mening med en promille på mindst 1,5!

Et knivskarpt billede med gnistrende farver er, hvad denne BD serverer. Lydsporet (dts-MA 5.1) er rigt og detaljeret. På bonusfronten serveres vi knap en times bag-om-filmen fordelt på syv forskellige minidokumentarer – uden at vi bliver det mindste klogere.

Fakta

 • Release: 18. juli 2013
 • Instruktion: Tom Tykwer,
 • Andy Wachowski, Lana Wachowski
 • Medvirkende: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving
 • Genre: Sci-fi
 • Land: Tyskland
 • År: 2012
 • Tid: 2:53 t

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
4 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.