Search
Generic filters

: Boardwalk Empire, 5. sæson

Blu-ray

Martin Scorseses store satsning inden for tv er måske druknet lidt i det enorme udbud af serier de seneste år. Alligevel er Boardwalk Empire noget af det bedste, der er blevet produceret inden for genren, og den afsluttende sæson sætter et værdigt punktum for serien.

Drama
Boardwalk Empire, 5. sæson

Femte og sidste sæson af denne stærke og visuelt flotte serie handler om begyndelsen af den store depression i 1930’erne. I den sidste del af forbudstiden arbejder Nucky Thompson (Buscemi) ihærdigt på at skabe legitime alliancer for at sælge alkohol i de nye tider, der er på vej. Han går ind på markedet i Cuba, hvor han prøver at få et samarbejde i gang med Bacardi om at sælge rom i USA. Desuden får vi en række flashbacks til Nuckys traumatiske barndom, der viser, hvordan han blev formet, og hvorfor han er blevet så ambitiøs og beslutsom.

Boardwalk Empire fik meget opmærksomhed, da den blev lanceret i 2010. Det var første gang, Martin Scorsese skulle producere en tv-serie, og forventningerne var store. De blev da også opfyldt, men i mylderet af konkurrerende produktioner blev serien aldrig allemandseje, selv om den står tilbage som noget af det bedste, der er produceret til tv i løbet af de sidste fem år.

Femte sæson er et visuelt festfyrværkeri, og fotografering, scenografi, klip og production design er fremragende. Skuespillet er der absolut intet at udsætte på, og Steve Buscemi og ikke mindst Stephen Graham som Al Capone er glimrende! Det historiske aspekt og tidskoloritten er også formidlet til topkarakter.

Alligevel får man en følelse af, at der har været lidt hastværk med at afslutte sagaen. Det går lidt for hurtigt, når de mange tråde skal bindes sammen, og man kunne ønske sig en lidt mere værdig afslutning for nogle af personerne og historierne. Desuden er der brugt lidt for meget tid på flashbacks til Nuckys barndom, som ikke altid er lige interessante.

Ikke desto mindre er det fremragende underholdning og forbilledlig godt gennemført. Fem stjerner. (Anmeldelsen er baseret på de første fire episoder).

Serien er et godt køb på Blu-ray. Lyden (dts-MA 5.1) er fantastisk, og billedet imponerer, selv om der indimellem er lidt ujævne kontraster. Af ekstramateriale får vi en lille bag-om-filmen og flere kommentarspor.

 

annonce
Boardwalk-Empire,-sesong-5_4 Boardwalk-Empire,-sesong-5_3 Boardwalk-Empire,-sesong-5_2 Boardwalk-Empire,-sesong-5_6 Boardwalk-Empire,-sesong-5_8 Boardwalk-Empire,-sesong-5_9 Boardwalk-Empire,-sesong-5_10 Boardwalk-Empire,-sesong-5_5
<
>
annonce

Fakta

 • Release: 12. januar 2015
 • Instruktion: Timothy Van Patten m.fl.
 • Originaltitel: -
 • Med: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Stephen Graham, Michael Kenneth Williams
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 07:20 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Elisabeth Moss er enestående i dette “remake” af thriller-klassiker.
  Det passer fint med noget Netflix og chill i august, hvis vi skal tro meteorologerne. Vådt bliver det i hvert fald!
  "Black Panther" på actionmættet narkojagt i New Yorks gader.
  Anden sæson om -drengen-der-drømte-om-at-blive-præsident- er ikke lige så frisk og stilsikker som den første.
  Et meget vellykket samarbejde mellem den amerikanske krimikonge Harlan Coben og polsk TV-produktion.
  Charlize Theron har tidligere vist, at hun kan kick ass, bare synd, at ingen har givet hende et bedre manuskript.
  Her er juli måneds releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.
  Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyldest til verdens mindst inspirerende sangkonkurrence.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.