TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Boardwalk Empire, 5. sæson

Blu-ray

Martin Scorseses store satsning inden for tv er måske druknet lidt i det enorme udbud af serier de seneste år. Alligevel er Boardwalk Empire noget af det bedste, der er blevet produceret inden for genren, og den afsluttende sæson sætter et værdigt punktum for serien.

forfatter
Publiceret 11/03/2015 - 00:01
Karakter
Drama
Boardwalk Empire, 5. sæson

Femte og sidste sæson af denne stærke og visuelt flotte serie handler om begyndelsen af den store depression i 1930’erne. I den sidste del af forbudstiden arbejder Nucky Thompson (Buscemi) ihærdigt på at skabe legitime alliancer for at sælge alkohol i de nye tider, der er på vej. Han går ind på markedet i Cuba, hvor han prøver at få et samarbejde i gang med Bacardi om at sælge rom i USA. Desuden får vi en række flashbacks til Nuckys traumatiske barndom, der viser, hvordan han blev formet, og hvorfor han er blevet så ambitiøs og beslutsom.

Boardwalk Empire fik meget opmærksomhed, da den blev lanceret i 2010. Det var første gang, Martin Scorsese skulle producere en tv-serie, og forventningerne var store. De blev da også opfyldt, men i mylderet af konkurrerende produktioner blev serien aldrig allemandseje, selv om den står tilbage som noget af det bedste, der er produceret til tv i løbet af de sidste fem år.

Femte sæson er et visuelt festfyrværkeri, og fotografering, scenografi, klip og production design er fremragende. Skuespillet er der absolut intet at udsætte på, og Steve Buscemi og ikke mindst Stephen Graham som Al Capone er glimrende! Det historiske aspekt og tidskoloritten er også formidlet til topkarakter.

Alligevel får man en følelse af, at der har været lidt hastværk med at afslutte sagaen. Det går lidt for hurtigt, når de mange tråde skal bindes sammen, og man kunne ønske sig en lidt mere værdig afslutning for nogle af personerne og historierne. Desuden er der brugt lidt for meget tid på flashbacks til Nuckys barndom, som ikke altid er lige interessante.

Ikke desto mindre er det fremragende underholdning og forbilledlig godt gennemført. Fem stjerner. (Anmeldelsen er baseret på de første fire episoder).

Serien er et godt køb på Blu-ray. Lyden (dts-MA 5.1) er fantastisk, og billedet imponerer, selv om der indimellem er lidt ujævne kontraster. Af ekstramateriale får vi en lille bag-om-filmen og flere kommentarspor.

 

Boardwalk-Empire,-sesong-5_4 Boardwalk-Empire,-sesong-5_3 Boardwalk-Empire,-sesong-5_2 Boardwalk-Empire,-sesong-5_6 Boardwalk-Empire,-sesong-5_8 Boardwalk-Empire,-sesong-5_9 Boardwalk-Empire,-sesong-5_10 Boardwalk-Empire,-sesong-5_5
<
>
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 12. januar 2015
 • Instruktion: Timothy Van Patten m.fl.
 • Originaltitel: -
 • Med: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Stephen Graham, Michael Kenneth Williams
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 07:20 timer
IMDB Rating

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend