Search
Generic filters

Anmeldelse : Backdraft 2 – Fire Chaser

Kun de svedne ruiner står tilbage

Efterfølger til sej actionfilm fra 1991 gør forgængeren til skamme.

Karakter
Action
Backdraft 2 – Fire Chaser

For snart 30 år siden kunne vi se en barsk Kurt Russell bekæmpe brændende infernoer i Chicago med den sindslidende brandstifter Donald Sutherland i kulisserne. At der skulle komme en efterfølger, var vel ikke usandsynligt, men at der skulle gå hele 28 år, var mere overraskende, og at den ville være så dybt ringe, er rent ud sagt sørgeligt!

Vi møder den über-seje machomand Sean McCaffrey (Anderson) som bitter, ensom og vred brandefterforsker i Chicagos brandvæsen. Hans øverste chef er ingen ringere end hans legendariske onkel Brian McCaffrey (William Baldwin, der gentager sin rolle fra etteren), og så er han søn af Kurt Russell. En familie, der har slukket storbrande i millionbyen igennem generationer.

Sean er forpint, forbandet og vred på alt og alle – og overbevist om, at han er verdens bedste brandefterforsker. Så er det bare ærgerligt, at han ikke kan samarbejde og/eller interagere med nogen. Efter en finurligt påsat brand, der tager livet af fem drenge, søger Sean råd hos psykopaten Ronald Bartel (Sutherland).

Backdraft 2 er en katastrofe fra start til slut! Filmen mangler enhver form for spænding og dramaturgi samt troværdige personer. Klicheerne ligger som et tykt lag aske over hele denne brandtomt, og Anderson overspiller i pinlig grad, idet han kæfter op, skælder ud og slår i rattet, mens han – helt efter opskriften – behandler sin nye, kvindelige partner som skidt.

Når en actionfilm er langt mere irriterende end spændende, er det på tide at blæse flammen ud! Én stjerne.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 22. juli 2019
 • Regi: Gonzalo López-Gallego
 • Med: Joe Anderson, Alisha Bailey, Donald Sutherland, William Baldwin, Allistair Mackenzie, Patrick. W. McBride, Dominic Mafham, Mark Arnold, Emily Barber
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2019
 • Tid: 1:41 t.
 • Karakter: 1

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.