Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Anmeldelse: Backdraft 2 – Fire Chaser

Kun de svedne ruiner står tilbage

Efterfølger til sej actionfilm fra 1991 gør forgængeren til skamme.

Publiceret 22/07/2019 - 10:58
Backdraft 2 – Fire Chaser
Tor Aavatsmark

For snart 30 år siden kunne vi se en barsk Kurt Russell bekæmpe brændende infernoer i Chicago med den sindslidende brandstifter Donald Sutherland i kulisserne. At der skulle komme en efterfølger, var vel ikke usandsynligt, men at der skulle gå hele 28 år, var mere overraskende, og at den ville være så dybt ringe, er rent ud sagt sørgeligt!

Vi møder den über-seje machomand Sean McCaffrey (Anderson) som bitter, ensom og vred brandefterforsker i Chicagos brandvæsen. Hans øverste chef er ingen ringere end hans legendariske onkel Brian McCaffrey (William Baldwin, der gentager sin rolle fra etteren), og så er han søn af Kurt Russell. En familie, der har slukket storbrande i millionbyen igennem generationer.

Sean er forpint, forbandet og vred på alt og alle – og overbevist om, at han er verdens bedste brandefterforsker. Så er det bare ærgerligt, at han ikke kan samarbejde og/eller interagere med nogen. Efter en finurligt påsat brand, der tager livet af fem drenge, søger Sean råd hos psykopaten Ronald Bartel (Sutherland).

Backdraft 2 er en katastrofe fra start til slut! Filmen mangler enhver form for spænding og dramaturgi samt troværdige personer. Klicheerne ligger som et tykt lag aske over hele denne brandtomt, og Anderson overspiller i pinlig grad, idet han kæfter op, skælder ud og slår i rattet, mens han – helt efter opskriften – behandler sin nye, kvindelige partner som skidt.

Når en actionfilm er langt mere irriterende end spændende, er det på tide at blæse flammen ud! Én stjerne.

Karakter
Backdraft 2 – Fire Chaser

Fakta:

  • Blu-ray
  • Release: 22. juli 2019
  • Regi: Gonzalo López-Gallego
  • Med: Joe Anderson, Alisha Bailey, Donald Sutherland, William Baldwin, Allistair Mackenzie, Patrick. W. McBride, Dominic Mafham, Mark Arnold, Emily Barber
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Tid: 1:41 t.
  • Karakter: 1

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top