Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Amour

Blu-ray anmeldelse

Michael Haneke blev sidste år den syvende instruktør i historien, som har vundet Guldpalmen i Cannes to gange. Han topper en fantastisk karriere med Amour, en film, der befæster hans position som en af de allerstørste i faget – en ægte auteur med en triumf af en film, der allerede står som en moderne klassiker.

Publiceret 17/06/2013 - 12:24
Amour
Lorentz Celo

Georges (Trintignant) og Anne (Riva) er et gammelt ægtepar i 80-års alderen, der bor sammen i en stor lejlighed i Paris. Begge er højtuddannede og pensionerede musiklærere med fælles respekt og kærlighed for hinanden. Da Anne bliver ramt af et slagtilfælde, bestemmer George sig for at pleje hende i hjemmet, hvilket bliver en stor udfordring for dem begge og det liv, som de har bygget op over mange år.

Amour er et klassisk kammerspil, hvor næsten hele handlingen foregår i lejligheden med næsten kun to skuespillere. Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Riva imponerer stort, og det er utroligt, at sidstnævnte ikke vandt en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle. Ellers er alt ved filmen ren perfektion: Manuskript og instruktion af Haneke, udsøgt billede af Darius Khondji og førsteklasses produktionsdesign. Amour vandt også en Oscar og en Golden Globe for bedste fremmedsprogede film og har skrabet over fyrre andre internationale priser til sig. Sjældent er livet og kærligheden blevet beskrevet så stærkt og smukt uden spor af sentimentalitet eller melodramatiske effekter. Seks skinnende stjerner!

På Blu-ray imponerer Amour også. Selv om ekstramaterialet kun består af en lille halv times bag-om-filmen, så er den vældig flot! Lyden er der lidt eller intet at udsætte på, og billedet er kort og godt særdeles fint!

Karakter
Amour

Fakta:

  • Release: 7. maj 2013
  • Instruktion: Michael Haneke
  • Medvirkende: Jean-Louis Trintignant,
  • Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert
  •  Genre: Drama
  • Land: Frankrike  
  • År: 2012
  • Tid: 2:07 t

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top