TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bloodline 1. sæson

Uhyggelig godt

Tre etablerede søskende genforenes med familiens sorte får, og gamle sår rives op, mens familien er ved at blive slidt i stykker. Endnu et pletskud fra Netflix!

forfatter
Publiceret 13/04/2015 - 11:52
Karakter
Drama
Bloodline 1. sæson

BloodlineSidste år lancerede HBO den fantastiske krimi-/dramaserie True Detective – en serie, som vi uden tøven udnævnte til årets bedste tv-serie. De seneste år har udfordreren Netflix givet os kvalitetsserier som Orange is the New Black og House of Cards, og med dramaserien Bloodline har de fået deres egen True Detective.

Ved de smukke Florida Keys møder vi den velhavende Rayburn-familie. Mor (Spacek) og far (Shepard) driver det hyggelige familiehotel Rayburn House, mens den ene søn, familiefaren John (Chandler), er politimand, datteren Meg (Cardellini) er advokat, og boheme-sønnen Kevin (Butz) driver en bådudlejning.

Bloodline-sesong-1_10

Da den halve lilleby samles for at fejre familiens forældre, dukker den ældste søn, Danny (Mendelsohn), uventet op. Straks blusser gamle konflikter op, usikkerheden breder sig, og familiens glansbilledagtige facade slår kraftige revner. Men hvem er det egentlig, der er ond i dette medrivende familiedrama?

Bloodline tager sig rigtig god tid til at bygge personerne op, giver os en række uventede twists og iblander efterhånden små glimt fra fortiden for at belyse familiens mørke hemmeligheder. Samtidig byder serien på fremragende skuespil, troværdige personer, fortræffelig spændingsopbygning og flotte locations.

Bloodline-sesong-1_2

Det, der er seriens drivkraft, er forholdet mellem de fire søskende samt deres placering i flokken. John er den seriøse familiefar, der har en ledende stilling inden for politiet, en smuk kone og to veltilpassede børn. Det er ham, der “styrer” familien. Meg er ramt af “dygtig-pige-syndrom” med topkarakterer og en god stilling som jurist og er den, der stiller op for familien. Hun har ingen børn og har svært ved at finde en mand, som hun synes er god nok til hende. Lillebror Ken er – som mange yngste brødre – en ubekymret livsnyder.

Stik modsat er storebror Danny, familiens sorte får. Han har i længere perioder været væk fra den søvnige hjemby, klæder sig som en bums, omgås småkriminelle, har ingen uddannelse og kommer kun hjem, når han er løbet tør for penge. Så snart han dukker op, begynder småskænderierne og farens åbenlyse misbilligelse. Moren forsøger at være familiens diplomat og glatte uenigheder og onde minder ud. Fortiden skal ties ihjel, og der er plads til alle på herberget.

Bloodline-sesong-1_3

Som en af lokalsamfundets støtter nyder familien Rayburn stor respekt og indflydelse, og især faren har en høj stjerne blandt lokalbefolkningen, men bag facaden skjuler der sig noget andet end en kærlig familiefar. Hvad var det egentlig, der skete i børnenes barndom, og hvordan hænger det sammen med de aktuelle begivenheder? Bloodline giver os bestemt ikke svarene på en simpel, konventionel måde.

Idet John er ved at optrevle en grim mordgåde, der involverer narkotika og menneskesmugling, finder han stadig flere spor, der trækker Danny ind i billedet. Samtiden stræber Danny efter at genvinde sine søskendes og sin fars respekt. Langsomt – et tempo, der er karakteristisk for serien – forsøger han at genvinde tilliden i en familie, som nærmest ynder at pine sig selv med mistillid og gammelt snavs.

Bloodline-sesong-1_4 Bloodline-sesong-1_9 Bloodline-sesong-1_8 Bloodline-sesong-1_7 Bloodline-sesong-1_6 Bloodline-sesong-1_5
<
>

Bloodline har et finurligt plot med en underliggende urolig og uhyggelig tone i det smukke, solrige landskab og blandt alle de tilsyneladende perfekte (svedende og vejrbidte) mennesker. Serien byder også på skuespil i top, ikke mindst fra Kyle Chandler, Sam Shepard og Ben Mendelsohn, samt en fremragende birollefortolkning af vores indie-favorit Chloë Sevigny.

Dialogen flyder let og naturligt, og indimellem føles det nærmest, som om vi er fluer på væggen i et rigtigt familiedrama (det tætteste, vi kommer på kunstighed, er det enorme forbrug, som hele familien har af Heineken). Det er en serie, der har brug for tid til at besnære dig, men giv den den tid, den fortjener, og du vil blive belønnet med et medrivende drama og en spændende, intrikat kriminalgåde. Uden tvivl årets bedste tv-serie indtil videre!

youtu.be/XuPETBdJHjU

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 20. marts 2015
 • Instruktion: Ed Bianchi m.fl.
 • Med: Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, Sissy Spacek, Sam Shepard, Chloë Sevigny
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 12:06 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend