Search
Generic filters

: 21 Jump Street

Blu-ray-anmeldelse

21 Jump Street har hentet titel og inspiration fra tv-serien af samme navn fra perioden 1987-1991 og er slet ingen dårlig adaption. Filmen står for sig selv og er en lidt atypisk fusion af drengerøvs- og high school-film med et blandet resultat.

Karakter
Komedie
21 Jump Street

Schmidt (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum) gik på high school sammen og var direkte modsætninger. Schmidt var den usikre nørd med gode karakterer, mens Jenko var hjerteknuseren, som udmærkede sig i idræt, men var elendig rent fagligt. Syv år efter skolen har de begge valgt en karriere i politiet og bliver placeret sammen på en undercover-opgave for at afdække narkotikasalg ved en lokal high school. Skolemiljøet har forandret sig meget siden sidst, og det bliver en udfordring at tilpasse sig en flok 17-årige.

21 Jump Street er bestemt ikke en af årets store filmoplevelser, men den overrasker positivt på flere områder og er trods alt bare en simpel komedie uden andre ambitioner end at underholde. Manuskriptet har flere morsomme replikker og også en evne til at overraske med fiffige vendinger og absurde situationer, som driver historien fremad. Hill og Tatum supplerer hinanden godt og fungerer fint sammen som de to modstridende karakterer, de er.

I øvrigt har filmen en række skuespilere, der er med til at peppe det samlede indtryk op. F.eks. Ice Cube som sur leder af undercover-gruppen og James Francos bror, Dave Franco, der spiller kæk håndlanger. Ikke overraskende dukker Johnny Depp op i en cameo-rolle, som han gennemfører på vanlig udmærket vis.

Totalt set fungerer tingene helt fint inden for genren, men videre i filmen mister de unge og uerfarne instruktører Miller og Lord grebet. Efterhånden som konflikterne bygges op, eskalerer tempoet, og sidste del af filmen opleves som særdeles anstrengende og hysterisk, uden den smarte humor, som præger begyndelsen. Med lidt is i maven og værdighed kunne det være blevet langt bedre Alligevel belønner vi den med fire stjerner.

21 Jump Street er solid på Blu-ray! Massevis af ekstramateriale, som underholder, og et udsøgt lydspor (5.1 dts-HD). Billedet er lidt mørkt på udendørsscener, men holder alligevel god standard.

Fakta

 • Release: 16. oktober 2012
 • Instruktion: Chris Miller, Phil Lord
 • Medvirkende: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 1:49 timer

 

 

 

 

 

 

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.