annonce

21 Jump Street

Blu-ray-anmeldelse

21 Jump Street har hentet titel og inspiration fra tv-serien af samme navn fra perioden 1987-1991 og er slet ingen dårlig adaption. Filmen står for sig selv og er en lidt atypisk fusion af drengerøvs- og high school-film med et blandet resultat.

annonce

Schmidt (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum) gik på high school sammen og var direkte modsætninger. Schmidt var den usikre nørd med gode karakterer, mens Jenko var hjerteknuseren, som udmærkede sig i idræt, men var elendig rent fagligt. Syv år efter skolen har de begge valgt en karriere i politiet og bliver placeret sammen på en undercover-opgave for at afdække narkotikasalg ved en lokal high school. Skolemiljøet har forandret sig meget siden sidst, og det bliver en udfordring at tilpasse sig en flok 17-årige.

21 Jump Street er bestemt ikke en af årets store filmoplevelser, men den overrasker positivt på flere områder og er trods alt bare en simpel komedie uden andre ambitioner end at underholde. Manuskriptet har flere morsomme replikker og også en evne til at overraske med fiffige vendinger og absurde situationer, som driver historien fremad. Hill og Tatum supplerer hinanden godt og fungerer fint sammen som de to modstridende karakterer, de er.

I øvrigt har filmen en række skuespilere, der er med til at peppe det samlede indtryk op. F.eks. Ice Cube som sur leder af undercover-gruppen og James Francos bror, Dave Franco, der spiller kæk håndlanger. Ikke overraskende dukker Johnny Depp op i en cameo-rolle, som han gennemfører på vanlig udmærket vis.

Totalt set fungerer tingene helt fint inden for genren, men videre i filmen mister de unge og uerfarne instruktører Miller og Lord grebet. Efterhånden som konflikterne bygges op, eskalerer tempoet, og sidste del af filmen opleves som særdeles anstrengende og hysterisk, uden den smarte humor, som præger begyndelsen. Med lidt is i maven og værdighed kunne det være blevet langt bedre Alligevel belønner vi den med fire stjerner.

21 Jump Street er solid på Blu-ray! Massevis af ekstramateriale, som underholder, og et udsøgt lydspor (5.1 dts-HD). Billedet er lidt mørkt på udendørsscener, men holder alligevel god standard.

annonce
  • Release: 16. oktober 2012
  • Instruktion: Chris Miller, Phil Lord
  • Medvirkende: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 1:49 timer

 

 

 

 

 

 


Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.