Search
Generic filters

: 100 Code, 1. sæson

HBO

HBO er ude med en ny serie, der slutter sig til rækken af komplekse krimier fra Skandinavien. Desværre evner 100 Code ikke at levere tilstrækkelig kvalitet, selv med en pæn rolleliste og amerikansk islæt.

Karakter
Thriller
100 Code, 1. sæson

I både New York og Stockholm er der i en periode på 12 måneder dukket flere lig op af unge, lyshårede og blåøjede kvinder. Kriminaldetektiv Tommy Conley (Monaghan) fra NYPD får særlig tilladelse til at bistå Stockholms politi som observatør. Her skal han samarbejde med den svenske regelrytter Mikael Eklund (Nyqvist), der ikke har meget tilovers for den unge, kompromisløse amerikaner.

Skandinavisk krimi har altid holdt en relativt høj standard og har de senere år også fået meget opmærksomhed i udlandet under betegnelsen Nordic Noir. Fællesnævneren for genren er mørke og komplekse mordgåder, der gerne har to meget forskellige partnere, som også er mørke og komplekse, på sagen.

100 Code følger samme opskrift, men det lykkes den ikke at imponere nævneværdigt. Historien starter udmærket, men udvikler sig til en rodet affære med svage subplots. Personerne er ikke specielt interessante, og skuespillerne virker lejlighedsvis uinspirerede. Når serien samtidig er dårligt redigeret og ikke særlig visuelt spændende, bliver det samlede resultat skuffende. Vi håber på en stærkere fortsættelse. Tre stjerner.

100 Code - sesong 1_7 100 Code - sesong 1_6 100 Code - sesong 1_5 100 Code - sesong 1_4 100 Code - sesong 1_3 100 Code - sesong 1_2
<
>

Første sæson af 100 Code kan streames fra HBO Nordic nu, og den tekniske kvalitet er god. Lydsporet er rigtig fint, og billedet holder en udmærket standard, selv om kvaliteten svinger lidt.

Fakta

 • Release: 6. marts 2015

 • Instruktion: Robert Moresco m.fl.
 • Med: Michael Nyqvist, Dominic Monaghan, Peter Eggers, Hedda Stiernstedt, Kristoffer Berglund, Danilo Bejarano
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2015
 • Tid: 04:18 timer
 • IMDB Rating

  Kommenter

  Skriv et svar

   Læs også

   Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
   Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
   I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
   September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
   Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
   Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
   I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
   Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

   Aktuelle tilbud

   Annonce
   Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.