TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Brandvarme tv-nyheder

Årets nye tv-modeller er over os. Denne gang er de lavet til at skinne om kap med forårssolen!

Af / 15/04/2016 - 06:00
Brandvarme tv-nyheder

April er traditionelt den måned, hvor de første nye tv-modeller kommer på markedet. Ud med de gamle 2015-modeller og ind med de nye, friske 2016-modeller!

Dette forår bliver måske ekstra frisk i den henseende, da der er meget nyt at tale om: Efter nogle år på markedet er 4K-teknologien endelig blevet moden. Et nyt 4K Blu-ray-format er i anmarch, og vi har fået en ny videostandard – HDR – som ikke alene giver højere opløsning, men også strålende kontrast og glitrende farver. Der er i det hele taget meget at glæde sig til!

UHD er blevet modent, 3D udfases
Tv’er med Ultra HD-opløsning (3840 x 2160 pixel) – også kaldet 4K – er ikke længere noget nyt. Efter tre år på markedet er teknologien ved at blive allemandseje, og de, der ikke allerede har et UHD-tv, vil med stor sandsynlighed vælge et som deres næste fjernsyn. Der er heller ikke ingen grund til at lade være: Priserne er faldet betragteligt, og man kan købe et fuldgyldigt 55 tommers UHD-tv for langt under 10.000 kroner.

Full HD-tv’er vil stadig findes i de laveste prisklasser, men de fleste af dem er sidste års modeller, som vil kunne fås et års tid endnu, før de fases ud.

Samtidig må vi sige farvel og tak til 3D på mange af årets modeller. Producenter som Samsung og Philips har allerede valgt at droppe funktionen. Selv om 3D stadig nyder stor popularitet i biografverdenen, er det “ikke noget, forbrugerne efterspørger til hjemmebrug” ifølge branchen. Det faktum, at 3D ikke blev en del af den nye UHD Blu-ray-standard, var endnu et søm i kisten for videre satsning på formatet.

Annonce

Men der er ingen grund til at fælde tårer: Parallelt med at ældre teknik udfases, er tv-producenterne i fuld gang med at lancere næste generations UHD-tv’er!

HDR
Den hotteste trend på tv-fronten i år er uden tvivl Ultra HD med High Dynamic Range. Det er et begreb, du må være forberedt på at høre meget om i 2016. Der er tale om en moderne videostandard, som gør tv-skærmen i stand til at vise flere gråtoner og farvenuancer, kombineret med langt højere kontrast og lysstyrke, end det tidligere var muligt. Det kan oversættes til mere virkelighedstro billeder.

Mens Ultra HD gav os flere pixels, handler HDR om “bedre” pixels. Indtil nu har tv’erne på markedet været baseret på en gammel, helgarderende videostandard kaldet REC 709, som går helt tilbage til billedrørs-tv’ernes dage. Den definerer bl.a. en maksimal lysstyrke (100 nit) og 8 bit farver, som begrænser antallet af farve- og gråtoner i billedet.

HDR er beregnet på at tage os ind i fremtiden med 10 bit farveopløsning og en lysstyrke på 1000 nit eller mere. Hvilket svarer til over en milliard glidende nuancer og livagtig, blændende lysstyrke fra sollys, flammer, eksplosioner og deslige.

Definitionen på et ægte HDR-tv
Når sandheden skal frem, så har nogle af de bedste tv’er på markedet allerede haft evnen til at vise HDR et stykke tid. De første HDR-tv’er blev lanceret på CES-messen i januar 2015. Problemet har hidtil været manglen på en ordentlig standard. Men i december 2015 nåede tv-branchen frem til et sæt specifikationer, som de kunne blive nogenlunde enige om: Ultra HD Premium.

Bag Ultra HD Premium-standarden ligger en række krav, som tv’et skal opfylde for at være et vaskeægte HDR-tv. Allervigtigst er kravene til lysstyrke og kontrast, som skal være på 1000 nit eller mere for et LCD-tv, mens et OLED-tv kan nøjes med 540 nit eller mere for at opfylde kravene. Derudover skal skærmen kunne vise et vist farvespektrum (90 procent af DCI-P3 farverummet) og understøtte den nyeste HDMI-standard, 2.0a.

HDR-forvirring
Kravene kan være værd at bide mærke i, for tv-producenterne har som sædvanlig formået at skabe stor forvirring omkring HDR.

Ligesom vi oplevede det med Ultra HD og Full HD/HD Ready, da de først blev lanceret, ser vi en tendens til, at begrebet misbruges og hæftes på tv’er, der ikke nødvendigvis opfylder kravene. Det, der som udgangspunkt skulle være forbeholdt topmodeller med virkelig god kontrast og lysstyrke, er blevet udvidet til også at omfatte billigere modeller, med betegnelser som “HDR Ready”, “HDR+”, “HDR Pro” og lignende.

Det behøver ikke nødvendigvis at være negativt, da selv billigere tv’er kan drage fordel af forbedret kvalitet på det signal, de får ind. Men hvor godt sådan en “HDR light”-version holder mål mod et ægte HDR Premium-tv, får vi først at vide, når vi har haft den på testbænken.

Smart-tv: Brugervenlighed stadig vigtigere
Tv’et er ikke længere bare en passiv kigkasse. Det er blevet en interaktiv underholdningsplatform på linje med mobiltelefonen, hvor apps som Netflix og YouTube er blevet lige så vigtige som – eller endnu vigtigere end – traditionel broadcasting. Faktisk ligner tv’ets brugerflade i stigende grad mobilens med sine apps og interaktive funktioner.

Det stiller endnu højere krav til hukommelse, processor og lagerkapacitet. Desuden skal tv-producenterne arbejde endnu hårdere for at levere software, som kan sy det hele sammen til en god brugeroplevelse.

Her var der store forskel mellem sidste års tv-modeller, og vi forudsiger, at de kun bliver større i år. På det område har store producenter som LG og Samsung en naturlig fordel i forhold til de mindre ressourcestærke leverandører. Samtidig forventes det, at en opgraderet Android TV-platform (6.0) kan føre til øget konkurrence på smart-tv fronten.

Guiden
Årets tv-guide er som sædvanlig baseret på de oplysninger, der var tilgængelige, før bladet gik i trykken. Vi har baseret os på et udvalg af de antagelig mest populære modeller, hvor 4K-kompatible modeller er prioriteret. Følg med på lydogbillede.dk for opdateret information om de forskellige tv-producenter!

På grund af hyppige valutakursudsving var det desværre ikke muligt at få opdaterede priser fra leverandørerne. Vi anbefaler derfor at tjekke websites som f.eks. PriceRunner for dagsaktuelle priser.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Samsung

Samsung er fortsat den bedst sælgende tv-leverandør i Norden og en af trendsætterne inden for design og udvikling. I år er de ude med hele fire HDR-kompatible modelserier.

Når man skal tage pulsen på tv-markedet, er det naturligt at se på, hvad en gigant som Samsung foretager sig. Den sydkoreanske producent har længe været en af de førende, når det gælder design og funktionalitet, men sidste år tog de også et vigtigt skridt, hvad angår billedkvalitet.

Her taler vi selvfølgelig om SUHD, der var Samsungs betegnelse for topmodellerne i 9000-serien. Bag navnet lå nye billedpaneler med avanceret Quantum Dot-teknologi, som gjorde det muligt at hente endnu højere ydelse ud af den efterhånden aldrende LCD-teknologi. Resultatet var et billede med imponerende kontrast og farvespektrum.

Tv’et blev godt modtaget af både forbrugere og testere, og vi endte med at kåre topmodellen 78JS9505 til Årets Bedste tv i high-end klassen.

Mere SUHD
Ikke overraskende er det denne succes, Samsung gerne vil bygge videre på i 2016. I år introducerer de SUHD-teknikken i et meget større omfang: Alle modeller fra 7-serien og opefter vil nyde godt af den forbedrede billedkvalitet og vil også være “Ultra HD Premium”-certificerede tv’er. Det vil sige, at de opfylder kravene til optimal visning af 4K HDR-video!

Forbedret smart-tv
Samsung havde sidste års decideret hurtigste smart-tv’er. I høj grad takket være de kraftige quad-core processorer, men også Samsungs proprietære smart-tv brugerflade Tizen spillede en vigtig rolle.

I år har sydkoreanerne arbejdet hårdt på at gøre tv’erne endnu hurtigere og enklere i brug, hvor princippet er, at man skal have adgang til alle typer indhold direkte fra startskærmen. Systemet lægger genveje op til de mest sete programmer og serier, inklusive dem, der findes på Netflix, YouTube og andre tjenester.

Desuden har de udviklet en ny Smart Control-fjernbetjening, der også kan styre andre enheder, som man måtte have i tv-møblet.

Smart Home
Samsung vil også gerne have, at tv’et spiller en central rolle i kontrollen af det intelligente hjem. I løbet af året vil der derfor komme nye apps til styring af belysning, alarmsystemer, overvågningskameraer, babyalarmer og meget mere.

Modelserier

KS9505
Topmodellen i Samsungs sortiment er et buet high-end LCD-tv med ægte LCD-bagbelysning, der er designet til optimal visning af HDR-videomateriale. Efterfølgeren til JS9505 har også fået nyt Ultra Black-frontglas med en belægning, som reducerer genskin fra omgivelserne og forbedrer kontrasten. Såkaldt 360 Design indebærer, at tv’et skal se lækkert ud fra alle vinkler, inklusive dæksler og skjult kabelføring på bagsiden.

KS9505 kommer i buet 65 og 78 tommers størrelse. En separat 88 tommers specialudgave vil også blive tilgængelig under betegnelsen 88KS9805.

KS9005
Lillebror i 9-serien har også buet panel med Ultra Black-filter, men bruger billigere kant-LED teknologi i stedet for topmodellens bag-LED. KS9005 byder til gengæld på et meget lækkert, slankere design i “Bezel-less” udførelse, hvor skærmen går helt ud til kanten med en næsten usynlig ramme rundt om. Det er også et fuldgyldigt Premium HDR-tv med kapacitet til over 1000 nit lysstyrke.

KS9005 bliver tilgængeligt i buet 49, 55, 65 og 75 tommers størrelse.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

KS8005
8-serien er blandt Samsungs mest populære modeller. Her får man meget af teknikken fra 9-serien i en lidt billigere udgave. KS8005 har en mere simpel kant-LED teknologi. Bortset fra det er dens specifikationer meget lig topmodellernes. Én vigtig forskel er der alligevel: Mens sidste års serie var buet, er årets serie blevet flad igen!

KS8005 kommer i 49, 55, 65 og 75 tommers størrelse, alle med flad formfaktor.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

KS7005
7-serien fra Samsung bliver ekstra spændende i år, da den tilbyder flere billedmæssige godbider i et lavere prisleje: Ultra Black-filter, 10 bit Quantum Dot-panel og 1000 nit lysstyrke. De væsentligste forskelle er billigere design, mindre avanceret kantlys end 8- og 9-serien og lidt færre skærmstørrelser.

KS7005 kommer i 49, 55 og 60 tommer. 7-serien vil også kunne fås i en buet version med betegnelsen KS7505.

KU6xxx
6-serien fra Samsung er en af de bedst sælgende i Norden, kendt for høj ydelse til en lav pris. Det er også den decideret største med et bredt udvalg af modeller og udstyrsniveauer. Fælles for alle KU6xxx-modellerne er, at skærmen har Ultra HD-opløsning og understøtter HDR via både streaming (Netflix/YouTube) og HDMI 2.0a indgangen.

Bemærk, at selv om 6-serien understøtter HDR, har den for lav lysstyrke til at blive HDR Premium-certificeret. Ultra Black kontrastforbedring glimrer også ved sit fravær i denne serie.

KU6675/KU6685 er en buet model med overdådigt 360 design, slank ramme og Y-formet fod. Active Crystal Color sørger for et bredere farvespektrum. 3 x HDMI og Smart Control Remote.

KU6475/KU6455/KU6405 er flade modeller, der kommer i størrelser fra 40 til 65 tommer.

KU6505 er en buet modeller i 43, 49, 55, 65 og 78 tommers størrelse med Smart Control fjernbetjening. 3 x HDMI.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

LG

OLEDsatsingen fra LG ikke ser ikke ud til at ville aftage: I år lancerer de deres største OLED-sortiment nogensinde!

Sydkoreanske LG har i årevis været Samsungs mest indædte konkurrent. Forholdet mellem de to producenter er ikke så iskoldt som mellem nord og syd, men det er tæt på! LG har gentagne gange vist sig som en fremadstormende tv-producent og har de senere år gjort den banebrydende OLED-teknologi til deres varemærke. Sidste år lancerede de deres første OLED-tv med Ultra HD-opløsning, og i år vil de udvide sortimentet med flere og efterhånden også mere overkommelige modeller.

Samtlige 2016 OLED-modeller understøtter HDR, og LG lægger særlig vægt på OLEDteknikkens bundløse sortniveau og farvenuancer, som de hævder overgår selv de bedste LED LCD-skærme.

Men selv om OLED promoveres kraftigt udadtil, har LG heller ikke glemt de traditionelle LCD LED-modeller i år. Årets topmodeller har endda fået tilnavnet Super UHD – et slag i ansigtet til Samsung og deres SUHD-modeller? Uanset hvad, så drejer det sig om topspecificerede skærme med øget lysstyrke og farvespektrum, klar til at vise HDR-video i al sin pragt.

Forbedret brugerflade: WebOS 3.0
LG’s smart-tv’er er kendetegnet ved den stilige pegefjernbetjening Magic Remote, der lader dig styre en musemarkør rundt på skærmen. I år har de også givet brugerfladen webOS en ansigtsløftning. WebOS 3.0 skal bl.a. give bedre integration med smartphones og kommer med en opgraderet fjernbetjening, der også kan styre eksterne enheder, såsom tv-tunere.

Modelserier

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

77G6
Flagskibet i årets tv-sortiment hedder OLED77G6. En buet topmodel med 4K-opløsning, HDR og en kraftfuld 4.2 soundbar på 60 watt! 77 tommers modellen er først og fremmest en teknologisk magtdemonstration, og LG regner nok ikke med at sælge særlig mange på verdensplan.

OLED E6
Lige under topmodellen kommer en anden premium-model med betegnelsen E6. Den har også 4K-opløsning, HDR, Blade Slim-design og lækker Crystal Back-bagside, men i modsætning til E6 har den flad formfaktor og en mere simpel 2.2 soundbar på 40 watt.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

OLED C6
Her begynder det at blive interessant: C6 er en enklere og mere rendyrket OLED-model uden soundbar eller overdådigt design. Til gengæld har den fuldt fokus på billedkvaliteten. Buet model i 55 og 65 tommer.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

OLED B6
Bliver sandsynligvis den mest spændende model fra LG i år: En overkommelig, flad OLED-skærm med UHD-opløsning, som også er Ultra HD Premium-certificeret! Den vil være tilgængelig i 55 og 65 tommer.

UH950V
Her er topmodellen blandt LG’s “Super UHD” LED LCD-skærme i 2016, med avanceret bagbelysning og local dimming, 10 bit farver og et kraftigt lydsystem udviklet i samarbejde med Harman Kardon. Tilgængelig i 55, 65 og 86 (!) tommer.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

UH850V
Lige under topmodelen kommer UH850V, der får HDR Prime, Cinema Screen, Wide Color Gamut og Crescent Foot-sokkel som de vigtigste attributter. Tilgængelig i 55 og 65 tommer.

UH770V
Er en mere simpel LCD-model, som også kan aflæse HDR-videosignaler, men ikke gengive dem fuldt ud, hvad angår lysstyrke, kontrast og farver. Kommer i 49, 55, 60, 65 og 75 tommer.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Sony

Sony satser fortsat på Android-operativsystemet i deres nye smart-tv’er. Topmodellerne i årets Bravia line-up er også klargjort til HDR.

2015 markerede en vigtig overgang for Sony: Fra at bruge deres proprietære smart-tv brugerflade gik de over til Android som styresystem. Det betød store ændringer i både menusystem og funktionalitet. Heraf var meget til det bedre, men samtidig kan det hævdes, at Sonys tv’er mistede nogle af deres identitet undervejs.

Tidlige testmodeller var præget af en del “bugs”, og samspillet mellem fjernbetjening og menusystem var ikke altid det bedste. Derimod var der ikke meget at udsætte på design, lyd og billedkvalitet, som var lækkert alt sammen.

For 2016 ser det ud til, at Sony vil spille deres stærke kort og satse på en enklere og mere strømlinet tv-oplevelse. Brugerfladen er forbedret, og tv’et har fået en ny fjernbetjening. Samtidig sker der temmelig dramatiske ting på audio/video-fronten.

Minimalistisk design
Det første, vi kan konstatere, er at de store, sidemonterede højttalere er forsvundet fra topmodellerne. Sony har i stedet valgt et slankere og mere minimalistisk design inspireret af sidste års designmodel X90C. De eksklusive Magnetic Fluid-højttalere gav overraskende god tv-lyd, men var også en tung, pladskrævende og fordyrende løsning. De nye højttalere vil garanteret give tyndere lyd, men giver også ekstra plads til højttalere (evt. en soundbar) ved siden af.

Desuden er det interessant at bemærke, at Sony ikke er gået ind som officielle støtte for Ultra HD Premium-certificeringen af HDR-kompatible tv-skærme. I stedet har de valgt at benytte deres eget HDR-logo. Sony hævder dog, at de i praksis ville opfylde eller overgå kravene, med over 1000 nit lysstyrke på topmodellerne.

Modelserier

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Bravia XD93
Topserien fra Sony i 2016 hedder Bravia XD93. De nye Sony-skærme har en imponerende slank form og måler under 12 mm på det tyndeste sted. Trods de trange kår har Sony formået at klemme et LCD-panel med local dimming ind bag rammen. Teknikken kaldes Slim Backlight Drive og anvendes i 55 og 65 tommers modellerne.

Det virkelige flagskib fra Sony i år bliver imidlertid Bravia XD94, en specialudgave på hele 75 tommer. Det får, hvad vi betragter som ægte LED-bagbelysning i form af separate grupper af lysdioder fordelt bag hele skærmen.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Bravia XD85 er efterfølgeren til sidste års populære mellemklasseserie X85C. Denne serie byder på mange af de samme funktioner som X93C, men anvender et enklere billedpanel baseret på traditionel kant-LED teknologi.

En ting, der er værd at bide mærke i i år, er at XD85-serien kommer i størrelser fra 55 og helt op til 85 tommer! Sidstnævnte bliver i øvrigt med en bred margen den dyreste tv-model fra Sony i år med en vejledende udsalgspris på cirka 100.000 kroner. Skulle det være et nyt tv til biografrummet?

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Philips

Philips vil fortsat satse på deres kerneværdier i 2016: Android-operativsystemet er forbedret, og Ambilight-lyset skinner som aldrig før. I år vil vi nok også se den første OLED-skærm fra Philips!

2015 blev ikke det bedste år i Philips’ mangeårige tv-historie: Ligesom Sony bød overgangen til Android på en del startvanskeligheder og forsinkelser. Men nogle firmware-opdateringer senere er det nye system blevet relativt stabilt. Sidst på året fik vi også nogle tv’er at se med rigtig flot billedkvalitet, bl.a. den nuværende topmodel 65PUS8601.

Philips startede derfor 2016 med at præsentere nye mellemklassemodeller, hvor teknologien fra topmodellerne er skaleret ned til en mere favorabel prisklasse.

Samtlige modeller i den nye 6000-serie og opefter kommer forberedt til HDR-indhold via HDMI 2.0a, USB- og streaming-tjenester. De mere avancerede modeller har bagbelysningsteknikken Micro Dimming Premium og kontrastforbedringen Bright Pro. Micro Dimming Premium analyserer billedet i 6.400 zoner for at give øget kontrast i lokale partier af skærmen. Bright Pro indebærer ekstra lysstyrke op til 700 nit.

Philips’ 9000-serie glimrer ved sit fravær for modelåret 2016. Den klassiske topmodel med ægte LED-baglys har traditionelt været regnet for en af de billedmæssige godbider i tv-verdenen.

Desværre er det usikkert, om vi vil få et tilsvarende LCD-flagskib at se i 2016. I stedet har Philips fremvist prototyper på en mulig OLED-baseret topmodel. Hvornår denne model evt. ser dagens lys, er ikke bekræftet endnu, og den bliver sandsynligvis ikke lanceret officielt før på IFA-messen til efteråret.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Modelserier

PUS7601 bliver den hidtil højest specificerede 2016-model. Den kommer i størrelser op til 65 tommer og får Advanced Micro Dimming Premium bagbelysning – for første gang i 7000-serien. Billedmotoren er den nye Perfect Pixel Ultra HD-processor, der inkluderer Premium Color, Perfect Natural Motion og Ultra Resolution Upscaling, som tilsammen giver bedre farver, bevægelser og skarphed.

At Philips bruger så heftig billedprocessering i mellemprislejet, kan gøre 7601-modellen til en seriøs udfordrer.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

PUS7101/7181
Lige under 7601 kommer PUS7101 og PUS7181. Disse modeller har ikke lige så kontrastrige og lysstærke billedpaneler, men er stadig moderne skærme med et bredere farvespektrum (Wide Colour Gamut) end tidligere modeller.

PUS6561 og -6501 er 4K-budgetmodellerne i årets sortiment.

AmbiLux
Sidst, men ikke mindst har vi designmodellen 8901 AmbiLux. Denne model er udstyret med en ekstrem version af Ambilight, der tager omgivelseslyset til nye højder. I stedet for farvelysdioder anvender den ni bittesmå farveprojektorer til at projicere et større og mere detaljeret lys på væggen bag skærmen.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Panasonic

Panasonic har en meget spændende modellinje for 2016, og topmodellen DX900 leverer blændende billedkvalitet!

Den japanske producent kan se tilbage på en lang række kritikerroste og prisbelønnede tv’er og har stadig en høj status blandt entusiaster, der ønsker den bedst mulige billedkvalitet. Årets modeludvalg er blevet opgraderet for at drage fordel af de seneste innovationer på billedfronten, nærmere bestemt 4K-opløsning i HDR-kvalitet!

De, der har fulgt med i timen, husker sikkert, at Panasonic flirtede med OLED-teknologien tilbage i 2015. Flagskibet 65CZ950 leverede billeder i referenceklassen, men prisen var desværre lige lovlig hamper for de fleste. I år har Panasonic interessant nok valgt at gå tilbage til LCD-teknologien på deres topmodel.

Grunden til det er sandsynligvis, at de vil kunne gengive HDR-video med fuld lysstyrke (+1000 nits), men muligvis er det også for at presse prisen ned på et mere komfortabelt niveau. Det hjælper ikke at have det bedste tv, hvis ingen vil købe det!

Firefox OS
Panasonic har valgt en tilpasset version af Firefox som deres smart-tv platform. Den nye brugerflade blev lanceret i 2015 og har stort set været et vellykket skift, hvor Panasonic har formået at bevare den gode brugervenlighed. Fjernbetjeningen har ligesom tidligere store, tydelige knapper, og menusystemet er enkelt og forudsigeligt.

2016-modellerne kommer med en ny startskærm (My Home Screen 2.0), hvor man selv kan arrangere menupunkterne med genveje til det, man helst vil se. Flere af Panasonics modeller har dobbelt tv-tuner og mulighed for at optage programmer (PVR-funktion), mens man ser noget andet.

4K Blu-ray-afspiller
Panasonic arbejder tæt sammen med filmselskaberne i Hollywood og har som en af de første producenter præsenteret en ny 4K Ultra HD Blu-ray-afspiller.

Modelserier

DX900
Den nye LCD-topmodel DX900 anvender en helt ny og ekstra finmasket “Honeycomb” LED-bagbelysning. Lysdioderne bag panelet er opdelt i 500 individuelle zoner på en måde, der reducerer lysblødningen fra zone til zone. Det skal reducere den typiske halo-effekt, som vi forbinder med bag-LED skærme.

Lysstyrken er ekstra høj og farvespektret bredere takket være et 10 bit billedpanel med hvid fosforteknologi. DX900 kan levere over 1100 nit – mere end nok til at opfylde den nye Ultra HD Premium-standard. Desuden hævder Panasonic, at de kan bevare lysstyrken over et større skærmareal end andre producenter.

DX900 kommer i 58 og 65 tommer.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

DX800
800-serien fra Panasonic er som sædvanlig en højt specificeret serie, der på flere punkter kan måle sig med topmodellerne. Undtagelsen ligger i billedpanelet, hvor den dyre LED-bagbelysning er skiftet ud med en mere simpel kant-LED variant. DX800 kan derfor ikke yde lige så høj kontrast og sortniveau, men er stadig et THX-godkendt, HDR-kompatibelt tv med opjusteret lysstyrke i forhold til standardmodellerne.

Modellen skiller sig også ud designmæssigt med en soundbar, der næsten svæver under skærmen!

DX800 kommer i 58 og 50 tommer.

DX780 er en ny mellemmodel, der kombinerer en række af egenskaberne fra DX800 – deriblandt et Super Bright-panel med øget lysstyrke – med et mere traditionelt design. Kommer i 65, 58 og 50 tommer.

DX700
Her er efterfølgeren til sidste års prisgunstige – og prisbelønnede – modelserie. DX700-serien byder på et opgraderet billedpanel med bredere farvespektrum (10 bit) og kant-LED teknik med forbedret local dimming.

DX700 kommer i 58, 50 og 40 tommer.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Samsungs nye TV-funktion bruger generativ AI

Moderne kunst til The Frame

Prisrekord for et 100-tommer TV?

Philips fejrer 20 år med Ambilight og lancerer nyt flagskibs-TV

Ku' det friste med et "gennemsigtigt" OLED-TV?

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden