TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Annoncørindhold Belkin Soundfor True Wireless Earbuds

Hvor småt kan det blive og stadig lyde godt?

En enkelt høreprop består – blandt andet – af to mikrofoner, en højttaler, et radio (Bluetooth)-interface, et batteri og en computer. Belkins nye Soundform True Wireless earbuds skubber til grænserne for, hvor meget teknologi, der kan være i et øre.

forfatter
Publiceret 09/11/2020 - 17:14

Belkin har teamet op med Qualcomm omkring de nye Soundform™ True Wireless earbuds, og løsningen på at få plads til det hele, blev lidt anderledes, end man måske skulle forvente: Der er nemlig to chipboards i hver høreprop i stedet for bare én. Et kredsløb til Bluetooth-interfacet og et til resten udført i fleksible materialer. Det er det sidste, der har gjort det muligt at presse så meget elektronik ind i plastikskallen.

At tage æstetiske hensyn i designprocessen samt at have skarpt fokus på, hvordan produkterne ser ud indvendigt for at optimere forholdene for både teknologi og fremstillingsproces, har en lang historik hos Belkin.

Det amerikanske firma er indtil nu mest kendt som producent af tilbehør til computere. Med den nye Soundform™ True Wireless serie af trådløse earbuds tjekker Belkin nu også for alvor ind på markedet for mobil hi-fi. Alle earbuds i Soundform™ serien har ligesom Belkins højttalere specielt udviklede drivere, der giver kraftig bas, minimal forvrængning og krystalklar diskant og mellemtone. Der er endnu ikke udviklet trådløs elektricitet til earbuds og andet udstyr, men det glemmer man næsten med Soundform-serien, fordi batterilevetiden er helt i top. 

Belkin har lyttet til forbrugerne

Soundform™ earbuds er udviklet og designet med forbrugerne i fokus. Det betyder eksempelvis, at Belkins ingeniører har brugt mange kræfter på et finjustere en bare syv millimeter stor (eller lille) højtalermembran, så den passede til forbrugernes akustiske præferencer. Dette skulle så kombineres med at få mikrofonerne til at yde optimalt, så samtalekvaliteten er i top, ligegyldigt hvilket miljø, brugeren opholder sig i.

Men forbrugerne vil ikke bare have god lyd. Batterilevetid, vejrbestandighed og brugervenlighed har også stået højt på ønskelisten, og det har Belkins R&D-folk også skullet forholde sig til. Det er da også lidt af en bedrift, at der kunne findes plads til et batteri, der kan holde til otte timers brug på én opladning og samtidig overholde IPX5-kravene om at kunne holde til både træning og regnvejr.

De nye earbuds betjenes ved hjælp af berøringer. Man skruer op og ned, svarer opkald og hopper frem og tilbage i menuerne ved hjælp af bestemte berøringer og bevægelser på selve høreproppen, mens den er i øret. Man behøver altså ikke fiske mobilen op af lommen for at tage telefonen eller springe en sang over.

Op til 36 timers trådløs lyd

Batteriet i selve hørepropperne holder strøm til op til otte timers brug og fuldt opladet er der til yderligere op til 28 timer i transport- og opbevaringsetuiet (Soundform™ Freedom), så man kan være halvandet døgn fra den nærmeste stikkontakt og stadig nyde musikken. Hørepropperne kan også oplades trådløst med Qi-opladning. 

Fire modeller og prisklasser

Soundform™-serien omfatter fire modeller i hver sin prisklasse, så afhængig af behov er det let at vælge en, der passer.

Soundform™ Freedom True Wireless er topmodellen i den nye serie earbuds. De har miljømæssige støjreduktion (ENC), der automatisk udelukker baggrundsstøj lige meget, hvor man er.  Soundform™ benytter Qualcomms AptX Audio-system, der giver knivskarp lyd ved alle lydstyrker, hvad enten det handler om snak, musik, spil eller filmlyd. Og hvis man et eller andet sted skulle have forlagt sine earbuds, så er der også råd for det. Soundform™ Freedom earbuds understøtter nemlig Apples Find My-funktion, som kender fra Find My iPhone-funktionen på Apples mobiltelefoner.

Soundform™ Rise har også ENC støjdæmpning og ekstra batterilevetid. De kan endvidere fås i tre forskellige farver (sort, hvid og blå), så de kan blive en del af det personlige udtryk.

Soundform™ True Wireless var den første af modellerne i handelen, og det var med dem, Belkin introducerede Qualcomms AptX lydsystemet.

Soundform™ Move (Plus) er entry-level modellen, og den fås både trådløs og med ledning. Batteritiden i Soundform Move Plus, der er den trådløse model, er på fem timer med yderligere 19 timer i et fuldt opladet etui. Det er det oplagte valg, hvis man skal bruge sine hørepropper til en hurtig løbetur rundt om søen eller i parken. De medfølgende silikonedupper i tre forskellige størrelser sikrer pasform, så de ikke falder ud eller forskubber sig under turen. Og hvis det skulle blive en hård løbetur eller regnvejr, så er det heller ikke noget problem. Soundform™ Move earbuds er nemlig IPX5-certificerede, hvilket betyder at de er sved- og stænkresistente.

Alle Soundform™ modeller leveres med opbevarings- og opladningsæske (520 mAh), USB-C til USB-A opladningskabel og tre sæt silikonedupper i størrelserne small, medium og large. Belkin Soundform™ earbuds kan købes online og hos alle førende elektronikforhandlere.

Skriv en kommentar

Følg Lyd & Billede