SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Årets hæderspris 2020-2021: Bang & Olufsen

Danske Bang & Olufsen har konsekvent kombineret høj teknisk kvalitet med fantastisk håndværk.

95 år med dansk topdesign

I en verden, hvor alting forandres uafbrudt i en hastig flimren, er det godt, at der stadig er nogle, der sætter kvalitet højere end nye modeller. Bang & Olufsen har i 95 år repræsenteret solidt håndværk i kombination med design af høj klasse. Og for den indsats modtager de i år Lyd & Billedes særlige hæderspris.

Bang & Olufsen blev grundlagt i 1925 i Struer af Peter Bang og Svend Olufsen. I første omgang gjaldt det den nymodens opfindelse radioen. Siden blev produktionen udvidet med grammofoner, båndoptagere, TV’er og lydanlæg til biografer. Fra 1960’erne blev blikket rettet udad mod eksport, og Bang & Olufsen er i dag kendt i enhver krog af verden.

B&O høster ikke kun teknologipriser (dem får de også, f.eks. for de banebrydende BeoLab 90-højttalere). De får også designpriser. Firmaet har gennem en menneskealder samarbejdet med toneangivende designere, ikke mindst Jacob Jensen. Og flere af de mest ikoniske produkter har permanent udstillingsplads på Museum of Modern Art i New York.

(Foto: B&O)

De senere år har været stormfulde for Bang & Olufsen, og underskud og fyringsrunder har skabt overskrifter igen og igen. Det har dog ikke dæmpet ambitionsniveauet i udviklingsafdelingen, der fortsætter med at spytte tidløse klassikere ud. Senest i form af Beosound Balance og Beoplay H95.

Bang & Olufsen har alle dage vægtet kvalitet over pris. Med Beoplay-serien er det imidlertid lykkedes at gøre det muligt for alle at blive ejere af et B&O-produkt. Uden at der af den grund er givet køb på hverken teknisk eller håndværksmæssig kvalitet.

(Foto: B&O)

Produkterne fra Bang & Olufsen er bygget til at holde længe, og selv den mindste Bluetooth-højttaler ligner noget, du en dag vil lade gå i arv til dine børnebørn.

Bang & Olufsen har for nylig afsløret en ny side af sin dedikation til design. Nemlig ved at renovere og opdatere sine klassiske Beogram tangentialarms-pladespillere, hvoraf de ældste stammer tilbage fra 1972.

Ikke forældet – men klassisk!

VINDERNE AF Årets hæderspris 2020-2021: Bang & Olufsen
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

    Læs også

    Aktuelle tilbud

    Annonce
    Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.