Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets hæderspris 2023-2024: DALI

DALI har lavet højttalere i 40 år, og mærket er kendt overalt i verden.

Skrevet af / 30/10/2023 - 11:59
Årets hæderspris 2023-2024: DALI

Den danske højttalerproducent DALI (navnet står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries) har gennem sin 40-årige historie dedikeret sig helhjertet til lydteknologi og højttalerdesign. Virksomheden er gået fra at fremstille billige højttalere til teenageværelset til i dag at være leveringsdygtig i high end-modeller, der kan måle sig med de bedste internationale konkurrenter.

Mærket DALI blev grundlagt i 1983 med det formål at producere højttalere til Danmarks Hi-Fi Klub (i dag HiFi Klubben). Højttalerne skulle sælges sammen med de stereoanlæg, der blev solgt i butikkerne. Deres første model under eget navn, DALI 2, blev en øjeblikkelig salgssucces.

DALI har ikke kun udviklet og produceret højttalere af høj kvalitet under eget navn på fabrikken i Nørager i Nordjylland. Fra 1986 til 1999 fremstillede fabrikken også Cerwin-Vega-højttalere på licens til hele det europæiske marked. Og det var ifølge direktør Lars Worre afgørende for virksomhedens vækst, da det gjorde det muligt allerede fra begyndelsen at bygge en større fabrik og ansætte flere medarbejdere.

Virksomheden har formået at opretholde sit danske ophav som en vigtig del af sin brand-identitet og har været ambassadør for dansk lydteknologi på verdensplan. DALI har opnået international anerkendelse og er nu repræsenteret i 70 lande – over 90 procent af deres produktion går til eksport. DALI-højttalerne nyder stor anerkendelse hos hi-fi-elskere over hele verden.

DALI har ikke bare fulgt i andres fodspor, virksomheden har også været en pioner inden for teknologi og materialer, hvor de selv udvikler og fremstiller alle højttalerenheder. Deres dedikation til at minimere forvrængning og non-lineære tab i deres højttalere har ført til innovative løsninger som den unikke SMC (Soft Magnetic Compound) teknologi, der reducerer forvrængningen i deres højttalere markant.

I de senere år har DALI hævet ambitionsniveauet og er med de kæmpestore Kore sprunget ud som producent i den ekstremt krævende ultra high end-klasse. En imponerende bedrift for en producent, der startede med at fremstille billige højttalere til teenageværelset.

Virksomheden har også demonstreret vilje til at samarbejde med musikere og bands som Lukas Graham for at skabe en dybere forbindelse mellem lydproduktion og musikskabelse.

DALI har vist sig at være en ægte innovatør inden for højttalerdesign, der er fortsat med at levere kvalitet og værdi for sine kunder. Derfor tildeles DALI denne velfortjente pris som anerkendelse for virksomhedens langvarige og imponerende bidrag til lydverdenen.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Nyhed

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

På Elgiganten Campus introduceres kædens medarbejdere til den nyeste elektronik, så kunderne kan få den bedst mulige service.
Læs mere
Scroll to Top