Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Samsung HW-Q960A

Samsung HW-Q960A imponerer med en hårdtslående og helomsluttende surround-lyd. Et rigtig godt køb!

Skrevet af / 28/10/2021 - 11:29
Samsung HW-Q960A

HW-Q960A er en stor soundbar, der er beregnet til brug med større TV-skærme. Soundbaren er ret lav, så den passer ind under de fleste skærme. Den er betrukket med sort højttalerstof fra danske Kvadrat, hvilket giver den et relativt diskret udseende. Vægmontering er også muligt ved hjælp af de medfølgende beslag.

Samsung HW-Q960A er udstyret med en ret overdådig højttaleropsætning, hele 11.1.4 kanaler for at være præcis. Selve soundbaren består af stereo venstre/højre og centerkanal samt ekstra højde- og sidekanaler til Dolby Atmos og DTS-X. Resten af kanalerne gengives af baghøjttalerne, som nu har både højde- og side-enheder. Der medfølger også en aktiv, trådløs subwoofer med 8 tommers bas.

Nu er det jo ikke antallet af højttalerenheder, men derimod lydkvaliteten i praksis, vi er interesseret i. Men Samsung har også i år formået at opnå nogle hørbare lydforbedringer.

Vi starter som sædvanlig med de herrer Joe Pesci og Robert De Niro i gangsterfilmen The Irishman, og der er ingen tvivl om, at dialogerne kommer stærkt og klart ud. Samsung-soundbaren har en sprød og nærværende stemmegengivelse, som umiddelbart trækker os ind i handlingen.

Vi bliver også imponeret af den gedigne rumklang. De ekstra bagkanaler bidrager helt klart til et bredere, dybere og mere tredimensionelt lydbillede. Det her minder om ægte biograflyd!

Konklusion

Samsung HW-Q960A er afgjort en af de bedste soundbars i sin klasse. Med understøttelse af de vigtigste lydformater og et arsenal af højttalerenheder om bord formår den at skabe et enormt, men stadig præcist og helomsluttende lydbillede.

OBS: Hvis man ikke vil have baghøjttalere hjemme i stuen, kan lillebror HW-Q910A være et godt alternativ. Det er samme soundbar og subwoofer, men altså uden separate baghøjttalere.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top