Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer

Tesla Model Y Performance

Når du har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, der findes.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Tesla Model Y Performance

Eftersom Tesla ønsker at minimere antallet af fysiske knapper og paneler indvendig, er der ingen separat førerskærm på eller over rattet og intet head-up display i forruden. 

Næsten alle indstillinger foretages via infotainmentskærmen. Lyd, klimaanlæg, køreassistent osv. 

Det kan virke underligt at skulle rette blikket nedad og til højre for at få en idé om, hvad der sker foran én. Men det er et spørgsmål om tilvænning, for idet skærmen er så stor og desuden liggende, kommer informationerne så tæt på synsfeltet, at det i praksis ikke er noget problem. 

Autopilot

Autopiloten i Tesla’en har en velfungerende aktiv vejbaneassistent – og adaptiv fartpilot, som holder hastigheden i forhold til trafikken. En anden fin detalje ved Teslas fartpilot er, at den automatisk sætter sig efter hastighedsgrænsen dér, hvor man er, i stedet for først at låse sig til den hastighed, bilen holder på det pågældende tidspunkt. Sidder man i kø med 20 km/t i 80-km-zonen, vil bilen med andre ord indstille sig til 80 km/t, men følge trafikken, så man ikke skal justere den op, når køen endelig løsner op. 

Betaler du ekstra for en mere avanceret Autopilot, får du summon-funktion, og på højeste niveau er bilen klar til at være fuldt selvkørende. Noget som der endnu ikke er lovgivet om, og som derfor ikke kan aktiveres på nuværende tidspunkt. 

Plads, rækkevidde – og underholdning!

Model Y Performance har den rækkevidde og ydelse, man forventer af en bil med T på køleren, og så har vi ikke engang nævnt Teslas overlegne ladenetværk. 

Model Y har MASSER af bagageplads, og ydelsen på Performance-versionen er helt vild! Hvis man ser på prisen, er den markant lavere end den nærmeste konkurrent – Mustang Mach-E GT – og hvis man også godt kan lide den højteknologiske, men stadig minimalistiske tilgang, bliver det svært at finde grunde til ikke at anbefale dette bæst fra Tesla.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Nyhed

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

På Elgiganten Campus introduceres kædens medarbejdere til den nyeste elektronik, så kunderne kan få den bedst mulige service.
Læs mere
Scroll to Top