Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer

Tesla Model Y Performance

Når du har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, der findes.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Tesla Model Y Performance

Eftersom Tesla ønsker at minimere antallet af fysiske knapper og paneler indvendig, er der ingen separat førerskærm på eller over rattet og intet head-up display i forruden. 

Næsten alle indstillinger foretages via infotainmentskærmen. Lyd, klimaanlæg, køreassistent osv. 

Det kan virke underligt at skulle rette blikket nedad og til højre for at få en idé om, hvad der sker foran én. Men det er et spørgsmål om tilvænning, for idet skærmen er så stor og desuden liggende, kommer informationerne så tæt på synsfeltet, at det i praksis ikke er noget problem. 

Autopilot

Autopiloten i Tesla’en har en velfungerende aktiv vejbaneassistent – og adaptiv fartpilot, som holder hastigheden i forhold til trafikken. En anden fin detalje ved Teslas fartpilot er, at den automatisk sætter sig efter hastighedsgrænsen dér, hvor man er, i stedet for først at låse sig til den hastighed, bilen holder på det pågældende tidspunkt. Sidder man i kø med 20 km/t i 80-km-zonen, vil bilen med andre ord indstille sig til 80 km/t, men følge trafikken, så man ikke skal justere den op, når køen endelig løsner op. 

Betaler du ekstra for en mere avanceret Autopilot, får du summon-funktion, og på højeste niveau er bilen klar til at være fuldt selvkørende. Noget som der endnu ikke er lovgivet om, og som derfor ikke kan aktiveres på nuværende tidspunkt. 

Plads, rækkevidde – og underholdning!

Model Y Performance har den rækkevidde og ydelse, man forventer af en bil med T på køleren, og så har vi ikke engang nævnt Teslas overlegne ladenetværk. 

Model Y har MASSER af bagageplads, og ydelsen på Performance-versionen er helt vild! Hvis man ser på prisen, er den markant lavere end den nærmeste konkurrent – Mustang Mach-E GT – og hvis man også godt kan lide den højteknologiske, men stadig minimalistiske tilgang, bliver det svært at finde grunde til ikke at anbefale dette bæst fra Tesla.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top