Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: 300: Rise of an Empire 3D

Meningsløst voldsorgie

Efterfølgeren til 300 følger i originalens spor, bare endnu mere blodigt og med et meningsløst manuskript.

Skrevet af / 06/10/2014 - 16:29
300: Rise of an Empire 3D
Tor Aavatsmark

“Efterfølger” er ikke helt korrekt. 300: Rise of an Empire foregår både før og efter det spektakulære slag i 300 (2006). Zack Snyder har denne gang overladt instruktionen til Noam Murro (hans anden spillefilm), men filmen er meget i Snyders stil; han er både manuskriptforfatter og producer, og den overdrevne tegneserievold er kraftigt til stede.

Der bygges op til søkrig i Middelhavet, da perserne prøver at underlægge sig Grækenland i Den Anden Perserkrig. Grækerne kæmper på deres side for at samle en splittet nation, hvor selve krigsmaskinen, Sparta, vil handle på egen hånd. Dermed er det et splittet folk, der stiller til kamp, ledet af Themistokles (Stapleton). Historien foregår i år 500 f.Kr. og er baseret på en tegneserie af Frank Miller, som igen er baseret på virkelige begivenheder og personer.

Virkelige begivenheder eller ej, der er ikke meget, der er realistisk i denne film. Med pompøs voice-over fra dronning Gorgo (Lena Headey fra Game of Thrones) bliver vi vidne til endeløse slag i et computeranimeret orgie af slowmotion, afhuggede lemmer, gennemborede kroppe og blodsprøjt i 3D. Efterhånden bliver det trættende, anmassende og regulært søvndyssende!

Det er fint nok med tegneserieagtig, “sej” vold, men så må historien også have et strejf af interesse, og personerne være nogen, vi føler med. Savnet af Gerard Butler fra den første film er til at tage og føle på; han havde i det mindste et glimt i øjet, der er fuldstændig fraværende i Stapletons stenansigt.

Det, der redder filmen fra fuldstændigt sammenbrud, er en fyrig Eva Green, ikke mindst i en kåd scene med Stapleton, samt vanvittigt herlige 3D-effekter – men det holder ikke til mere end to stjerner.

Hvis selve filmen stinker, så leverer den tekniske side meget høj kvalitet. Simpelthen utrolig gode 3D-effekter (især et par scener under vand) og et surround-lydspor (dts-MA 7.1) helt i top. På bonusfronten byder Blu-ray’en på næsten 80 minutters baggrundsmateriale, hvoraf det historiske tilbageblik er af størst interesse.

Karakter
300: Rise of an Empire 3D

Fakta:

  • Release: 16. juli 2014
  • Instruktør: Noam Murro
  • Medvirkende: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:42 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top