Search
Generic filters

Anmeldelse : 300: Rise of an Empire 3D

Meningsløst voldsorgie

Efterfølgeren til 300 følger i originalens spor, bare endnu mere blodigt og med et meningsløst manuskript.

Karakter
Action
300: Rise of an Empire 3D

“Efterfølger” er ikke helt korrekt. 300: Rise of an Empire foregår både før og efter det spektakulære slag i 300 (2006). Zack Snyder har denne gang overladt instruktionen til Noam Murro (hans anden spillefilm), men filmen er meget i Snyders stil; han er både manuskriptforfatter og producer, og den overdrevne tegneserievold er kraftigt til stede.

Der bygges op til søkrig i Middelhavet, da perserne prøver at underlægge sig Grækenland i Den Anden Perserkrig. Grækerne kæmper på deres side for at samle en splittet nation, hvor selve krigsmaskinen, Sparta, vil handle på egen hånd. Dermed er det et splittet folk, der stiller til kamp, ledet af Themistokles (Stapleton). Historien foregår i år 500 f.Kr. og er baseret på en tegneserie af Frank Miller, som igen er baseret på virkelige begivenheder og personer.

Virkelige begivenheder eller ej, der er ikke meget, der er realistisk i denne film. Med pompøs voice-over fra dronning Gorgo (Lena Headey fra Game of Thrones) bliver vi vidne til endeløse slag i et computeranimeret orgie af slowmotion, afhuggede lemmer, gennemborede kroppe og blodsprøjt i 3D. Efterhånden bliver det trættende, anmassende og regulært søvndyssende!

Det er fint nok med tegneserieagtig, “sej” vold, men så må historien også have et strejf af interesse, og personerne være nogen, vi føler med. Savnet af Gerard Butler fra den første film er til at tage og føle på; han havde i det mindste et glimt i øjet, der er fuldstændig fraværende i Stapletons stenansigt.

Det, der redder filmen fra fuldstændigt sammenbrud, er en fyrig Eva Green, ikke mindst i en kåd scene med Stapleton, samt vanvittigt herlige 3D-effekter – men det holder ikke til mere end to stjerner.

Hvis selve filmen stinker, så leverer den tekniske side meget høj kvalitet. Simpelthen utrolig gode 3D-effekter (især et par scener under vand) og et surround-lydspor (dts-MA 7.1) helt i top. På bonusfronten byder Blu-ray’en på næsten 80 minutters baggrundsmateriale, hvoraf det historiske tilbageblik er af størst interesse.

Fakta

 • Release: 16. juli 2014
 • Instruktør: Noam Murro
 • Medvirkende: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 01:42 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.