Anmeldelse300: Rise of an Empire 3D

Meningsløst voldsorgie

Efterfølgeren til 300 følger i originalens spor, bare endnu mere blodigt og med et meningsløst manuskript.
Karakter
Action
300: Rise of an Empire 3D
forfatter

“Efterfølger” er ikke helt korrekt. 300: Rise of an Empire foregår både før og efter det spektakulære slag i 300 (2006). Zack Snyder har denne gang overladt instruktionen til Noam Murro (hans anden spillefilm), men filmen er meget i Snyders stil; han er både manuskriptforfatter og producer, og den overdrevne tegneserievold er kraftigt til stede.

Der bygges op til søkrig i Middelhavet, da perserne prøver at underlægge sig Grækenland i Den Anden Perserkrig. Grækerne kæmper på deres side for at samle en splittet nation, hvor selve krigsmaskinen, Sparta, vil handle på egen hånd. Dermed er det et splittet folk, der stiller til kamp, ledet af Themistokles (Stapleton). Historien foregår i år 500 f.Kr. og er baseret på en tegneserie af Frank Miller, som igen er baseret på virkelige begivenheder og personer.

Virkelige begivenheder eller ej, der er ikke meget, der er realistisk i denne film. Med pompøs voice-over fra dronning Gorgo (Lena Headey fra Game of Thrones) bliver vi vidne til endeløse slag i et computeranimeret orgie af slowmotion, afhuggede lemmer, gennemborede kroppe og blodsprøjt i 3D. Efterhånden bliver det trættende, anmassende og regulært søvndyssende!

Det er fint nok med tegneserieagtig, “sej” vold, men så må historien også have et strejf af interesse, og personerne være nogen, vi føler med. Savnet af Gerard Butler fra den første film er til at tage og føle på; han havde i det mindste et glimt i øjet, der er fuldstændig fraværende i Stapletons stenansigt.

Det, der redder filmen fra fuldstændigt sammenbrud, er en fyrig Eva Green, ikke mindst i en kåd scene med Stapleton, samt vanvittigt herlige 3D-effekter – men det holder ikke til mere end to stjerner.

Hvis selve filmen stinker, så leverer den tekniske side meget høj kvalitet. Simpelthen utrolig gode 3D-effekter (især et par scener under vand) og et surround-lydspor (dts-MA 7.1) helt i top. På bonusfronten byder Blu-ray’en på næsten 80 minutters baggrundsmateriale, hvoraf det historiske tilbageblik er af størst interesse.

Fakta
  • Release: 16. juli 2014
  • Instruktør: Noam Murro
  • Medvirkende: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 01:42 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Læs også:


Gruppetest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi
Nyhed: OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon
Anmeldelse: Jolt
Nyhed: Bose QC 45 afsløret ved en fejl
TEST: Dyson Pure Cool
Anmeldelse: Bosch, 7. sæson