I dag er internetsamtaler hverdagskost, men da Skype blev lanceret i 2003, føltes det som magi. Jeg husker, da jeg første gang ringede til en ven i udlandet og ikke behøvede at bekymre mig om telefonregningen. Med tiden kom også videosamtaler, og jeg fik et amerikansk telefonnummer til min konto, så venner uden Skype kunne ringe til mig. Men med tiden har tjenesten fået utallige konkurrenter, og i morgen lukker ejeren Microsoft tjenesten for altid.
Efter først at være blevet købt af Ebay og derefter havnet hos en investorgruppe blev Skype til sidst købt af Microsoft i 2011. I den periode begyndte der at dukke unge, sultne konkurrenter op som Zoom (2012), Slack (2013) og deres eget Teams (2017). Det var omkring dette tidspunkt, at Skype begyndte at sakke bagud, da de ikke var lige så hurtige til at indføre nye funktioner som konkurrenterne. Det var heller ikke lige så godt tilpasset mobiltelefoner. Selvom Skype oplevede en opgang under pandemien, var brugerantallet faldet fra 663 millioner registrerede brugere i 2011 til kun 23 millioner daglige brugere i 2020.

I mellemtiden har Microsoft satset stort på sit eget samarbejdsværktøj Teams og integreret det med sine kontorprogrammer. Den 5. maj trækker de endelig stikket helt ud for Skype og henviser alle brugere til Teams. Microsoft lover, at man ganske enkelt skal kunne logge ind på Teams med sit Skype-login, og at både kontakter og samtaleloggen vil være flyttet over.
Læs mere om flytningen hos Microsoft.