Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DJ-nyheder fra Pioneer

Pioneer har lavet en række nye produkter for DJ's. Blandt andet konsoller, miksere og aktive studiehøjttalere.

Skrevet af / 25/10/2013 - 14:44
DJ-nyheder fra Pioneer

For den avancerede, men stilbevidste DJ lancerer Pioneer en hvid version af sin populære DDJ-SX mikserkonsol (herover). Som med den originale sorte model følger Serato DJ software med i æsken – med forhåndsprogrammerede knapper og hjul, indstillet til programmets funktioner. Dermed er det bare plug-and-play, og Pioneer lover intuitiv kontrol over fire lag, otte såkaldte Hot Cues (hop til et bestemt punkt i en sang ved et tastetryk), seks samples og mere end 30 effekter (fra iZotope).

Seksten gummi-pads kan trigge fire modes: Hot Cue, Slicer, Roll og Sampler – og kontrollere lydniveauet på samples ud fra hvor hårdt DJ-en slår på den enkelte pad. Dual Deck Control gør det muligt at redigere live på to decks samtidig, og Slip Mode fortsætter afspilning imens DJ-en laver loops, scratching og reversering, uden at det går ud over den oprindelige retning af sporet.

Konsollen kan også bruges som en separat firekanals mikser, og giver dermed DJ’s fleksibiliteten ved at kunne tilkoble CD-spillere og pladespillere for endnu flere muligheder.

DDJ-SX-W, som den hvide udgave hedder, koster 8.500 kroner med medfølgende Serato DJ software. Mere info her.

Pioneer_DDJ-SX
DDJ-SR giver dig hovedfunktionerne fra DDJ-SX, men på en enklere måde i en mindre pakke.

DDJ-SR til rygsæk-DJ’s
Ønsker du at have de vigtigste funktioner fra DDJ-SX, men på en enklere måde og i en mindre pakke, kan DDJ-SR være et pletskud. Det er en tokanals-konsol, udviklet for de, som ønsker et bærbart setup, uden at det går nævneværdigt ud over ydelsen. Også her følger Serato DJ-programmet med i pakken.

DDJ-SR har indbygget Serato-lydkort og forhåndsprogrammerede kontroller. Også her er aktiveres funktioner som Hot Cue, Slicer, Roll og Sampler med anslagsfølsomme pads, og lydniveauet på samples kontrolleres med styrken af anslagene.

Pris for DDJ-SR med Serato DJ er 5.000 kroner. Mere info her.

Pioneer_DJM-900SRT
Du kan koble DJM-900SRT til den bærbare computer via USB.

4-kanals mikser, DJM-900SRT
Ønsker du at bruge laptoppen som udgangspunkt for DJ-jobbet, er mikseren DJM-900SRT svaret. Denne firekanals-mikser har indbygget Serato lydkort for kontrol af Serato DJ-softwaren.

Du kan koble DJM-900SRT til den bærbare via USB og bruge den medfølgende kontroldisk (CD/VINYL) til at mikse og scratche med Serato DJ’s fire decks, uden at investere i et eksternt lydkort. Pioneer lover enkel opsætning, og med RCA-indgange på hver kanal er det simpelt at enkelt at tilslutte pladespillere og CDJ-konsoller, og skifte mellem de to.

DJM-900SRT har arvet mange af funktionerne fra storebror DJM-900 nexus, herunder seks Sound Colour-effekter og 13 Beat-effekter med intuitive X-PAD-kontroller, som lader dig manipulere flere parametre samtidig.

Pro DJ Link gør det desuden muligt at koble mikseren til kompatible CDJ-konsoller med LAN-kabel for at få tilgang til Serato DJ Beatgrid-information og trykke på Quantize-knappen for at synkronisere effekter til master BPM.

DJM-900SRT koster 18.000 kroner. Mere info her.

Pioneer_DDJ-SP1
DDJ-SP1 giver hands-on-tilgang, så du slipper for at bruge computerens tastatur og mus.

DDJ-SP1 controller giver udvidet funktionalitet
Brugere af Serato DJ-softwaren kan få udvidet funktionalitet med controlleren DDJ-SP1, som giver direkte tilgang til programmets fire lag og flere funktioner.

DDJ-SP1 er desuden udstyret med 16 pads, som trigger syv modes: Hot Cue, Slicer, Roll, Sampler, Hot Loop, Auto Loop og Manual Loop. Lydniveauet på samples styres af afslagsstyrken.

Pioneer lover, at DDJ-SP1 tåler brug i den hårde, virkelige verden, med dens solide topplade i aluminium og potmetre af gummi.

Prisen er 3.500 kroner. Et X-formet stativ (T-U101) kan købes separat. Mere info her.

pioneer_ddj-wego2_title
DDJ-WeGO2 lader dig optræde som DJ med din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Miks fra iPhone og iPad hands-on, med DDJ-WeGO2
En konsol, som giver undertegnede lyst til at selv at forsøge sig som DJ, er denne – hvor man simpelt hen docker sin iPhone, iPad eller iPod Touch.

Konsollen har et indbygget stativ for iPhone og iPad. Og i stedet for at sætte enheden i en docking-kontakt bruges et USB-kabel til at koble iOS-enheden til konsollen. Dermed understøttes både nye og gamle modeller, med henholdsvis Lightning-kontakt og 32-bens dockingport. Hent app’en djay2 fra Algorridim på din iPhone eller iPad, og du er i gang.

Konsollens jogging-hjul, knapper og hjul bruges til at mikse og scratche musiksporene direkte fra iTunes, eller miks med andre DJ-programmer, som Virtual DJ Limited Edition for PC og Mac.

Pulse Control-lys guider nybegyndere gennem deres første optrædender ved at vise, hvornår beatene matcher. Man kan også se, hvilke effekter der er aktiveret, og hvornår et tracks er indlæst.

Avancerede funktioner findes også, som Beat Sync, preloadede samples, diverse lydeffekter og loops, og miksning for fire decks.

DDJ-WeGo2 er tilgængelig i tre farver: sort, hvid og rød. Prisen er 3.000 kroner. Mere info her.

Pioneer_SDJ-X
Pioneers aktive studiomonitorer har separat forstærkning til diskant og bas.

S-DJ X Studiomonitors
I tillæg til pulte og controllere lancerer Pioneer tre nye studiomonitors. Alle tre modeller i S-DJ X-serien er aktive, det vil sige, at al forstærkning er indbygget i højttaleren. Højttalerne er udviklet med tanke på klubmusik, som betyder, at de tåler mosten, og at de har en kraftig bas selv ved højt lydniveau. Pioneer lover samtidig en god gengivelse af mellemtone og diskant, takket være teknologi fra virksomhedens high-end-undermærke TAD.

Det er størrelsen, som adskiller modellerne S-DJ80X, S-DJ60X og S-DJ50X fra hinanden. De har henholdsvis 5-tommers, 6-tommers og 8-tommers basenhed med kevlarmembran og monteret direkte på tykke frontplader for en mest mulig stabil basrespons med et minimum af uønsket resonans.

Diskanten er en 1-tommers silkedome, som sidder i en konveks waveguide, som skal sørge for en god spredning med en bred “sweetspot”. De indbyggede forstærkerne kører i klasse AB, og der er en til hvert diskant- og baselement for best mulig dynamik.

Pioneer lover, at højttalerne er optimale til både hjemme-DJ’ing og lydproduktion. Med balanceret XLR og 6,3 mm jack (TRS) samt ubalanceret RCA (phono) kan du tilslutte det meste.

Alle tre modeller kan købes i sort, imens den mindste S-DJ50X også findes i hvid. Priserne er opgivet for én højttaler, og er henholdsvis 1.250 kr for S-DJ50X, 1.700 kr for S-DJ60X og 2.000 kr for S-DJ80X. Mere info her.

pioneer.dk

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top