Philips Water Fountain PAW3210

Prisvenlig og populær vandfontæne

En cool fontæne som trods den rimelige pris også har bevægelsesaktivering.

philips fountain TOP

Foto: Philips

Som vi konstaterede med Philips’ foderautomat, er det ikke overraskende, at Philips er gået ind på kæledyrsmarkedet. Og i betragtning af at de har en hel række apparater til drikkevarer til mennesker, fra juicere til elkedler, er det oplagt, at de også skal have en vandfontæne.

philips pet series web
Kan man lide sort, er det Philips, man skal satse på. (Foto: Jonas Ekelund)

Konstruktion

Ligesom foderautomaten er vandfontænen sort, en farve, som vi ikke kan forestille os, at mange skandinaver vil have i deres lyse og friske hjem. Som med foderautomaten gør den røgfarvede plastbeholder det svært at se, hvor meget vand der er tilbage. Undersiden har gummifødder, så den ikke glider rundt, og vandets vægt er med til at gøre den svær at flytte. Dejligt nok er strømstikket et standard USB-C-stik, så det er nemt at finde en erstatning, hvis der sker noget med ledningen eller strømadapteren.

Rengøring

En gang om ugen er det en god idé at rengøre skålen og filteret. Her skal man bare løfte det hele lige op og derefter fjerne skålen ad for at tage filteret ud. Plastdelene skal have en tur med opvaskebørsten, og filteret kan renses for hår med en børste og derefter lægges i blød et stykke tid, før det hele sættes sammen igen. Ikke noget større besvær. En gang om måneden bør man foretage en mere grundig rengøring. Her bør man også afmontere pumpen, som består af fire dele plus filteret. Med en tang og lidt tålmodighed kan de fleste gøre det.

Det er nemt at skille apparatet ad og rengøre de fleste dele. (Foto: Jonas Ekelund)

Også Philips har et flertrinsfilter med aktivt kul, som fjerner det meste fra vandet. Hvis man bor i Skandinavien og har kommunalt vand, virker det overdrevet, men har man sit eget vandværk, kan det være en god idé. Filtrene købes i 3-pak til et par hundrede kroner hos større kæder. Vi sætter pris på, at apparatet ikke bliver ved med at plage os om at skifte filter, hvis vi vælger ikke at følge deres tidsplan for udskiftning.

App’en tæller egentlig bare ned til filterskift. (Skærmbillede: L&B Home)

Installation og indstillinger

Det er meget enkelt at komme i gang med PAW3210. Man løfter vandskålen og fylder vand op til max-markeringen, sætter stikket i og holder knappen inde, til den lyser. Heller ikke Philips har gjort fontænen smart, selv om man faktisk kan tilføje den i Philips Pet-app’en. Men det eneste, app’en gør, er at linke til instruktioner og tælle ned, indtil de mener, at filteret skal skiftes. Vi ville virkelig have sat pris på at kunne holde øje med vandstanden og få en besked på mobilen, hvis der var et problem. Men prisen taget i betragtning kan det undskyldes. Den eneste indstilling, man kan foretage, er at vælge, hvor ofte fontænen skal skylle vandet igennem for at sikre, at det forbliver friskt.

Det rislende vand var populært hos kattene. (Foto: Jonas Ekelund)

Sådan bruges den

Fra den lille knop i toppen kommer der en lille fontæne af vand, der løber ned ad siderne i midten af skålen. Det er spændende nok til at gøre kattene interesserede, og det var deres favorit at drikke af. I hverdagen skal man bare holde øje med vandstanden og rengøre tanken og skålen, når den fyldes op. En lampe i tanken gør det lettere at se vandstanden, og hvis den bliver rød, er det tid til at fylde op. Smart nok slukker vandfontænen automatisk, hvis niveauet bliver for lavt, så pumpen ikke løber tør og ødelægges. Desværre kan heller ikke denne vandfontæne klare strømafbrydelser, så man skal trykke på tænd/sluk-knappen for at få den til at starte igen. Vi ville med glæde betale ekstra for en Plus-model af springvandet med batteribackup og en app.

Læs også TEST: Philips Smart feeder with Camera PAW5320/02 Den ultimative opkoblede foderautomat med fuld kontrol og kæledyrskamera.
Læs videre
Exit mobile version