Beurer TL95

Glat og lækker og fyldt med dagslys

Beurers TL 95 giver topklasse-terapi for pengene. At lysterapilampen også er brugervenlig, gør dette lækre ”design-æg” til en absolut favorit for de vintertrætte.

Top beurer TL95

(Foto: Beurer)

To kilo lampe siger ikke så lidt. Beurers nye lysterapilampe TL 95 er kram. Designet er gennemtænkt fra yderst til inderst. Den høje, ovale lampe kan, som den eneste deltager i testen, både tidsindstilles og tiltes efter behov.

TL 95 emulerer et næsten 100 procent realistisk dagslys. Teknisk taler vi om det såkaldte CRI-tal. Forkortelsen står for Color Rendering Index og angiver, hvor tæt et kunstigt lys er på at ligne naturligt lys. Beurer TL95 ligger på 95+. Vi er altså tæt på et næsten naturligt dagslys, og det kan mærkes.

Design med tyngde

Beurer TL 95 er en krabat. Foden i børstet aluminium har i sin opadvendte del et hul, der fungerer fint som håndtag, hvis du vil flytte på lampens to kilo. Designet minder om foden på ældre iMacs.

Test Beurer TL95 back 1
To kilo lampe er lettere at rykke rundt med, når Beurer TL 95 har et praktisk håndtag i foden. (Foto: Natasja Broström)

Skærmen er glat og giver et blidt, flimmerfrit lys. Når lampen er slukket, går frontpanel og lysareal ud i ét. Trods sin størrelse virker Beurer TL 95 derfor ikke påtrængende at have stående fremme.

TL 95 er godkendt som et såkaldt Medicinsk Produkt. Et certifikat, som kræver, at lampen overholder EU-bestemte direktiver. For de nørdede er det direktiver som EC93/42. Ellers skal du se efter et mærke som for eksempel CE0120, hvis du vil vide, om lampen, du står med, er en certificeret lysterapilampe.

Læs også Gruppetest: 5 smarte badevægte Vægt er egentlig bare et tal. Det virkelig interessante er, hvad der faktisk vejer i vores kroppe.

Buerer TL 95 er ingen hyggelampe med mulighed for et blødt, gyldent dagslys, som vi får med for eksempel Innolux Epic. Vi er i det kølige spektrum over 6.000 kelvin.

TL 95 efterligner et skær, der på kelvin-skalaen spænder fra et hvidligt dagslys til det lys, vi ville få på en dag med klar, blå himmel. Det er fint med mig, især når det ”kolde” lys virker efter hensigten.

Flimmerfrit dagslys midt i stuen

Jeg satte Beurer TL 95 på sofabordet, da jeg om vinteren arbejder i stuen. Placeringen er naturligvis op til hver enkelt, blot du tænker over hvor langt væk, lampen skal stå. Afstanden har betydning for mængden af lux (belysningsstyrken). 20-45 centimeter er fint.

Første gang, du tager lampen i brug, er timeren ikke aktiveret. Lampen er tændt, indtil du slukker den. Indstil dit ønskede tidsrum og vælg det ved at trykke kort på tænd-sluk-ikonet. Fremover husker lampen tid og lysstyrke-niveau, når du tænder den igen.

That’s all folks! Udover navnet Beurer, står der ikke andet på lysterapilampens front end dette. Du vælger og tapper med fingeren. (Foto: Natasja Broström)

Beurer TL 95 har seks niveauer, som du styrer på fronten med fingeren. Pædagogisk vist som en slags marguerit-blomst, hvor antallet af ”tændte” blade angiver niveauet. Du skruer op og ned ved at tappe på bladene. Som eksempel giver sjette og højeste niveau op til 14.000 lux ved 20 centimers afstand.

Tidsindstilling og afstande

På højeste niveau er den anbefalede brugstid 20 minutter. Du vælger tiden, når du med fingeren tapper på et af de viste intervaller på fronten. Der er fire intervaller, fra 30 til 120 minutter.

TL 95 har et lysareal på 37 x 30 centimer, hvilket er testens største. I begyndelsen kan alt det lys virke overvældende i vintermørket, især hvis du vil have de anbefalede 10.000 lux. Jeg endte med at bruge niveau 2 (3.500 lux) på cirka 50 centimers afstand i en halv time hver morgen på nogenlunde samme tid.

I løbet af to-tre dage var mit energiniveau mærkbart bedre. Jeg kom i gang med at skrive (sikkert til redaktørens tilfredshed). Sågar en rask gåtur og en gulvvask blev det også til. Det hele på samme dag.

Læs også TEST: Beurer BF 950 Holder ikke bare styr på kropsvægten, men også på, hvad det er, der vejer.

Konklusion

Beurer TL 95 er en suveræn vinder i vores gruppetest af lysterapilamper. Terapien virkede allerede efter få dage. Ikke alene gav lampens lys energi. Jeg fik også overskud og lyst til at bruge af energien (få lettet rumpen fra sofaen).

Efter få dage i selskab med Beurer TL 95 blev mit humør markant bedre. Lampen giver energi, men ikke morgenhygge. (Foto: Natasja Broström)

Forklaringen er dobbelt. Effektiv lysterapi påvirker hjernens signalstof serotonin, som giver velvære og overskud. Samtidig stabiliseres døgnrytmen, så mit system ved, hvornår det er tid til at visselulle. Jeg sover altså bedre igennem.

Beurer TL 95 er stor at se på og flytte med. Designet kan virke fersk (klinikagtigt) og lidt koldt. Hvis alternativet er, at jeg sover skidt eller ikke har det mindste overskud af energi, så tager jeg gerne det med.

Læs videre
Exit mobile version