Search
Generic filters

Samsung Galaxy Note

 itemprop
Samsung Galaxy Note

Mobilkæmpen

Samsung prøver at skabe sin helt egen niche med Galaxy Note. Spørgsmålet er, om det kommer til at lykkes?

Lyd & Billede mener

Enorm skærm Høj skærmkvalitet
Meget stor Lidt kluntet at håndtere
 • Størrelse: 147 x 84 x 10 mm
 • Vægt: 178 gram
 • Skærm: 5,3 tommer, 1280 x 800 pixels
 • Type: AMOLED
 • Kamera: 8 MP
 • Tilslutninger: Wlan, Bluetooth, GPS og 3G
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5000 kr

Det første, som slår en, når man åbner æsken med Galaxy Note, er, at dette er en enorm telefon. Med en skærm på 5,3 tommer må man indse, at man må ændre sit syn på, hvad en mobiltelefon egentlig er.

I mange år var minimalisering den store trend bland mobiltelefoner, men med populariteten af såkaldte ”smartphones” har dette ændret sig dramatisk. Telefonerne får stadig større skærm, og for de, der synes at den originale iPhone havde stor skærm, er det bare at indse, at denne må regnes for rimelig lille.

Med Galaxy Note er grænsen for størrelse imidlertid trukket til bristepunktet.

Både praktisk og upraktisk
Det er klart, at et sådan bæst af en mobiltelefon giver nogle udfordringer. Den første er, at den kan være vanskelig at få plads til. For det andet er nødvendigheden af håndfrit udstyr. Med Galaxy Note er det ikke et alternativ men en nødvendighed. Den så stor, at hvis du skal bruge den som en normal telefon, når du taler, ser du ud som en idiot. Den er lidt mindre end et A6 ark, og så ser du noget speciel ud med den oppe mod øret. En anden ting er, at den er vanskelig at håndtere med en hånd. Her kræves der to hænder for at håndtere Note på en fornuftig måde.

På den praktiske side er det en telefon med mange positive sider. For det første er det en størrelse, som gør surfing på nettet til en fryd. Størrelsen gør det både let at læse, og ikke mindst giver det overblik. Skærmen har en opløsning på 1280 x 800 pixels, noget som gør den til en af de bedste skærme på markedet. At den også er af typen Super AMOLED, gør den bare endnu bedre. Du kan faktisk se film i 720p på skærmen.

Pennen
En af de ting, der adskiller Note fra alt andet, er den medfølgende pen. Rent instinktivt var det noget, vi reagerede med en vis skepsis på. Efter at have brugt den en tid, opdager vi alligevel, at der er grunde til at den er der, gode grunde. Helt centralt er muligheden for at tage noter, lave skitser, lave tegninger og en mængde andet. Og her er pennen helt essentiel.

Med den store skærm siger det sig selv, at alt bliver stort og behageligt rent visuelt. Applikationer som f.eks. kalender bliver en fryd at bruge, og bruger du pennen, er det faktisk meget brugervenligt. Skærmen er kapasitiv, så det er på ingen måde nødvendigt at bruge pennen til alt muligt. Med fingrene fungerer det fint, men pointen er, at der, hvor du med mange andre smartphones ville ønske, du havde noget bedre at skrive med end fingrene, så har du det faktisk med Galaxy Note.

annonce

Konklusion
Note er en mobiltelefon med mange interessante muligheder og funktioner. Rent teknisk er den formidabel, og brugervenlig er den også. Problemet er, at den er meget stor, samtidig med at det også er dens styrke. Genindførelsen af pennen i mobilsegmentet har også mange klare fordele, i alt fald på en telefon af denne størrelse. Jeg tvivler på, at vi kommer til at se den i mindre telefoner.

annonce

Uanset hvad, er det en glimrende telefon/notatblok/tablet, jeg er lidt usikker på, hvad jeg skal kalde denne nye kategori. Det er imidlertid ingen billig oplevelse. En pris omkring 5.000 er faktisk knap 500 kroner dyrere en en iPad2 med WiFi og 3G og 16 GB hukommelse. Den kan du så godt nok ikke ringe med.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Samsung Galaxy Note

  (Foto: Motorola)

  Motorola skulle have ventet med at lancere denne mobil

  Tålmodighed er en dyd, som Motorola desværre ikke har lært. Den ellers udmærkede Motorola Edge+ lider under flere unødvendige fejl, og et lidt kluntet design hjælper ikke på helhedsindtrykket.

  (Foto: Huawei)

  En glimrende mobil du aldrig må købe!

  Huawei P40 Pro skulle have været årets bedste kameramobil. I stedet betyder især ét problem, at de fleste bør gå i en stor bue uden om denne mobil.

  (Foto: OnePlus)

  Spar penge på disse tre OnePlus-mobiler

  OnePlus er på vej med ny flagskibsmobil. Derfor er der snart mange penge at spare på de tidligere modeller. Her er de tre bedste.

   data-srcset

  Tre telefoner du ikke kan slå ihjel

  Har du brug for at køre apps på stilladset, eller vil du bare passe din Facebook på fjeldvandringen? Så har du brug for en robust smartphone.

   data-srcset

  Udviklet eller indviklet?

  En imponerende opvisning i, hvad der er teknisk muligt i dag, men næppe et fornuftigt valg.

   data-srcset

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.