Search
Generic filters

Panasonic GF3

 itemprop
Panasonic GF3

Kvalitet helt enkelt

Mange har ikke brug for knapper og navigationshjul. De har bare brug for et kvalitetskamera. Lumix GF3 opfylder således de flestes krav.

Lyd & Billede mener

Høj billedkvalitet God videokvalitet Enkel betjening
Svag blitz Glat håndgreb Monolyd på video
 • Type: systemkamera med 1080i HD-video
 • Billedsensor/opløsning LMOS/12,1 MP effektivt, MFT-format
 • Optik (tilsv. 35 mm format): 14 mm f/2,5 (28 mm)
 • Lagring: SD/SDHC/SDXC-kort
 • Skærm: 7,6 cm trykfølsom skærm, 460k billedpunkter
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3999 kr

For her er et kamera strippet for al overflødigt. Et ganske lille, slank og let kamera med trykfølsom skærm, full HD-video og billedkvalitet i topklasse. Det lyder som en vinderopskrift, men Lumix G3 er ikke et kamera, som passer alle. Først og fremmest er dette kameraet for dem, som ønsker sig spejlreflekskameraernes muligheder, men ikke vil forholde sig til funktioner, de ikke ved noget om, måske heller ikke vil vide noget om. De vil bare have meget bedre billedkvalitet end det gamle kompaktkamera havde.

Når selv et Panasonic Lumix G3 virker stort, er GF3 lange mere fristende. Opløsningen er godt nok lavere med 12 megapixel, den trykfølsomme skærm kan ikke vrides eller vippes, og man går glip af blitzsko. Men i store træk er funktionsniveauet fra G3 bibeholdt i det endnu mindre GF3. Man ser det bare ikke.

Kameraet efterfølger Lumix GF2, men er endnu mindre. Alligevel har det bedre specifikationer. Som op til 3,8 billeder per sekund i serieoptagelse, full 1080i 50fps HD-video, lysfølsomhed fra 160 til 6400 ISO og mere fleksible indstillingsvalg af billedparametre. Og som på G3 er der også her syv justerbare Photo Styles, hvor man kan vælge farvemætning, kontrast og lignende.

Billedkvalitet
Sammenlignet med Lumix G3 er billedkvaliteten fra GF3 faktisk fuldt på højde. Der er marginalt lavere opløsning fra GF3 i praksis, og billedstøjen, som mange er så bange for, er ikke et problem selv på store forstørrelser, før man passerer 1600 ISO. Da er både kornstøjen og farvestøjen tydelig og opløsningen falder.

Med 14 mm f/2.5 objektivet er skarpheden jævnt høj over hele billedfladen, så længe man holder sig til blænde fire eller mindre (lysåbning). Kameraet blev også testet med 14-42 mm zoomen fra G3, og det nye Leica Summilux 25 mm f/1.4. Farvegengivelsen på JPEG-filer gav for mættede billedfiler, når farverne var indstillet til standard. Som på G3 er også GF3 mere farveneutral på naturlig farveindstilling, og også her kan man justere farvemætning, skarphed og kontrast, som man selv ønsker. Mulighederne er der, selv om antal knapper er på et minimum på GF3.

Videokvaliteten modsvarer i høj grad kvaliteten vi fik fra Lumix G3. God skarphed og opløsning giver meget høj videokvalitet, fokussporingen er hurtig i godt lys, men afhænger af, hvor hurtig autofokusen fungere med objektivet, man har på kameraet.

Konklusion
Der er ikke meget at sætte fingeren på, hvad billedkvalitet angår. Panasonic Lumix GF3 står ikke væsentligt tilbage for det større og dyrere Lumix G3, men det er to forskellige måder at forholde sig til betjeningen af dem på. Der hvor G3 giver brugeren en kombination af knapper og navigationshjul og vridbar trykfølsom skærm, er det minimalistiske G3´s funktioner hovedsagelig at finde på skærmen. For de som opgraderer fra et kompaktkamera, kan det være helt perfekt. Det gør det nemlig rigtig nemt, at skabe fine billeder i langt højere billedkvalitet end de er vant til, og det er målgruppen til GF3 nok meget godt tilfreds med.

annonce
annonce

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Panasonic GF3

   data-srcset

  Det bedste spejlrefleks

  Der er måske aldrig lavet et bedre spejlreflekskamera end Canons nye flagskib.

   data-srcset

  Nikons bedste allround-spejlrefleks

  Man behøver ikke at være traditionalist for at sætte pris på funktionerne i Nikons nye fuldblods spejlreflekskamera.

  (Foto: Canon)

  Canons billigste full-frame spejlrefleks er fuld af kompromiser, men lykkes med det vigtigste.

  (Foto: Nikon)

  Et kamera, der er godt til alting, er utopi, men Nikon D850 kommer meget tæt på.

  Vejrtætnet kamerahus med store indstillingshjul, som man kan betjene med handsker på.

  Pentax beviser, at man ikke har brug for et spejlreflekskamera fra Canon eller Nikon for at få fantastiske billeder.

  (Foto: Nikon)

  Nikon viser, at det kan betale sig at blive ved med det, man er bedst til.

  Foto: Canon

  Canon har gjort det lettere at få flotte billeder med et kamera, der ikke skuffer.

  (Foto: Producent)

  Har du brug for 20x zoom og skarp 4K-video? Så har Panasonic det kamera, du leder efter.

  (Foto: Producent)

  Canons hurtigste kamera passer til krævende brug og kræsne actionfotografer som hånd i handske.

  (Foto: Producent)

  Dette kamera er bestemt ikke for alle, men dem, der har brug for sådan et, vil sætte pris på egenskaberne.

  (Foto: Producent)

  For mærketro entusiaster med en tyk tegnebog og høje krav til billedkvaliteten er det svært at gå galt i byen med Canon EOS 80D.

   data-srcset

  Hvis du vil have spejlrefleks, findes der et godt alternativ til Canon og Nikon.